MY SUCCESS JOURNEY BEGINS

SHAKLEE MOTIVATION AND RECOGNITION.

MY BIG HAPPY FAMILY

My Business Push Factor .

MY AWESOME BUSINESS MENTOR

MFMS THE MOST FANTASTIC AND TEAM SHAKLEE IN MALAYSIA.

EBOOK SORRY BOSS

Ebook PERCUMA. DOWNLOAD SEKARANG!!.

Saturday, November 28, 2015

LAKSA GEBOK MERTUAKU, LAKSA YANG PALING SPECIAL YANG PERNAH SAYA MAKAN

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda dalam sihat dah ceria di samping keluarga tercinta.

Cuti sekolah dah seminggu berlalu. Ke mana anda bercuti ye?

Minggu pertama cuti persekolahan ini saya bawa anak-anak saya balik kampung tok nenek mereka di Panching Kuantan, Pahang. Bukan main seronok lagi mereka.

Bila balik kampung saja, mak dan abah suka masak makanan kegemaran anak dan cucu mereka.

Antara makanan kegemaran mereka adalah LAKSA GEBOK. Selama ni saya anak jati johor ni tak pernah pun tau pasal LAKSA GEBOK ni. Laksa Johor dan laksa Penang tau lah. 

Amende laksa gebok ni? Jom kita tengok..


Pagi-pagi lagi mak mertua saya dah uli tepung untuk laksa gebok. Ramuannya hanya tepung gandum dan air saja. Uli-uli2 dah jadi. Senangnya.

Mak mertua saya kata Laksa Gebok ni asalnya dari Terengganu tapi femes kat Pahang. Okla tu kan Pahang dan Terengganu berjiran je pun. Ada sesetengah orang mengenali laksa ini sebagai Laksa Pahang.


Macam ni lah rupa paras doh tepung laksa yang telah diuli


Alat yang digunakan untuk buat laksa. Ini lah GEBUK namanya. Susah nak dapat ni. Material dari tembaga tu.




Adunan doh tepung disumbat ke dalam GEBUK.



Faris pun sibuk nak cuba.


Macam nak gerudi minyak gayanya lah atok.



Ginilah rupanya tepung doh yang akan terkeluar sikit dari gebok. Ready to masakkannya. Jom kita keluar rumah. Main pondok-pondok kat luar.


Macam ni gayanya buat laksa gebuk ni. Kalau dulu guna kayu api. Pedih mata menahan asap api. Sekarang ni canggih sikitlah. Guna dapur gas lagi senang.


Sapa nak sado, rerajin buat mee laksa gebok macam ni. Anda pasti SADO...


Kacau-kacau mee yang direbus tu supaya tak bergumpal.


Rebus mee selama lebih kurang 10 minit.


Papan ni ditebuk sendiri oleh bapa mertua supaya mudah untuk dimasukkan gebuk. Kreatif tau bapa mertuaku.



Mee diangkat selepas 10 minit direbus.


Adunan ke-2 pulak. Untuk petang ini mak mertua bancuh 3 kilo tepung untuk juadah kami. Banyakkan. Satu Gebuk boleh masuk sehingga sekilo saja. Bermakna 3 kali pak mertua dan abang SADO dok putar Gebuk tu.


Mee sedang diputuskan dari gebuk


Fitri cucu atok sorang ni memang rajin nak mencuba


Nak uji ketahanan tangan kakak SADO pulak ye.


Berat woooo...menggigil tangan akak yang SADO.


Sesudah itu mee dicuci dahulu.


Beginilah rupa 3 kilo Mee Laksa Gebok yang siap untuk di makan.


Apa yang saya perhatikan, Laksa Gebok ni mengeratkan kekeluargaan di mana setiap ahli keluarga bekerjasama menyediakan Laksa Gebok yang paling special ni. Seronokkan?.

Nak makan mee laksa gebok ni tak lengkap tanpa kuah laksa lemak ikannya.

Meh kita tengok macam mana kuah laksa dibuat pulak.


Isi ikan kembung yang telah direbus di blend dahulu. 
Asingkan isi dan tulang. Di blend kedua-duanya secara berasingan.


Tapis tulang ikan yang telah diblend tadi untuk mengasingkan tulang-tulang kasar. tercekik tulang pulak nanti makan laksa.


Bancuhan kuah laksa. Ramuannya, isi ikan kembung (fresh lagi bagus) yang telah dikisar, santan pekat, bawang kecik, bawang putih dikisar, lada hitam, asam keping dan sedikit garam. Mudahkan??


 Ulam-ulaman untuk menambah rasa laksa. kacang panjang, daun kunyit, daun kesum, timun, daun selasih (omputih cakap bay leaves) diracik halus. Tambahkan sikit taugeh.


Sedia untuk di makan. Jangan lupa tambahkan sedikit sambal lada tumbuk pemikat rasa.

Cara nak buat lada tumbuk tu. Ni mak mertua yang buat ye. Beberapa tangkai lada kering di tumbuk hingga lumat. itu je. hidangkan dengan belacan dan limau kasturi. Limau kasturi ye. bukan limau purut atau limau nipis.

Semua bahan-bahan di atas diambil di keliling rumah. Tak payah susah-susah pergi kedai. Tu yang seronok dok kampung tu. So heaven..


Tadaaa.....Laksa Gebok yang ready di ngap...

Saya sarankan anda cuba LAKSA GEBOK ni. Sangat eksotik. Cuma susah nak jumpa di pasaran.

 Rasanya WALLLAAAA!!!!

Mak Mertua saya kata, lebih sedap kalau dimakan menggunakan tangan. Biasanya orang Pahang makan dengan tangan. Saya makan guna dua-dua tangan dan sudu. Tamakkan. Sebab lepas dah habis mee laksa tu saya suka hirup kuah lemak putihnya yang lazat.

Terima kasih Mak Mertua dan Bapa Mertua ku yang baik hati dan sudi menyediakan juadah yang paling hebat di seantero dunia. Tak de makanan lain yang dapat mengalahkan Laksa Gebok Mak dan Pak Mertuaku ini even spagheti kegilaan ramai tu. Memang special. Very special. Tanya lah sesapa yang pernah rasa Laksa Gebok mereka ni pasti termimpi-mimpilah.

Hari ini tak de makan lain dah, dari pagi sampai ke petang bawa ke malam Laksa Gebok kami bedal. Tak jemu tak muak dan mengenyangkan.

Tak sama dengan laksa-laksa lain sebab laksa Home Made ini dibuat daripada tepung gandum yang sangat mantap, bukan dari tepung beras seperti laksa-laksa lain. Dijamin halal dan tiada bahan pengawet...ecehhh macam iklan pulak.

Serius...memang THE BEST LAKSA IN THE WORLD lah!!

Kepada anda yang teringin nak merasa LAKSA GEBOK THE BEST LAKSA IN THE WORLD boleh hubungi Bard Jom Mari Bercuti di 011-3958 3022.

Insya Allah PROJEK LAKSA TOUR akan diadakan di Kampung Panching, Kuantan teratak ibu dan bapa mertua saya.

Dalam LAKSA TOUR ini anda berpeluang:
1) Mengikuti pengalaman sendiri bagaimana membuat laksa gebok secara tradisional (seperti yang saya ceritakan di atas).
2) Merasa sendiri laksa gebok yang sangat lazat (tak caya tak pe, rasalah sendiri). 

Love Laksa,

Hafizah
019-211 8757


Monday, November 23, 2015

JADI KATAK PEKAK?

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Apa khabar rakan-rakan sekalian? Saya doakan anda sihat dan ceria selalu.

Setiap hari, saya tidak jemu-jemu share tips dengan rakan-rakan saya tentang pentingnya jaga kesihatan dan amalkan cara hidup sihat dalam telegram channel dan Whatsapp Broadcasting.

Tips kali ni saya nak cerita satu kisah katak. 

Pernah dengar kisah katak pekak? Kepada anda yang pernah dengar cerita ini anggaplah ini siaran ulangan.

Pada suatu hari ada sekumpulan katak yang sekian lamanya dalam perigi nak berlumba antara satu sama lain untuk memanjat sebatang tiang yang licin untuk naik ke atas. Kepada siapa yang sampai ke puncak akan dinobatkan sebagai pemenang.

Beberapa ekor katak gigih memanjat tiang licin itu demi kemenangan. Manakala sebahagian katak-katak lain di bawah tukang sorak dan kritik.

Katak-katak di bawah berteriak
"Alaa...korang tak boleh panjatlah. Tiang tu licin."

Katak lain pula bersorak
"Sudahlah buat penat je korang panjat. Tiang tu tinggi sangat. Manakan terdaya korang berbadan kecil nak sampai ke puncak.

Maka seekor demi seekor katak-katak yang ambil bahagian kecundang dan jatuh kecuali seekor katak kecil masih gigih memanjat tanpa menghiraukan rakan-rakan lain.

Buat dekkk je katak tu dengan kritikan rakan-rakannya

Sedangkan katak-katak di bawah masih memerli-merli katak kecil yang gigih itu. " kau takkan sampai ke puncak, sekejap lagi kau pasti jatuh" 

Namun katak kecil itu masih meneruskan usahanya sehinggalah akhirnya ia berjaya sampai ke puncak.

Katak di bawah tergamam dan hairan bagaimana katak kecil itu boleh berjaya.

Katak-katak lain busybody menanya apa rahsia katak kecil hingga boleh sampai ke puncak dengan jayanya.

Krik..krik..krikk...krikk!!

Katak kecil hanya tersenyum.

Rupanya, katak kecil itu PEKAK. Ia beranggapan kritikan rakan-rakannya tadi adalah sorakan semangat yang memberi energy kepadanya untuk terus memanjat dan memanjat hingga berjaya ke puncak.

MORALNYA : kalau anda nak berjaya jangan jadi kata-kata negatif yang dilemparkan kepada anda sebagai pematah semangat malah jadikan kata-kata mereka sebagai dorongan. Pekakkan telinga. Jadikan ia sebagai dorongan kejayaan.

Tentu anda pernah mendengar kritikan rakan anda kan bila anda berimpian kurus.
"Alaa....ko mana boleh kurus, makan 3 4 pinggan..boleh ke?"

"Ko memang dah sejak azali dilahirkan bam bam, tak payah lah nak kurus"

Nasihat saya, jadikan kata-kata mereka sebagai perangsang untuk anda berusaha gigih untuk kurus.

Don't GIVEUP!

SAYA DOAKAN ANDA KURUS DAN SIHAT

More tips kurus klik telegram.me/diarymudahkurusfb

More tips kurus klik telegram.me/diarymudahkurusfb

More tips kurus klik telegram.me/diarymudahkurusfb



Agen NECK anda,
Hafizah
019-211 8757

Wednesday, November 18, 2015

BETUL KE MADU ASLI TIDAK DIHURUNG SEMUT?

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat dikasihi? Saya doakan anda sihat walafiat disamping keluarga tercinta.

Tu hari ada sorang rakan saya ni tanya, kenapa madu dia kena hurung semut. Tak asli ke madu ni?

" MADU KENA HURUNG SEMUT TAK TULEN KE?"


Saya pun dulu fikir macam tu jugak dulu. Ramai orang kata kalau nak tahu madu tu asli tak asli tengok madu tu kena hurung semut tak? Kalau kena hurung maknanya madu tu tak tulen. Anda pun fikir macam tu kan?

Sejauh mana kenyataan ini fakta atau auta meh kita bongkar.

Kepercayaan dah sekian kurun lamanya terpahat sejak dulu-dulu susah nak disangkalkan.

Macam ni lah, cuba kita fikir sejenak apa sifat semut? Suka benda manisan bukan? Ini adalah fakta.

Jadi kajian ada menyatakan di dalam madu ada kandungan enzim yang menyebabkan semut tidak datang, dan apabila enzim ini terhapus kemungkinan disebabkan suhu tinggi oleh persekitaran yang panas makanya semut akan mula menghurung dek kerana sifat madu itu sendiri yang manis.

Satu lagi pendapat pula mengatakan dalam madu ada kuprum dan sulfur. Sekiranya dalam madu terdapat 2 hablur ini dengan aras yang tinggi akan menghasilkan haba yang tidak disukai semut.

Kalau anda perasan, sesetengah individu akan merasa panas badan sekiranya ambil madu berlebihan.

Makanya, jika kandungan madu ini rendah atau susut kandungan kuprum dan sulfurnya, semut juga akan hurung.

Sebenarnya, mitos yang menyatakan madu asli/tulen tidak dihurung semut adalah PALSU. Orang Pahang kata bid'ah la kamu.

Tulen ke tak tulen, asli ke tak asli madu itu sukar untuk ditentukan dengan hanya bergantung kepada pandangan mata kasar.

Cara yang PALING TEPAT untuk menentukan KEASLIAN madu itu adalah dengan membuat ujian makmal.

Alhamdulillah, negara kita dikawal oleh Akta Pemakanan. Jadi pengusaha tidak boleh sewenang-wenangnya menjual produk mereka. 


Cuba anda baca betul-betul kriteria MADU yang termaktub dalam akta makanan 1983 tu. Bukan senang-senang ye nak jual madu nih.

Tak nampak saya zoom sikit.


ok nampak dan jelas apa kriteria yang diperlukan untuk menentukan MADU tu benar-benar ASLI dan TULEN.

Tak faham bahasa melayu ini dalam English.

Kalau anda masih tak faham dengan syarat MADU ASLI yang disyaratkan oleh AKTA PEMAKANAN 1983 tu, mari saya share kan pula bagaimana nak kenal pasti MADU ASLI secara lahiriahnya iaitu dari bentuk fizikalnya

Gugel punya gugel saya jumpa nih.


Cuba anda lihat point no 3. Anda boleh buat eksperimen sendiri di rumah. Cuba anda tuangkan madu ke dalam air suam, jangan kacau dulu. Perhatikan jernih ke tidak airnya? dan bila dikacau apa yang terjadi. Adakah cepat keruh atau sebaliknya.

Saya rasa ini dengan cara ini boleh anda faham dan tentukan MADU yang anda ada itu ASLI atau tidak?

Untuk semua produk MADU Kasih66 telah melepasi ujian makmal dan LULUS. Boleh rujuk resultnya di bawah.




Jadi tak usahkan risau dengan KEASLIAN Madu Kasih66 ye. Madu lain saya tak tahu. Insya Allah Madu Tualang Kasih66 adalah madu tulen 100%.

Dari keputusan di atas Total Reducing Sugar yang diuji terhadap produk madu Kasih66 lebih dari 60% memenuhi Kriteria Akta Makanan terhadap madu di atas. Sila scroll atas. Fasa 2(a).




Saya doakan anda sihat dan ceria walau sebarang remidi yang anda ambil.

Sekiranya perkongsian saya ini memberi manfaat kepada anda sila tekan button SHARE dan LIKE supaya ramai lagi rakan-rakan anda yang dapat manfaat dan pencerahan. Tak pasal-pasal anda dapat saham akhirat.

#Sukemadu
#agenMaduTualangKasih66
#MaduTualang

Salam sayang,
Hafizah
01-211 8757

Tuesday, November 17, 2015

DA'I CILIK FARIS MENGGEGARKAN HARI KONVOKESYEN DAN KONSERT TADIKA SERI PAGI LESTARI

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi sekalian? Saya doakan anda sihat dan ceria di samping keluarga tercinta.

Dah bulan berapa sekarang ni? Bulan November lah..
Bila dah hujung-hujung sessi persekolahan tiba la masanya event penyampaian hadiah, hari anugerah sekolah dan hari ambil report card. Masa ni lah nak tengok pencapaian anak-anak yang bersekolah.

Begitu juga dengan Tadika Seri Pagi Lestari(TSPL), tadika anak ke 4 saya Muhammad Eizz Faris. Pada 15 hb November yang lalu, TSPL telah berjaya mengadakan HARI KONVOKESYEN DAN KONSERT untuk anak-anak cilik mereka.

Majlis diadakan di Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya. Jarak Dari rumah kami di Taman Lestari Putra, Seri Kembangan hanya lebih kurang 15 km sahaja. Majlis bermula jam 2 petang. Lepas solat zohor baru kami bertolak ke sana.



Dari rumah lagi Da'i Faris dah get ready nak hadiri konvokesyennya. Hari ni juga hari penentu Juara pertandingan azan. Faris adalah antara 3 finalist yang terpilih.

Teacher Siti kata pertandingan azan ini dikira dari segi penyampaian azan yang lancar, persembahannya dan penampilannya juga.

Jadi ibu pun plan pakaikan Faris baju Kurta raya tahun lepas. Mujurlah masih muat. Cuma senteng sikit. Boleh je Faris pakai dengan seluar jeans.

'Abang Ajie' brutal. 

Gelaran Abang Ajie dah sinonim dengan Faris. Di sekolah Teacher Zana selaku guru kelas Faris menggelar Faris 'Abang Ajie' sebab masa musim orang pergi menunaikan Haji tempohari, rambut Faris dipotong botak licin macam orang baru balik Haji. Tu yang melekat teachernya panggil gelaran 'Abang Ajie'.

Abang Ajie pun molek jugak. Mudahan cepat la 'Abang Ajie Faris' dapat tunaikan haji ye ..

Sampai saja di dewan tepat jam 1.50 PM. Dah ramai parents yang mengambil tempat.

Alhamdulillah kami dapat tempat di hadapan. Sengaja saya pilih depan sebab saya nak tengok Da'i Cilik saya beraksi di pentas.




Jom selfie dulu dengan kakak Eizzatul. Kakak pun dulu graduate from TSPL.


Pentas yang bakal anak-anak cilik TSPL gegarkan


Sudut photo shoot pun ada disediakan


Dah start majlis. Emche dah mulakan majlis. Tapi tempat juri masih kosong.


Sementara tu di luar dewan....

Apa lah yang Faris tengah baca tu?
Hafaz doa rupanya. Barulah ibu tahu Faris kena baca doa pembuka majlis. Tahniah anak ibu, diberi kepercayaan dari teacher untuk mewakili bacaan doa majlis.

Kat rumah Faris cuma praktis azan saja, tak pernah pulak dia praktis doa. Tapi ibu percaya Faris boleh buat sebab Faris dah fasih membaca. Kacang je tu kan?

Saya suka pendekatan yang TSPL ketengahkan. Biasanya bacaan doa dibaca oleh orang dewasa. Tapi kali ini, TSPL memecah rekod memberi peluang anak-anak cilik ini berani berhadapan dengan audiance.

Selepas lagu negaraku dinyanyikan oleh para hadirin. Faris dijemput untuk mewakili bacaan doa majlis. Meh kita tengok...


Solute dengan Faris ini. Tak gigil langsung.





Inilah Teacher Siti Khatijah selaku Principal TSPL beri ucapan


Sambil-sambil tu selfie adik Awina. Adik bongsu Faris


Selfie pulak dengan Ayah Faris

Grand Finale Azan dan Hafazan Competition

Saat yang ditunggu-tunggu oleh saya telah tiba. Berdebar pulak ibu bila Faris tercalon dalam 3 finalist pertandingan Azan.

Jom dengar Faris Azan.


Tunggu je la ye sapa juara azan. Baca sampai habis ye...

Graduation And Prizes Giving Ceremony


Tak sempat nak ambik gambar fokus Faris dah berjalan. Ok gak photo gini.


Rupanya anak teacher siti pun ada graduate jugak. 
Comel anak dara teacher.
















Berapa kali lah Faris nak naik pentas ni.

Bila check balik senarai nama. Alhamdulillah semua kategori kecemerlangan Faris tersenarai. Orang kata sapu habis la trophy tu.

Antara kategori Award yang disampaikan:
1. English Advance Reading Award
2. Bahasa Malaysia Advance Reading Award (Anugerah Bijak Baca)
3. Genius Reader Award
4. Anak Soleh Award
5. Spelling Contest Winners.

Semua Award tu Faris dapat.

Tadaaaaa!!!!...


Syukur Alhamdulillah


Faris bukan saja membaca doa dan finale pertandingan azan, Faris juga diberi mandat untuk menjadi MC cilik. Kali ini bersama rakannya Anis Aleesya.

Special Performance presented by TSPL's children

Anak Soleh Program Special Performance




Acara dimulai dengan persembahan Anak Soleh
SILA KLIK PHOTO TONTON VIDEO


SILA KLIK PHOTO TONTON VIDEO

Alhamdulillah. Sedari usia kecil lagi mereka telah didedahkan dengan bacaan-bacaan doa harian dan mereka berjaya menghafaznya. Semoga amalan ini menjadi amalan harian mereka secara istiqomah. Jadi anak soleh ye sayang-sayang semua.


Antara doa yang mereka dengarkan:
1. Hasbi Robbi Jallallah
2. Doa Dhuha
3. Doa-doa harian

Jom tonton sebahagian persembahan mereka.


4 & 5 YEARS OLD PERFORMANCE

Johny! Johny! Yes Papa & Head..Soulder..Knee & Toes


KLIK DI SINI


Lagu Hindustan (Dil Ko Kya Ho Gaya) 
betul ke tajuk lagu tu?



KLIK DI SINI JUGA

6 YEARS OLD PERFORMANCE

Joget Pahang


Hai, tak sangka 'Abang Ajie' kita ni ada bakat besar dalam tarian. Tengok tu diapit oleh 2 orang dayang sekaligus. Orang lain sorang dayang je. Aduhai anak. Joget Pahang dari kanak-kanak TSPL sungguh mencuit hati. Ibu pun tak pernah menari macam ni. Teringin juga masa kecik-kecik dulu tapi tak de peluang. Rezeki anak-anak tunjukkan bakat.






Kun Anta

KLIK SINI TONTON VIDEO PENUH


Saya suka lagu ni Kun Anta, dan saya pasti anda juga sukakannya. Penyanyi asal Humood Alkudher ni tak sangka dipersembahkan oleh anak-anak dara cilik TSPL. Cute gitu. Oh oh ohhh...ooohhh ohhh!!!!..


KLIK PHOTO TONTON VIDEO

DJ Putarkan Lagu Sedih

Ok, lets dance with the kids. Lagu rancak pulak ye. Lagu asal dari artis KRU.

SILA KLIK PHOTO TONTON VIDEO PENUH LAGU DJ PUTAR LAGU SEDIH




SILA KLIK PHOTO TONTON VIDEO


Sambil tonton persembahan anak-anak cilik di atas pentas, saya tergelak bila tengok gelagat Awina comel ni. Lagaknya macam bisneswomen berjaya gitu. Insya Allah ye Awina suatu hari nanti Awina jadi Jutawan kaya dan berjaya dan bertaqwa.




Tengok gaya tangan tu..


En. MC Sedang interview MC junior



Ada gaya lah MC 2 orang ni



saya tengok Konfiden level Faris tinggi. Tak terketar pun berhadapan dengan audiance mak pak ni.





Para MC cilik yang sangat berani.

Cabutan Bertuah

Oh, lupa pulak nak cerita, majlis konvo dan konsert ini juga diselang-selikan dengan cabutan Lucky Draw. Ada pelbagai hadiah lucky draw yang TSPL sediakan.


Alhamdulillah no. Lucky Draw kami disebut


Abang Fitri yang laju ambil Lucky Draw


Pemenang Azan dan Hafazan


Saat yang ditunggu-tunggu keputusan Pemenang Azan dan Hafazan anak-anak TSPL akan diumumkan sebentar lagi.


Alhamdulillah, syukur sekali lagi Faris naik atas pentas kerana diumumkan sebagai pemenang azan tempat PERTAMA. Tahniah Faris!!

Tak sia-sia ayah bawak Faris ke surau selalu.





Tahniah 'Abang Ajie'


Best Student Of The Year

Acara kemuncak majlis adalah pengumuman Best Student Of The Year. Tahun ini Best student jatuh kepada adik Farah Izzah bt Muhammad Zaki.

Alhamdulillah syukur semoga adik Farah success selalu ye dan jadi anak yang solehah sebagai penyejuk hati ayahanda bonda.



Terima Kasih Cikgu


Majlis berakhir dengan dendangan lagu Terima Kasih Cikgu oleh anak-anak cilik TSPL. Kalau saya lah yang jadi cikgu mereka, mahunya menitik air mata saya tika ini melihat kejayaan demi kejayaan mereka.





KLIK VIDEO TONTON NYANYIAN TERIMA KASIH CIKGU

Selfie dengan teachers




Dengan Teacher Zana dan Teacher Siti


With Teacher TSPL. Tak cukup tangan pegang Awards tu.



Dengan rakan-rakan seperjuangan



Saham akhirat ibu.



Anak soleh saya Faris.


Alhamdulillah Majlis konvokesyen dan Konsert TSPL berjalan dengan lancar dan jayanya. Terima kasih kepada semua teachers yang bertungkus lumus melatih, mempersiap siagakan anak-anak kecil ni untuk turut sama menjayakan Majlis yang ala-ala Anugerah Screen gitu....hahahhaaa..

Bukan mudah ye nak latih anak-anak kecil ini. Saya percaya preparation sebelum Majlis dilakukan 2 bulan sebelumnya. 

Almaklumlah anak-anak kecil ni ada moodnya. Mood baik senang le nak dilatih. Bila kena mood tak elok...sabar je lah.

Kepada anda yang ada anak 4, 5 dan 6 tahun dan masih tercari-cari Tadika untuk anak-anak kecil anda, saya amat rekomen anda daftarkan segera di Tadika Seri Pagi Lestari. Tempat adalah terhad.

Sila hubungi Teacher Siti Khatijah untuk maklumat lanjut di 013-235 2426 ( Whatsapp pun boleh ).

Saya ulangi hubungi segera Teacher Siti 013-235 2426. Daftarkan anak anda segera di TSPL.

Anda pasti takkan menyesal. PERCAYALAH. 

4 orang anak saya bersekolah Tadika di sini dan seorang lagi bakal di sekolahkan di sini 2 tahun lagi sebab saya puas hati dengan pendekatan syllibus yang diguna pakai di sekolah ini.

Lagipun konsep telus kepada ibu bapa dipraktikkan di sini. Setiap anak dibekalkan dengan sebuah buku Message Book sebagai komunikasi telus antara guru dan parents.

Selain itu kami juga berhubung melalui Whastapp Group.

Yang saya tertarik di sini tidak mempraktikkan sistem Ranking untuk menentukan tahap pencapaian anak-anak. Maksudnya tiada no 1, 2 dan 3. Setiap anak ada kelebihan masing-masing. 

Selain itu di TSPL juga menekankan keislaman di mana mereka dilatih solat, bacaan dalam solat dan doa serta bacaan iqra'.

Untuk makluman anda, semua bacaan dalam solat dari doa iftitah, fatihah hingga lah ke tahiyat akhir Faris fasih mengingat. Sedangkan saya jarang mengajar bacaan tersebut di rumah. Maknanya TSPL telah melatih anak-anak soleh ini dengan jayanya.

Selain dari kelas akademik biasa, TSPL juga ada buat outdoor aktiviti seperti menanam tumbuhan, memasak dan mengenali buah-buahan.

Eh banyak lagi lah. Saya pun tak tahu nak cerita lebih sini. Apa kata anda terus hubungi Pricipal TSPL yang cantik, cute dan baik hati di 019-235 2426 untuk maklumat lanjut.



Saya ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada teachers TSPL yang banyak menyumbangkan tenaga, berkorban masa dan tenaga demi anak-anak kami. Begitu juga parents yang sangat supportive. I LUV uols.

Sekiranya anda suka entri saya kali ini sila SHARE dan LIKE. Semoga dengan hanya sekali tekan button SHARE anda dapat memberi manfaat kepada insan lain. Insya Allah anda dapat saham akhirat.

Salam Sayang,
Hafizah (ibu Faris)
~design your life not by default.