MY SUCCESS JOURNEY BEGINS

SHAKLEE MOTIVATION AND RECOGNITION.

MY BIG HAPPY FAMILY

My Business Push Factor .

MY AWESOME BUSINESS MENTOR

MFMS THE MOST FANTASTIC AND TEAM SHAKLEE IN MALAYSIA.

EBOOK SORRY BOSS

Ebook PERCUMA. DOWNLOAD SEKARANG!!.

Tuesday, February 18, 2014

KEDING KE SAYA??....

Biasanya orang yang jumpa saya akan bertanya tentang SET MENGURUSKAN BADAN. Almaklumlah ranking obesiti di Malaysia semakin meningkat dari setahun ke setahun.

Alhamdulillah, di Malaysia ini kaya raya dengan variasi makanan. Batu dan Kayu pun tak tolak. Jambu Batu dan Ubi Kayu. Tahi pun makan...tahi itik. Subhanallah, bak kata orang tak mati lah duduk Malaysia sebab kebulur. Tapi mungkin meninggal sebab kebanjiran makanan.

Macam mana pulak NAK GEMUK? Orang lain nak kurus dia nak gemuk pulak. Kurus keding sangat ingat tak ada masalah ke?

cuba bayangkan anda sebegini....

 kalau macam ni pulak....hehehhehehee....
eeeee.....larikkkkkk.....

Sapa kata orang kurus tak ada masalah. Antara masalah yang sering dihadapi individu yang terlalu kurus:
OSTEOPOROSIS
Kesihatan tulang akan terjejas sekiranya terlalu kurus. kekurangan nutrien terutamanya KALSIUM akan mengakibatkan tulang reput dan rapuh.

MASALAH KESUBURAN
Wanita yang terlalu kurus cenderung menghadapi masalah kesuburan (Menstrual). Secara tak langsung akan membawa kepada masalah haid tidak teratur dan sukar untuk hamil.

KURANG DAYA TAHAN
terlampau kurus menyebabkan lemah sistem imunasi badan disebabkan sistem tubuh mereka tidak berupaya untuk melawan virus dan antigen. Oleh itu, lazimnya individu ini akan mudah dijangkiti penyakit dan memakan masa yang lama untuk pulih.

LESU
Mereka yang terlalu kurus sentiasa kelihatan pucat lesu dan sering kesejukan. Bila kita kuatkan pendingin udara sikit tentu mereka sudah merasai kesejukan yang amat sangat seperti di Kutub Utara. Kenapa? kerana kurangnya isipadu otot yang bekerja untuk membakar kalori berbanding dengan orang yang agak berisi.

KEGUGURAN RAMBUT
lazimnya individu yang mengalami kurang berat badan akan mengalami stress yang mempengaruhi pertumbuhan rambut mereka. Disamping itu mereka juga hilang upaya untuk mengawal suhu.
Situasi keguguran rambut ini sering dilihat kepada pengidap Aneroksia.

kredit kepada sususejat.com

7 Langkah Wajib Untuk Gemukkan Badan
Sesiapa yang obses dengan berat badan tentu kenal siapa Kevin Zahri iaitu pakar pemakanan dan diet secara sihat.
Disini saya kongsikan beberapa tip dari Kevin Zahri beberapa langkah yang MESTI diamalkan untuk tambah berat.


1. TAMBAH KALORI!

Wah! selalunya kita perlu menurunkan kalori. Ini kena tambah pulak, nak gemuk kan mestilah ikut kata pakar. Nak tak nak anda perlu tambah pengambilan kalori anda. Kalau tidak sampai bila-bilalah anda kurus keding.Pastikan kalori seharian anda melebihi pembakaran.
2. JANGAN MAKAN MAKANAN MEREPEK?

Junkfood la tu....
Tambah kalori!!!....yeh! boleh makan kuih muih yang manis-manis sesuka hati. Makan kek Red Velvat kegemaran satu pinggan....
No! No! No!...walaupun boleh makan banyak tapi pastikan diet seimbang dari segi nisbah karbohidrat:protein:lemak iaitu 55:30:15

3. PENTINGNYA PROTEIN

Protein adalah building block otot. Jadi, jangan abaikan pengampilan protein dalam diet anda.Jumlah pengambilan protein dalam nisbah di atas adalah 30% dari diet harian.

Jadi sekiranya pengambilan harian kalori anda sebanyak 2,500 kcal bermakna anda memerlukan 750kcal atau 187g protein dalam pengambilan diet harian anda.

4. MAKAN KERAP!

Masyakarat melayu dah terbiasa dengan makan 3X sehari. Sebenarnya cara itu tidak begitu praktikal untuk diet sihat.

Sukar untuk memenuhi keperluan kalori (contohnya 2,500 kcal) sehari untuk 3X hidangan.

Paling kurang ambil diet 5X sehari. Jadi pengambilan sekali hidangan (2,500kcal/5 = 500 kcal)  adalah lebih praktikal kot...lagi kerap pengambilan seharian lebih bagus!

5. WAJIB BERSENAM!

Makan semata-mata tak begitu berkesan. Makan suplemen apa pun, badan memerlukan pemangkin sebagai 'alarm' setakat mana kalori yang diperlukan contohnya badan perlu tahu ia memerlukan 2,500 kcal, jadi sekiranya duduk dikerusi 24 jam mengadap PC sahaja tanpa senaman bagaimana badan nak tahu ia memerlukan kalori sebanyak itu. faham ke faham!
Tapi senaman apa? Angkat berat atau senaman yang ada rintangan.

6. INTENSITI TINGGI!

Sekiranya sudah bersenam dengan bebanan, anda perlu intensiti tinggi.Barulah ada perangsang untuk otot membesar. Pastikan anda 'push' diri anda pada setiap sessi senaman. Mula-mula memang berat nak buat. Tapi bak kata pepatah mat salih ' alah bisa tegal biasa '.

7. SUPLEMEN?

Suplemen memang penting tapi kena pandai pilih. Tersalah pilih anda akan kecewa. Weight gainer mampu tambah kalori dalam badan memudahkan anda mencapai kadar nutrien yang diperlukan.

Di sini saya cadangkan beberapa suplemen untuk TAMBAH BERAT BADAN ( WEIGHT GAIN PROGRAM) yang Insha allah berkesan untuk mencapai kadar nutrien yang diperlukan dari produk SHAKLEE.
 kredit kepada Kevin Zahri
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

TESTIMONI

Tak percaya yer suplemen ini boleh membantu. Jom tengok Testimoni saya.


Ini testimoni rakan saya yang baru mengambil SET WEIGHT GAIN ni selama 2 minggu, dah nampak kesannya. Saya bersyukur sangat-sangat kerana dapat menyelesaikan masalah beliau. Sudah lama beliau mengimpikan berat ideal. Sekarang, beliau dah DAPAT!

Tak caya lagi! Nah ambik satu lagi...


 Nak LAGIII!!!





cukup-cukup lah tu...belum cuba,belum tahu.
Tak rugi pun mencuba kerana bukan saja boleh menambah berat malah sangat menyihatkan. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JADUAL PENGAMBILAN WEIGHT GAIN PROGRAM

[BANGUN TIDUR]

MEALSHAKE – 1 tablespoon/scope ( For 1 Bulan consume)

Cara nak makan MealShake yang sedap

1. Boleh mix Mealshake+Yogurt tu...sedap...

2. Mealshake + Milo

3. Mealshake + Nestum

4. Mealshake + Horlick

5. Mealshake + Kurma + Madu (blend)

6. Mealshake ice blended ( mix dengan sebarang buah-buahan)

Jangan lupa bancuh dengan air masak yer atau air sejuk....kalau air panas nanti nutrient dia terhapus.

Sedap jugak lepas bancuh masuk peti ais....hmmm diminum secara sejuk. Kalau tak nak makan pagi makan sebelum tido pun sesuai.

[AFTER BREAKFAST]
VITALEA – 1 biji (For 4 month consume)

[AFTER LUNCH]
B COMPLEX – 1 biji ( For 4 month consume)
MEALSHAKE– 1 tablespoon/scope

[AFTER DINNER]
MEALSHAKE – 1 tablespoon/scope

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Namun GEMUK ke KURUS ke apa yang penting kita sihat dan berat kita memenuhi BMI yang sepatutnya.
Kadangkala nampak saja keding tapi BMI nya telah mencukup dan tidak semesti orang yang besar badannya BMI OBES!
Untuk pastikan BMI anda di mana . Sila rujuk jadual di bawah.
Amacam! tahu dah BMI anda...
Hubungi saya sekiranya anda ada masalah nak tengok jadual untuk BMI anda.

Jangan! Jangan! Jangan hubungi saya sekiranya BMI anda tergolong dalam warna HIJAU ok! Saya tahu anda mementingkan kesihatan. TAHNIAH!!

Siapa yang BMI jatuh selain dari warna HIJAU! Kesiannnn!!!. Cepat bertindak!

Semoga anda dapat manfaatnya.

Terima kasih kerana membaca.

Sekiranya anda suka entri saya sila SHARE dan tekan button LIKE di bawah.


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?


Hubungi saya untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!

Monday, February 10, 2014

MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA!!

Betul ke multivitamin pertama yang dicipta di dunia? tak tahu pun...yer la tak ada orang nak bagitahu mana nak tahu.

Saya sangat beruntung kerana diperkenalkan dengan vitamin yang pertama di dunia. Malah perkataan vita-min yang digunapakai selama ini adalah berasal dari perkataan 'VITALIZED-MINERALS' yang dicipta oleh Dr. Forrest C. Shaklee iaitu individu yang bertanggungjawab memperkenalkan kepada dunia vitamin semulajadi ini.

Sejak 1951 ciptaan pertama Dr. Forrest telah menemui "VITALIZED MINERALS" ini dalam bentuk cecair kemudiannya diubah ke bentuk tablet yang dikenali sebagai VITALEA.

inilah rupa paras vitalea pada mula2 ciptaannya

tadaaaaaa!!!!
rupa paras yang telah diubahsuai dan ditambahbaik kandungan nutrientnya kini dan di jamin HALAL pula tu.


12 Vitamin, 7 mineral

Apa istimewa sangat Vita-Lea ni? belum cuba tak tahu. bak kata orang tak kenal maka tak cinta. 

Ikut pengalaman saya mengamalkan Vita-Lea ini sejak 4 bulan yang lalu, alhamdulillah saya sentiasa bertenaga walaupun saya perlu menguruskan 5 orang anak- anak yang masih kecil dari umur 6 bulan hingga ke umur 9 tahun dan saya juga masih bekerja. kecil-kecilkan anak-anak saya. berderet pulak tu. Sudah tentu mereka masih memerlukan saya untuk menguruskan diri mereka. Jadi, saya perlu pastikan saya sentiasa bertenaga dan sihat. 

Bayangkan seawal 5 pagi saya perlu bangun untuk persediaan sarapan pagi mereka, dan sebelum ke tempat kerja saya perlu menghantar mereka ke sekolah. Selepas itu perjalanan saya ke tempat kerja yang kadang-kadang memakan masa 1-2 jam ( ikut keadaan traffic jam semasa ). Di tempat kerja pula non-stop dengan kerja2 yang menimbun. Balik kerja jam 6 petang perlu mengadap semula perjalanan 1-2 jam juga untuk sampai ke rumah. Sesampai di rumah perlu menyediakan makan malam untuk sekeluarga pula. Melayan anak-anak seadanya. Kadangkala tidur hingga tengah malam untuk berehat sebelum memulakan hari baharu esok.

Begitulah rutin hidup saya. Jadi sudah tentukan saya perlukan vitamin untuk memastikan saya sentiasa bertenaga untuk menghadapi rutin harian saya. VITALEA adalah pilihan tepat kerana ia mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral.

Ujian klinikal pula telah membuktikan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65% dengan izinNya..

Sebab itulah Center of Science di US telah memilih Vita-Lea Shaklee sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.



Vitamin Pertama Di dunia dicipta

Sekarang baru jelas lagi bersuluh, Vita-Lea merupakan 'pioneer' bagi segala vitamin yang ada sekarang ni.

 
 Rahsia Tun Dr Mahathir

Satu lagi penelitian, selama ini saya tertanya-tanya kenapa Tun Dr Mahathir amat bertenaga dan kelihatan seperti orang muda walaupun usianya telah menjangkau penghujung 80-an. Sebenarnya usia Tun Dr Mahathir sebaya ayah saya. 

Walaupun jadual kerjanya semasa beliau masih berkhidmat untuk negara sangat padat namun beliau tetap kekal muda dan sentiasa bertenaga.

Saya sangat terkejut kerana saya menemui ini


Wahhhh....bangganya, selama ini pertanyaan yang bermain-main di kepala saya telah terjawab. Rupanya Tun Mahathir juga mengamalkan nutrisi yang hebat ini juga...alhamdulillah, semoga Tun Mahathir bertambah-tambah sihat disamping keluarga tercinta.

Sedangkan orang yang penting di Malaysia ini mengambil Vita-Lea sebagai makanan tambahan untuk mengekalkan kesihatannya...kenapa kita TIDAK!!

Jom mari kita pakat ramai2 mengekalkan kesihatan kita dengan Vita-Lea. Jangan tunggu lama-lama kerana bulan ini Shaklee ada promosi BELI 6 FREE 1
untuk pembelian Vita-Lea. Ia amat menjimatkan.

Untuk bulan February 2014 ini saja tau promosi ini. Kalau lambat nanti menyesal. Beli 1 pun boleh dapat harga istimewa ini kalau ambil dengan saya. Apa tunggu lagi hubungi saya segera sekiranya ingin sihat dan bertenaga seperti Tun Dr Mahathir.....hehehehehee...

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?


Hubungi saya untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!