MY SUCCESS JOURNEY BEGINS

SHAKLEE MOTIVATION AND RECOGNITION.

MY BIG HAPPY FAMILY

My Business Push Factor .

MY AWESOME BUSINESS MENTOR

MFMS THE MOST FANTASTIC AND TEAM SHAKLEE IN MALAYSIA.

EBOOK SORRY BOSS

Ebook PERCUMA. DOWNLOAD SEKARANG!!.

Tuesday, October 25, 2016

BERHIJRAH KE ARAH KEBAIKAN CERAMAH OLEH USTAZ DATUK ABU HASSAN DIN AL-HAFIZ

KULIAH BULANAN Surau AlMustaqim
"BERHIJRAHLAH KE ARAH KEBAIKAN"
Oleh : Ustaz Datuk Abu Hassan Din Al Hafiz

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda dalam lindungan Allah swt.

Baru-baru ini saya diberikan rezeki masa dan kelapangan untuk bersama-sama Jemaah surau Al-Mustaqim di Taman Lestari Putra Seksyen 7, Seri Kembangan untuk turut serta dalam Majlis Ilmu cum salah satu taman syurga. Syukur.

Di sini saya nak share sedikit sebanyak nota ilmu yang dapat saya ambil. Kekurangan harap dimaafi.



Mukadimah ceramah

Mukadimah yang biasa Ustaz beri amaran kepada jemaah masjid
⌚️sekiranya sedang berceramah tak perlu berhenti untuk melaungkan azan.
sebab azan tu sunat. menuntut ilmu tu wajib.

1⃣ Erti HIJRAH
  • Hijrah dari segi bahasa maksudnya tinggalkan.
  • Hijrah adalah jihad.
  • Jihad bukan pergi ke Syria konon nak memperjuangkan jihad. konon nak mati syahid tapi dapat mati katak.
  • Bekerja juga JIHAD. Rezeki yang dapat diinfakkan. Jihad harta namanya.
  • JIHAD yang paling BESAR adalah jihad MELAWAN NAFSU.
  • HIJRAH wanita dari membuka aurat kepada menutup aurat.
  • Ada wanita yang mendedah aurat, pakai seksi tapi pergi masjid solat. apa cerita.

Layaran TV di ruangan jemaah wanita. Baru nampak Ustaz dengan jelas.


2⃣ BILA HIJRAH?

Hijrah Rasulullah bukan pada bulan Muharram.
Tapi pada zaman pemerintahan Saidina Umar telah menetapkan Muharam sebagai Bulan pertama Islam dan ketika itulah penghijrahan Nabi diraikan.

Sebenarnya HIJRAH berlaku pada malam Nabi keluar dari rumah bersama Saidina Abu Bakar dari kepungan kaum musyrikin pada 28 Safar.

Nabi bina masjid  Quba masjid pertama dibina.
  • Nabi masuk ke Yathrib (Madinah) pada 12 Rabiul Awal (Hijrah ke Madinah).
  • Nabi wafat pun pada 12 Rabiul Awal.


3⃣ KENAPA BERLAKU HIJRAH
  • Nabi tak suka berhijrah. Tak suka tinggalkan negara kelahirannya Mekah.
  • Nabi terpaksa berhijrah kerana baginda diusir sehingga peringkat Nabi hendak dibunuh.
  • Rumah dikepung oleh orang kafir dengan arahan sekiranya nabi keluar dr rumah cincang lumat2.
  • Apa salah Nabi hingga nak dibunuh?
  • Malam Nabi lahir, orang musyrikin tahu akan datang Nabi dikalangan bangsanya.
  • Sebelum Nabi lahir Nur Muhammad (Cahaya kenabian) telah wujud. 


Fiza dapat snap photo ustaz dari jauh saja dari ruangan jemaah wanita.
Nur Muhammad yang wujud

1. Zaman Datoknya Abdul Muttalib.
Pada ketika itu Abdul Muttalib diperintahkan supaya menggali telaga zam-zam.

Abdul Muttalib diarahkan supaya menjaga telaga zam-zam dan beri minum kepada jemaah haji ketika itu.

Tugas ini agak berat utk dilakukan seorang diri. Abdul Muttalib bernazar sekiranya ia dikurniakan anak yang boleh membantunya, salah seorang akan dikorbankan.

Allah kurniakan Abdul Muttalib ramai anak dan bila satu hari dicabut undi, nama Abdullah dicalonkan sebagai korban.

Nur Muhammad wujud pada wajah Abdullah (bapa Nabi) bila ditelek oleh pendita zaman itu. Akhirnya Abdullah digantikan dengan 100 ekor unta untuk dikorbankan.

2. Waktu Nabi lahir di Kota Mekah seperti satu pesta. Ramai orang berkumpul di Mekah gegak gempita menyambut kelahiran Nabi (sorakan gembira).

3. Abu Lahab (bapa saudara Nabi) manusia yang paling kaya dan paling kedekut ketika itu, semasa kelahiran Nabi hilang rasa kedekutnya. Didermakan unta-untanya untuk dijamu kepada orang ramai.

Abu Lahab sangat sayang Nabi sehingga umur Nabi 40 tahun setelah dilantik menjadi rasul.

Sehingga turun ayat supaya orang mukmin tidak memakan harta secara batil. 
dan ayat yang mengharamkan zina.

kerana Abu Lahab ketika itu adalah orang yang rakus terhadap harta dan seorang bapa ayam. Terkena batang hidungnya.

Abu Lahab lantas memerintahkan Nabi dibunuh kerana menggugat cara hidup yang sebati dalam dirinya.

Semasa Nabi hendak dibunuh bila rumahnya dikepung, Ali volunteer untuk gantikan tempat Nabi (tidur ditempat tidur Nabi).

Kenapa Ali sanggup ganti tempat Nabi?
➡️ jawapan Saidina Ali, sekiranya aku dibunuh, aku sorang saja yang mati. Sekiranya Rasul dibunuh, seluruh umat akan mati.
Begitulah jiwa anak muda zaman Rasulullah. Kalau anak muda sekarang nak buat gitu?

Nabi berdoa semasa nak keluar dr rumah sehingga kaum musyrikin dihilangkan pandangannya dari melihat Rasulullah.

4⃣ MISI & VISI HIJRAH

  • Sekiranya Rasulullah hanya duduk di Mekah, Islam tak mungkin berkembang.
  • 13 tahun berdakwah, 600 orang beriman.
  • Nabi Nuh 950 tahun berdakwah, pengikutnya tak sampai 40 orang.
  • Kenapa Nabi berhijrah dari Mekah ke Madinah?
  • Kalau anda perasan ayat Quran ada: 
Ya Aiyuhanas - wahai manusia (ayat makiyah - turun di Mekah)
Ya Aiyuhal Insan - wahai Insan (ayat madani - turun di Madinah)

Apa beza manusia NAS & INSAN?

NAS - manusia yang diberi otak tapi tak nak berfikir (manusia tak mahu terima benda baik)

INSAN - manusia yang boleh berfikir.

Semasa peristiwa Hijrah, di Yathrib kaum yahudi ada puak Aus dan Khazraj. Puak Aus dan Khazraj ini sentiasa berperang. Datang Nabi, baginda jadi ketua dengan syarat 2 puak Aus dan Khazraj menjadi satu puak dinamakan ansar.
Orang Mekah (Muhajirin) bersatu dengan ansar.
Wujudnya slogan " Menjana Modal Insan" untuk mengubah 'Nas-nas' yang sangat ramai sekarang.

Wujudkan 'Modal' dulu barulah dapat 'Insan'.
Contoh sekiranya bapa (Modal) nak anaknya tidak merokok, makanya bapa itu sendiri yang tidak hisap rokok. Barulah lahir anak yang bersifat INSAN.

Reformasi - penambahbaikan
Transformasi - pengubahsuaian.

Kira Nas & Insan dalam famili??

sekiranya insan lebih banyak dr Nas, Insya Allah keluarga bahagia.
Sekiranya sebaliknya susah nak bahagia.


BAGAIMANA NAK MELAHIRKAN 'INSAN'

Bayi - Tahdidkan (foundation)
Kanak-kanak - tarbiah (tunjuk ajar)
Remaja - Ta'lim. jadikan anak-anak rakan. Bawa anak-anak ke masjid.

CARA DIDIKAN YANG BETUL YANG PATUT SEMUA PARENTS TAHU

๐Ÿ’– BABY

Tahdid (Foundation/Piling kukuh)
Proses Tahdid

1. PEMBERIAN NAMA
Nama Nabi diberi oleh Allah.
Jibrail datang kpd ibu Nabi Aminah supaya bila Nabi lahir dinamakan AHMAD bermaksud sangat sangat terpuji. Muhammad maksudnya terpuji.

Tanggungjawab bapa kepada anak ada 3:
1. Perelokkan nama anak sebaik anak dilahirkan.
2. Bagi pelajaran yang baik-baik/pelajaran agama.
3. Tentukan pasangan jodohnya.

2. PENYUSUAN
Ibu Nabi dapat menyusukan Nabi hanya 3 hari sahaja.Kenapa?
Allah sengaja mengeringkan susu Aminah supaya Aminah boleh cari ibu susuan.
Nak mengajar umat betapa penting carikan susu ibu bukan susu haiwan untuk anak-anak. Sekiranya diberikan susu haiwan itu yang perangai pun seperti haiwan.

3. AZAN dan IQAMAH kan

4. AQIQAH kan. Anak yang baru lahir tergadai dengan Aqiqahnya.

5. Cukur rambut baby
* bukan cukur jambul ye. Masyarakat sekarang lebih terikut dengan budaya cukur jambul yang tak harus menjadi ikutan.

kelebihan cukur rambut.
- 9 bulan dalam perut ibunya bersama-sama air ketuban. Tentunya terdapat kuman di mana air ketuban tersebut bercampur dengan segala bagai najisnya disitu.
-buangkan rambut yang telah dihinggapi kuman.
Fadilatnya: sekiranya kuman di atas kepala meresap ke dalam kepala kerana letaknya otak di dalam kepala makanya jadi penyakit otak (mental). Nauzubillah.

๐Ÿ’– KANAK-KANAK

Dalam usia kanak-kanak wajib ditarbiah. Diberi tunjuk ajar.

๐Ÿ’– REMAJA

Bila anak sudah remaja berikan ta'lim kepada mereka contohnya bawa anak-anak ke masjid.


Peristiwa SAIDINA UMAR AL-KHATAB masuk Islam
--------------------------------------------------------------

Peristiwa Saidina Umar yang sangat terkenal dengan bengis dan garang menjadi pengikut Rasulullah.

adiknya sedang belajar Al Quran baca surah toha.

waktu tu Umar nak bunuh nabi. tapi sahabatnya kata bagaimana kamu nak bunuh nabi sedangkan adikmu telah menjadi pengikut baginda. dengan marah umar datang ke rumah adiknya. ketika itu adiknya sedang belajar Alquran dengan seorg guru (tak ingat namanya).
umar menendang pintu rumah adiknya dan datang menampar pipi adiknya yang sedang membaca surah toha. Gurunya ketika itu bersembunyi. Ketika mana Umar merampas surah yang dibaca adiknya dan lantas umar membaca surah toha tersebut. Lalu dia berkata kpd adiknya
 "aku nak jumpa muhammad. 
Adiknya kata "buat apa? "
"Aku nak masuk Islam."

Lalu guru adiknya membawa Umar kpd Muhammad waktu itu sedang mengajar pengikutnya di rumah sahabat. Sahabat pada ketika itu yang gerun dgn Umar dah tidak tentu hala. Tapi Muhammad dgn tenang menjemput Umar masuk. dan saat itu Umar melafazkan Syahadah. disambut dengan gembira oleh para sahabat dan takbir Allahuakhbar.

Allahuakhbar, Penghijrahan Saidina Umar yang sangat besar ketika itu.

Terima kasih kerana anda sudi membaca nota ringkas saya Ilmu dari ulama yang tersohor ini.

Sekiranya anda suka dengan entri saya ini mohon SHARE dan LIKE dengan tekan button di bawah. Semoga dengan perkongsian anda ramai orang dapat manfaatnya dan anda juga mendapat ganjaran syurga kelak, Insya Allah.

Segala kekurangan harap dimaafi.

Dahaga Ilmu,
Hafizah.

Thursday, October 20, 2016

SAYA NAK BERI VITAMIN SHAKLEE PERCUMA!! (SEHINGGA 31 OCTOBER 2016 SAHAJA)

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Fiza doakan sentiasa dalam lindungan Allah dan sihat walafiat disamping keluarga tercinta.

Entri ini khas untuk anda yang BELUM MENJADI AHLI SHAKLEE sahaja ye!

Anda sangat bertuah hari ini. 

Sempena bulan Muharam yang mulia ini, saya berbesar hati nak beri VITAMIN PERCUMA kepada semua ahli Shaklee baru yang mendaftar di bawah Group Fiezabard (anak didik MARIA FIRDAUS MILLIONAIRES IN SHAKLEE (MFMS) EMPIRE!.


Macam mana nak dapat VITAMIN PERCUMA ni?

Ada 2 CARA MUDAH untuk mendapatkannya.

KAEDAH PERTAMA:-

Buat belian produk Shaklee MINIMUM 100 UV (lebih kurang RM330) dalam 1 RESIT + bayar YURAN KEAHLIAN RM69, 

Anda dapat PERCUMA SEBOTOL LECITHIN 
bernilai RM52.50!! 


KAEDAH KEDUA:-

Buat belian produk Shaklee MINIMUM 200 UV (lebih kurang RM660) dalam 1 RESIT.

Anda dapat PERCUMA SEBOTOL ALFAFA 700 BIJI 
bernilai RM97.50 
+ PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE bernilai RM69
+ BONUS TUNAI bernilai RM30 !!

JUMLAH PENJIMATAN HAMPIR RM200!!

OFFER SEHINGGA 31 OCT 2016 saja tau!! 

Ada antara anda yang masih belum menjadi AHLI SHAKLEE?

Apa tunggu lagi! Hubungi segera HAFIZAH ( 019-211 8757 ).
Jangan terlepas peluang!! 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SEHINGGA 100-200UV ni?

Setiap produk yang diorder mempunyai nilai Unit Value (UV) yang ditentukan oleh pihak syarikat. Anda boleh beli mana-mana set Shaklee seperti senarai di bawah untuk cukupkan UV anda.

1. ADVANCED PROTECTION SET

2. AMAZING GOLDEN SET


3. GORGEOUS SET



4. IMMUNE SET


5. NUTRIWHITE SKINCARE


5. POSTNATAL SET


6. PRENATAL SET


7. SEBARANG PRODUK SHAKLEE PILIHAN HATI


Hubungi segera HAFIZAH ( 019-211 8757 ) untuk dapatkan khidmat nasihat produk pilihan anda.

Jangan terlepas peluang!! 

Apa yang bestnya jadi AHLI SHAKLEE ni? Lebih-lebih lagi di bawah Empayar Maria Firdaus


Rugi la sapa yang tak jadi ahli SEKARANG!!


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE DI BAWAH EMPAYAR MARIA FIRDAUS!!
=========

1) Dapat membeli produk Shaklee pada HARGA AHLI. (25% less than retail price). Bila ada promotion khas untuk ahli, harga akan jadi jauh lebih murah sehingga 40% less dari retail price.

2) Dapat CASH BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus tau, boleh cover kos vitamin yang kita makan dah.


3) Dapat BELAJAR BISNES Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR EKSKLUSIF dari Empayar Maria Firdaus yang telah berjaya mencapai rank tertinggi dalam Shaklee dan telah melahirkan ribuan Usahawan Shaklee sejak tahun 2012 hinggalah sekarang.

4) Dapat join EXCLUSIVE dan SPECIAL GROUP di FACEBOOK dan TELEGRAM untuk info produk, konsultasi, testimonial dan tips daripada kami sendiri sebagai CERTIFIED SHAKLEE PRODUCT TRAINER!!

BESTNYA JADI AHLI SHAKLEE!!


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan Maria menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 


Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:
019-211 8757

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:


pages:

Monday, October 17, 2016

7 TIPS MENGATASI MASALAH KULIT KUSAM PADA USIA UMUR 40-an

Assalamualaikum wbt.

Hai apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda sihat walafiat dan ceria selalu.

Baru-baru ni dalam group wassap kawan-kawan universiti Fiza (group ladies only) kerap membincangkan isu kecantikan. Almaklumlah usia kami masing-masing dah masuk 4 series. Life begins with 40 kan..

Tapi saya tengok kawan-kawan saya masih gojes-gojes belaka. Fiza ingat masa usia Fiza budak-budak lagi dalam umur 10 tahun, bila Fiza nampak makcik-makcik umur 40-an nampak sangat ketuaannya. Itu dululah, masa zaman 80-an 90-an.

Sekarang ni bila diri sendiri dah menjangkau 40-an, eh...tak adalah nampak tua sangat. Kawan-kawan pun still maintain mude belia lagi. Tak sedar diri tu...hahahhaha


Antara mak dara 40-an yang masih maintain. Tengok tu dalam usia 40-an masih ada anak kecil lagi. Fiza yang paling kanan berbaju hijau je yang ber'baby' besar. bagi can la kawan-kawan lain ber'baby'. Kami ni sebaya tau, baru masuk 40-an. Amacam???..

Antara chit chat sensasi dalam group. 'KULIT KUSAM'


Terkenang masa zaman remaja dolu-dolu.
Guna bedak sejuk thailand nak cantik punya pasal.

Cantik untuk suami

Bila kulit wajah anda kusam, apa yang anda rasa?

Sudah tentu keyakinan diri anda berkurang, betul ke betul? Malu nak berhadapan dengan orang ramai. Tambahan lagi, sekiranya wajah anda berminyak. Bertambah-tambah stress dengan keadaan wajah anda yang tak 'semengah' orang putih kata.

Ada pula sesetengah wanita beranggapan, buat apa nak berlawa-lawa. Bukan nak jumpa orang pun. 

Ye, kemungkinan tugasan anda tidak memerlukan berinteraksi dengan orang ramai tetapi anda juga ada suami bukan?

Lelaki normal suka yang cantik-cantik. Sudah tentu suami ingin melihat isterinya kelihatan cantik di mata mereka.

Wahai para isteri, hiasilah diri anda dengan niat untuk suami dan kebahagian rumahtangga.

Sebelum saya beri beberapa tips yang saya amalkan, jom kita tengok apa punca kulit menjadi kusam.

Punca kulit kusam

Antara punca kulit menjadi kusam ialah:
  • Stress
  • Kurang minum air
  • Tidak cukup tidur/pola tidur yang tidak teratur
  • Makanan yang tidak seimbang - banyak makan makanan yang mengandungi banyak kandungan gula, garam dan berminyak.
  • Berat badan yo-yo (mudah naik dan turun)
  • kesan dari sinar ultraviolet
  • merokok
  • kesan dari pemakaian produk kosmetik yang tidak sesuai
Tips Mengatasi Kulit Kusam

1. kurangkan/elakkan stress

Sejak kebelakangan ini, banyak sangat cerita dari group-group wassap kisah ramai sangat individu yang mengalami stress. 

Bagaimana anda mengawal stress adalah bergantung kepada diri anda sendiri. Antara amalan yang saya selalu buat nak kongsikan untuk kurang/elakkan stress antaranya:

  • Sentiasa latih minda untuk fikirkan perkara positif. Sekiranya anda sentiasa fikir yang baik-baik, buat yang baik-baik itulah yang anda akan dapat kerana semua itu adalah DOA anda untuk diri anda sendiri.
  • Latih diri untuk sentiasa mengingati Allah dengan beristighfar. Fiza selalu dengar ustaz berpesan, sekiranya sesuatu musibah terjadi kepada diri kita hendaklah kita sentiasa bertaubat. Istighfar adalah salah satu cara untuk bertaubat.
  • Sentiasa bersyukur.

2. Banyakkan minum air putih

Orang jawa cakap air putih tu 'air jarang'. Untuk dapatkan kulit yang shining-shining glory-glory anda perlu memastikan anda mengambil air sekurang-kurangnya 2 liter satu hari.

Badan kita ni sering terhidrasi. Ini disebabkan diri kita terdedah dengan matahari setiap hari. Bagi yang bekerja di tempat berhawa dingin juga tidak dapat mengelak dari terhidrasi.

Sebab tu lah, Air dalam badan yang telah terhidrasi perlu di 'top-up' supaya lembapan dalam badan sentiasa mencukupi.

3. Amalkan tidur yang mencukupi

Amalan tidur lewat juga boleh menyumbang kepada kulit kusam. Sel-sel kulit perlukan rehat.

Untuk orang dewasa tidur yang paling baik antara 5-8 jam. dan amalkan pola tidur yang sama setiap hari. Amalkan tidur awal supaya esok pagi boleh bangun lebih awal.

Sila baca sharing saya bagaimana Dato Sarimah seorang biduanita terkenal menjaga kecantikannya. Wajahnya tetap anggun walaupun telah berusia.

Jemput baca ye.

RAHSIA KEJELITAAN DATO' SARIMAH (SILA KLIK)



Kekal jelita walaupun telah lanjut usia. Gebus kan kulit Dato' Sarimah. Tak de kesan kusam langsung.

4. Menjaga berat badan

Sekiranya anda bam bam, potensi anda berkulit kusam lebih cerah. Nasihat saya turunkan berat badan anda sebelum kulit anda bertambah kusam.

Tambahan lagi sekiranya berat anda sekejap turun, sekejap naik (yo-yo). Bertambah cerahlah anda mendapat kulit wajah yang kusam.

Nak kekalkan berat badan ideal kena ada ilmu. Bagaimana nak kekalkan berat badan anda pada tahap ideal? Jom Join Now Everyone Can Kurus (NECK).

Program NECK ni adalah satu-satunya Program Kurus secara ONLINE yang pernah saya ikuti. Saya percaya sapa yang join Program NECK tak akan menyesal dengan Ilmu-ilmu yang dikongsikan oleh COACH dan KREW NECK.

Untuk maklumat lanjut sila klik PHOTO



5. Ambil Makanan yang seimbang


Kalau anda perasan, kebanyakkan makanan yang kita makan sekarang ni nak segera je kan? Gaya hidup yang semua nak cepat memaksa masyarakat mengambil makanan segera yang kononnya pantas.

Burger, Pizza, Nugget, Sosej.

itulah yang selalu ditelan. Tahukah anda makanan segera yang selalu kita ambil mengandungi bahan konservatif yang menyumbang kepada kulit kusam. Kesian sel-sel kulit kita yang sering disuap makan dengan makanan yang kurang berkualiti.

Adalah lebih elok sekiranya anda makan mengikut gizi yang seimbang. Lebihkan sayuran dan buahan dalam hidangan harian anda. Antara buah-buahan yang baik untuk mengelakkan kulit kusam adalah tomato.




Tomato merupakan sumber vitamin A, vitamin C dan asid folik yang baik. Ianya mengandungi banyak nutrisi dan antioksida, termasuklah alpha-lipoic acid, lycopene, choline, folic acid, beta-carotene dan lutein.


Satu bahagian kecil tomato (lebih kurang 123 gram) boleh memberikan anda 22 kalori, 0g lemak, 5g karbohidrat dan 1g protein – sumber yang baik jika dibandingkan dengan makanan yang lain.

6. Amalkan suppliment natural

Selain dari pengambilan pemakanan secara bijak dan seimbang, pengambilan supliment natural juga amat disarankan untuk mengatasi masalah kulit kusam.

Sebelum ini, serius saya nak bagitau anda. Kulit saya sentiasa berminyak. Kalau bangun tidur, rasa macam ada selapis minyak dipermukaan muka. Sangat tidak selesa.

Kulit yang berminyak inilah mengakibatkan kulit kita bertambah kusam dari hari kehari. Banyak produk yang saya ambil untuk mengatasi masalah ini. Berganti-ganti produk saya ambil. Semuanya untuk luaran saja.

Padahal sebenarnya untuk kecantikan luaran yang luar biasa terhasil dari kecantikan dalaman yang luar biasa juga.

Sel-sel badan kita perlu dibaik pulih dulu supaya lahir aura kecantikan luaran.

Setelah saya amalkan pemakanan suppliment yang betul, baru saya puas hati. Masalah kulit berminyak saya dah tak ada lagi. Tak perlulah nak buang masa tempek makeup berjam-jam lamanya untuk mengubah wajah kelihatan cantik tapi sekadar sementara.

Sekiranya anda ambil makanan yang betul dan suppliment yang betul secara tak langsung wajah anda juga ceria dan bertenaga. Badan sihat mewujudkan wajah yang 'flawless'.

Suppliment apa yang saya ambil?

Sejak 3 tahun lalu saya tak miss ambil 
  • Vivix
  • Vita C Sustained Release (SR)
  • ESP
  • B Complex
  • Callogen Powder
Vivix

Bertindak sebagai agen anti-penuaan yang sangat hebat. Ia bertindak sehingga keperingkat sel dalam badan. Vivix juga sebagai agen antioksidan yang tinggi berupaya menyah-toksin kesan radikal bebas.

Bayangkan gaya hidup kita seharian sering terdedah dengan kesan radikal bebas berpunca dari pencemaran persekitaran. Sebab tu wajah kita mudah sangat kusam seperti tak bermaya terutamanya bila pulang dari tempat kerja. Kenapa? Nak tahu kenapa klik link ni Vivix sebagai Agen anti-oksidan yang hebat! (Klik sini)

Nak tahu hebat sangat ke vivix ni sila klik link


(SILA KLIK PHOTO)

Vita C Sustained Release (SR)

Sebagai agen anti-oksidan yang baik. Mengandungi kalogen yang penting untuk kesihatan dan kecantikan. Menambahkan keanjalan kulit. Mempercepatkan penyembuhan luka.

Istimewanya Vita C SR ini adalah ia bertindak mengikut pelepasan masa (Sustained Release) di mana Vita C akan dilepaskan ke dalam darah setiap 1 jam 100mg. bermakna untuk 500mg kandungan Vitamin C dalam Vita C SR ini hanya akan dihabiskan mengambil masa selama 5 jam untuk dilepaskan ke dalam darah. Ini bermakna sistem badan sentiasa dikawal dengan imunasi Vita C sepanjang masa. Berbeza dengan produk Vitamin C yang lain sekali makan, masa itu juga vitamin C akan dilepaskan. Jadi, waktu selepas itu sistem badan tiada imunasi.


ESP (Non-GMO Energizing Soy Protein)

Saya penggemar susu soya. Dulu saya suka minum soya tak kira soya di pasar malam atau soya kotak. Masa tu saya tak tahu soya yang saya minum tu bukan ada khasiat sangat pun.

Setelah saya kenal ESP iaitu non-GMO susu soya, terus saya jatuh cinta dan makin suka la saya minum soya. Sebab saya tahu soya ESP ni sangat banyak khasiatnya.

Untuk kulit kusam, ESP berfungsi sebagai membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak kerana protein adalah makanan kepada sel. ESP pula adalah susu protein yang istimewa.


B Complex

B Complex pula sebagai agen penenang (anti stress). Ia juga bertindak untuk meningkatkan sistem pertahanan badan. Anda tahu kan antara punca kulit mudah kusam adalah stress kan? Jadi Insya Allah B Complex mengurangkan rasa stress anda.

Tak percaya tak pe, ambik je! Saya dah cuba memang berkesan. No more stress walau pelbagai tekanan saya hadapi.


Callogen Powder

Nak nampak lebih berseri-seri wajah anda, saya sarankan ambil Callogen Powder.  Callogen Powder terbukti berkesan memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan.

Nak tahu lebih lanjut sila ke klik sini Nak KULIT GEBUS dengan CALLOGEN


Perasan gebus la Fiza tu...


7. Menggunakan produk penjagaan muka yang natural

Selain penjagaan dalaman, saya tak abaikan penjagaan luaran juga. Sebelum ini saya tak kisah guna produk kosmetik. Asalkan serasi dengan saya. Saya guna, dan bertukar-tukar produk pula tu.

Ada satu ketika, saya tersilap pilih produk hingga kulit muka saya jadi nipis dan pedih. Masa tu saya kurang arif dengan produk yang baik untuk kulit muka, saya fikir mungkin ini satu proses pemulihan. Bila kulit saya bertambah teruk hingga kemerahan, terus saya berhenti menggunakan produk tersebut.

Tambahan lagi, sejak kebelakangan ini banyak sangat kisah ngeri bila menggunakan produk yang mengandungi bahan chemical terlarang.


Antara mangsa produk yang terlarang

Sekarang, saya amat berhati-hati memilih setiap produk yang nak diguna. Tak mahulah wajah kita terbakar nanti.

Sejak setahun yang lalu, saya dah beralih arah kepada produk yang lebih SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.


NutriWhite Penjagaan kecantikan yang dijamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI

Mulanya saya hanya menggunakan pencuci mukanya saja iaitu NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser. Saya pakai 2 kali sehari saja, selepas bangun pagi dan selepas pulang dari kerja..

Lama kelamaan saya jatuh cinta pula dengan produk NutriWhite ni. Kulit saya bertambah selesa. Bangun pagi tak de la rasa macam minyak bertakung lagi. Kulit pun bertambah 'flawless' tanpa makeup pun nampak berseri.

Saya ni memang tak pandai ber'makeup'. Saya tahu guna bedak compact, lipstik dan celak saja. Blusher ke, maskara ke tiada dalam kamus makeup saya. Eye shadow pun jarang sekali.

Saya yakin sekiranya mengamalkan pemakanan yang sihat dan produk yang natural, anda tak perlu menggunakan makeup untuk menyembunyikan cela rona-rona di wajah anda. Kulit kusam pun tiada lagi.


Amacam?? Ni lah hasilnya dari pemakanan sihat, suppliment yang baik dan produk kecantikan yang dijamin SELAMAT. Tiada kulit kusam. Hanya pakai bedak compact nipis, lipstik secalit dan celak sebaris. Mana satu yang paling cun? kiri ke kanan?
(Photo di ambil menggunakan Kamera murah saya. No 360 apps)

Okla, nanti Fiza sambung lagi ye, cukuplah setakat ini dulu.

Sekiranya anda suka entri saya kali ini sila tekan button SHARE dan LIKE.

Terima kasih ye kerana sudi membaca.

Saya doakan anda sentiasa sihat dan ceria. Sama-sama kita amalkan gaya hidup sihat.


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:
019-211 8757

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:


pages:

Sunday, October 9, 2016

PENGALAMAN MENYUSURI MALAM DI KUALA LUMPUR BERSAMA FIEZABARD

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda sihat walafiat disamping keluarga tercinta.

Seperti yang dijanjikan, Fiza nak menyambung cerita dari kesinambungan entri-entri Fiza sebelum ni. 

Pada orang lain yang dah duduk sekian lama di Lembah Klang, mungkin Lembah Klang terutamanya Bandaraya Kuala Lumpur tidak menarik bagi mereka untuk diselusuri.

Bagi Fiza, walaupun Fiza dah bermastautin di Lembah Klang selama 17 tahun ( 5 tahun di Kuala Lumpur dan 12 tahun di Selangor ), masih banyak lagi tempat yang belum kami explore.

Buktinya, Dalam masa sehari pada cuti 1 Muharam yang lalu, kami sekeluarga mengambil kesempatan untuk menikmati keindahan Allah. Kami mulakan explorasi Lembah Klang kami di air sungai yang indah ciptaan Allah di Air Terjun Serendah. Kemudian explorasi diteruskan dengan melakukan aktiviti lasak di Gua Damai Extreme Park Batu Caves. Dari sungai kami ke bukit bukau dan diteruskan pula ke Bandaraya Indah Kuala Lumpur. Nak tahu explorasi kami sebelum ni sila KLIK LINK di bawah.

PENGALAMAN MENARIK MANDI-MANDA DI AIR TERJUN SERENDAH

EXPLORASI ROCK CLIMBING DI GUA DAMAI EXTREME PARK YANG MENGUJAKAN

Malam di Kuala Lumpur

Selepas selesai solat Maghrib di Masjid Batu Caves berdekatan dengan Gua Damai Extreme Park explorasi kami diteruskan di Bandaraya Kuala Lumpur pula ye.


Tak letih mereka ye. Seharian dari pagi sampai petang sehingga malam masih bertenaga dan cergas ber'explorasi'. 

Cantik pulak pemandangan KLCC dari Kampung Baru. Waktu ini adalah misi untuk mencari makan malam. En suami, En. bard parking kereta di lorong Jalan Kampung Baru berhampiran Kedai Nasi Lemak Beratur.

Memandangkan kami sekeluarga tak begitu berminat nak makin nasi lemak waktu malam, jadi kami terpaksa berjalan dalam 1 km ke simpang hadapan untuk ke food court.

Kebetulan di situ ada event Makan-makan satu Malaysia. Ada pula pertunjukkan wayang kulit.


Wayang Kulit dari belakang pentas.


Wayang Kulit dari depan pentas.


Tok Dalang cekap memainkan Wayang Kulit.

Syukur Alhamdulillah, dalam seumur hidup saya tak pernah saya menonton Wayang Kulit secara life. Begini rupanya Tok Dalang memainkan peranan dan pelbagai watak. Bukan senang ye. Tangan Tok Dalang sangat cekap untuk mengubah setiap watak yang dilakonkan supaya memenuhi jalan cerita yang nak disampaikan.

Anak-anak Fiza lah beruntung sebab kecik-kecik lagi mereka dah kenal bagaimana Wayang Kulit. Boleh dikatakan explorasi family kami kali ini seperti Lawatan sambil belajar di Lembah Klang gayanya.


Dinner kami malam itu sambil ditontonkan dengan Wayang Kulit.

Selepas dinner kami pusing-pusing menyusuri malam di Kota Metropolitan Kuala Lumpur ni. Macam pelancong pulak kami dilayan cik abang #JomMariBercutiPrestige


Dah lama tak singgah Masjid Kampung Baru ni. Dulu-dulu masa duduk kat Wangsa Maju ada jugak pernah singgah sini. Dah berubah sungguh, renovate habis. Cantik sangat. Memandangkan hari pun dah malam, kami hanya lalu saja dan lihat dari tepi jalan saja. Insya Allah, suatu hari nanti kami akan singgah solat pula di sini.

Dataran Merdeka

Sebelum dinner tadi kami sempat melawat Dataran Merdeka atas permintaan anak-anak.


Ada lampu warna-warni di sini


Bangunan ini sangat bersejarah. Lupa pulak namanya. Maaf gambar kurang memuaskan kerana diambil sewaktu kenderaan bergerak.


Sekitar Dataran Merdeka sedang melalui proses pengubahsuai. Jadi, jalan di sekitarnya agak sesak.


Kesian kat anak-anak saya. Nama saja mereka anak kelahiran Kuala Lumpur dan Selangor, tapi Dataran Merdeka pun mereka tak kenal. Dah lama mereka memujuk ayah dan ibunya ke Dataran Merdeka. Baru kali ini kami tunaikan, itu pun kami pandu lalu je. Memandangkan jalan di hadapan Dataran Merdeka itu ditutup (khas untuk pejalan kaki riadah di sini), jadi anak-anak agak kecewa kerana tak dapat melihat Dataran Merdeka dari arah dekat.

Photo atas tu Bangunan Sultan Abdul Samad yang sangat bersejarah. Bangunan ini bina sejak tahun 1894 lagi. Lamakan? Tapi struktur bangunannya tetap utuh sehingga sekarang.

Explorasi di Kuala Lumpur adalah destinasi terakhir kami seharian menyusuri Lembah Klang...

Fuhhh!!! explorasi yang sangat menarik dibawakan khas oleh #JomMariBercutiPrestige yang sangat awesome.

Next Explorasi kemana kita pula ye?

Sekiranya anda suka dengan entri saya sila tekan button SHARE dan LIKE supaya ramai yang dapat manfaatnya.

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian saya ini.


------------------------------------------------------------------------------

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan Maria menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini Maria menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!










Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Love,
Hafizah
Shaklee ID : 961265
019-211 8757 (Telegram/Whatsapp)

PAGES : Purplehomeshoppe



~Design Your life Not By Default~