MY SUCCESS JOURNEY BEGINS

SHAKLEE MOTIVATION AND RECOGNITION.

MY BIG HAPPY FAMILY

My Business Push Factor .

MY AWESOME BUSINESS MENTOR

MFMS THE MOST FANTASTIC AND TEAM SHAKLEE IN MALAYSIA.

EBOOK SORRY BOSS

Ebook PERCUMA. DOWNLOAD SEKARANG!!.

Tuesday, May 24, 2016

CARA MENYEMBUHKAN LUKA DAN MENGHILANGKAN PARUT LUKA PALING BERKESAN DAN PANTAS

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda sihat walafiat disamping keluarga tercinta.

Kali ini saya nak share satu kisah waktu saya baru pulang dari kerja.

Last week Faris balik sekolah, mengadu pada saya dia terjatuh terseret lantai di sekolah. Bila tengok siku dia dah kena plaster. Darah dah tak ada, tapi nampaklah isi kulit dia terkoyak. Bila kena air meraung dia kesakitan.

"Meh! Meh ibu buka, tak payah plaster. Ibu bubuh air liur meh" 

Air Liur penawar sembuh luka kecil paling mujarab

Kalau anda nak tahu air liur kita ni mengandungi enzim yang boleh mempercepatkan luka kering. Tak caya tak apa buat je. Saya memang dah amalkan sejak kecil lagi. Mak saya tak pernah nak plaster kalau setakat luka kecil. Ludahkan aja....hehehehe..

Nampak jijik kan. Tapi itulah petuanya, yang tak disangkal kemujarabannya.

Ingat cerita Rasulullah kena patuk ular semasa melarikan diri dari puak Quraisy. Apa ubat Syaidina Abu Bakar bubuh kat Rasulullah? Tak tahu...cari buku shirah baca.

Lepas sehari je luka Faris dah kering. Besar jugak parutnya. Buruk siku dia...hahahahah ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ. 

Rupa paras siku Faris kesan parut luka sebelum dan selepas menggunakan Herbablend. Bezakan?

Untuk hilangkan parut luka tu saya sapukan dengan herbablend pula. Lepas 2 hari keruping dah mula mengelupas. Faris pun sengeh je tak ngadu sakit lagi.

Herbablend ni sesuai utk luka yang telah kering. Kalau luka masih basah tolong jangan sapu. pedihhh woooo....

Herbablend ni sesuai jugak untuk ruam lampin, gegata, gigit nyamuk, ruam panas, terkena minyak panas, mempercepat parut hilang.

Kalau anda perasan sebelum ni saya pernah kongsikan kisah kawan saya mengatasi parut chicken pox dengan mudah. Jemput baca perkongsian cerita saya.


Insya Allah, dengan izin Allah.

Anda nak cuba boleh contact saya,
Hafizah
019-211 8757

#gegata #paruthilang #ruamlampin #ruampanas #gigitnyamuk #herbablend #krimmagic #parut

Wednesday, May 18, 2016

11 TEKNIK MUDAH POTTY TRAINING ANAK SELAMA SEMINGGU SAHAJA

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard sekalian? Saya doakan anda sihat dan sejahtera disamping keluarga tercinta.

Entri kali ni saya nak share dengan anda satu ilmu yang berguna kepada parents yang mungkin pertama kali nak mengajar anak anda berusia sekitar 2 tahun 'toilet training'.

Toilet atau Potty training ni maksudnya satu jangkamasa latihan kepada anak-anak melatih mereka buang air besar dan kecil di tandas  supaya mereka bebas dari memakai lampin pakai buang.

Jadi parents tak perlu menyediakan kos untuk lampin pakai buang mereka lagi dengan gembira. Banyak wooo...kos lampin. Hanya parents saja yang tahu kos perbelanjaan lampin pakai buang ni.

Kebetulan pagi tadi saya belek-belek FB saya terpandang satu tips yang dikongsikan oleh www.fitmommyforlife.com

Saya rasa saya perlu kongsikan tips ini sebab saya percaya ramai parents yang buntu bagaimana nak biasakan anak-anak kecil buang air di tandas.

Teknik ini adalah teknik yang saya amalkan untuk mengajar 4 orang anak saya 'toilet training'.

Yok kita tengok apa tekniknya, dan Insya Allah berjaya lakukannya selama seminggu atau paling lama 2 minggu ikut situasi anak-anak.


TEKNIK 1 : JANGAN MARAH ANAK


TEKNIK 2 : BELIKAN SELUAR DALAM WATAK KARTUN


TEKNIK 3 : FAHAMI ANAK YANG KURANG FASIH BERCAKAP


TEKNIK 4 : AMBIL CUTI

TEKNIK 5 : START DAY

TEKNIK 6 : TAK PAKAIKAN LAMPIN LANGSUNG

TEKNIK 7 : BAWA KE TANDAS SETIAP 15 MINIT SELEPAS MINUM SUSU

TEKNIK 8 : BAWA KE TANDAS SETIAP 15 MINIT SEKALI

TEKNIK 9 : BAWA KE TANDAS SEBELUM TIDUR

TEKNIK 10 : BANGUN TENGAH MALAM

TEKNIK 11 : SABAR (KUNCI KEJAYAAN)


Dan saya tambah satu lagi,

Sebarang usaha yang kita nak lakukan hendaklah disusuli dengan DOA. Berdoa supaya kita dipermudahkan dalam melatih anak kecil 'toilet training'.

Kerana segala perkara yang kita lakukan hanya Allah yang tentukan kejayaannya. Walaubagaimana tip top pun usaha kita sekiranya Allah tak beri, maka usaha kita sia-sia je.

Insya Allah saya doakan anda dapat manfaatnya dari perkongsian saya ni.

Kepada parents yang buntu bagaimana nak buat sekiranya masih tak berjaya 'toilet training' boleh cuba teknik-teknik yang dikongsikan.

Terima kasih kepada fitmommylife yang sudi kongsi tips dan memang ini yang saya amalkan.

kredit to www.fitmommylife.com

Sekiranya anda suka dengan entri saya ini sila tekan button SHARE dan LIKE. Supaya ramai lagi yang dapat kita bantu. Mudahan dengan sekali tekan anda, Insya Allah anda dapat ganjaran akhirat kelak. Aaminn..


Love supermom,
Hafizah

Tuesday, May 10, 2016

KISAH BENAR : RIZAL DAH TAK MAKAN UBAT DARAH TINGGI

Assalamualaikum wbt?

Apa khabar sahabat fiezabard? Saya doakan anda sihat walafiat di samping keluarga tercinta.

Entri kali ini saya nak cerita kisah kawan saya. Kalau anda perasan saya pernah cerita tentang dia dalam entri yang lalu. 

DENGKURAN DAN HILANG (SILA KLIK)
TERTIDUR SEMASA MEMANDU (SILA KLIK)

Kali ini saya nak sambung lagi kisah menariknya atas izin.




Ini Rizal kawan lama saya.
Alhamdulillah kini hidup beliau lebih semangat dan sihat.

Rizal ada kongsikan photo sensasi sejak tahun 2010 hingga 2016. Anda boleh tenung ye...bezakan? dulu dan sekarang.




Sekarang nampak lebih muda dan bertenaga.
Perut pun dah kempis.

Rizal Join Now Everyone Can Kurus (NECK) Batch 7 pada 1/8/2015 dengan berat asal 113kgAtas kesedaran sendiri Rizal berjaya turunkan berat hingga 90kg maintain sekarang. Tahniah bro..!

NO MORE UBAT DARAH TINGGI

23 kg turun tu....tak pernah dalam sejarahnya boleh turun macam tu.
Yang lebih bernilai, sekarang Rizal bebas dari sebarang ubat-ubatan untuk darah tingginya.

Sebab dalam Now Everyone Can Kurus kami menekankan gaya hidup sihat untuk jadi sihat.


Anda selalu dengar slogan "amalkan gaya hidup sihat", "amalkan pemakanan sihat". Anda tentu terfikir bagaimana nak amalkan gaya hidup dan makanan sihat?

Saya dah makan buah, dah makan nasi, dah makan sayur ikut carta makanan seimbang yang disarankan. Tapi kenapa saya masih GEMUK?

Tentu anda terfikir macam tu kan? Saya tak bersenam, tapi saya tiap-tiap hari mengemop lantai sehingga mencurah-curah peluh. Tapi kenapa saya masih GEMUK?

Maknanya, amalan gaya hidup anda belum cukup sihat. 

Macam saya dulu sebelum join NECK semua makanan saya makan. Sebab saya fikir apa yang saya makan semuanya sihat-sihat belaka tanpa ilmu.

Bila join NECK, barulah saya faham apa yang dinamakan gaya hidup sihat dan bagaimana makanan harian kita boleh sediakan dengan sihat. Bagaimana nak kira kalori setiap hari sebab setiap individu berbeza keperluan kalorinya.

Target NECK nak ramai orang lebih sihat, bukan target nak kurus semata-mata.
Kalau kurus tapi cengkung tak bermaya tak guna juga.

NO MORE SLEEP EPNIA

Tambahan lagi Rizal dapat mengatasi masalah Sleep Epnia nya dengan berjaya balik kampung tanpa terlelap semasa memandu.

Nak tahu lebih lanjut Rizal pernah patah bahu kerana memandu disebabkan tertidur sila klik link ini. Tragis kisahnya. Klik la..

RIZAL PATAH BAHU, TERTIDUR SEMASA MEMANDU (SILA KLIK)

Saya doakan anda tak mengalami seperti Rizal satu ketika dulu. Sayangi diri anda. Keluarga anda masih memerlukan anda lagi.

Kepada anda yang mengalami situasi seperti Rizal, Now Everyone Can Kurus ada jalan penyelesaiannya.

Hubungi saya Hafizah 019-211 8757
NOW OR NEVER!

Kepada Bro Ahmad Ibrahim Rizal, saya doakan anda berjaya jadi CAPTAIN MALAYSIA macam dalam movie CIVIL WAR tu...cayalah. sado beb!๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Ebook Now Everyone Can Kurus

Anda nak kurus? Tak tahu caranya?

Dah banyak kali cuba tapi tak berjaya?


Baca Ebook ini dahulu



Anda serius nak kurus? Nak ebook ni? Ebook ni la yang Rizal baca sehingga beliau boleh transform dirinya.

Sila Whatsapp/Telegram saya Hafizah (019-211 8757).

1. Sila Taip " Saya Nak Kurus "
2. Tulis nama penuh
3. Beri Email

Saya berbesar hati nak beri PERCUMA ebook ini kepada ada. 

Saya doakan "Anda Sihat dan Kurus"

Terima kasih kerana sudi membaca kisah entri blog saya kali ini. Semoga anda dapat manfaatnya. 

Sekiranya anda suka entri ini sila tekan button LIKE dan SHARE supaya ramai lagi orang lain dapat manfaatnya.

Love, 
Team NECK,
Hafizah

019-211 8757