MY SUCCESS JOURNEY BEGINS

SHAKLEE MOTIVATION AND RECOGNITION.

MY BIG HAPPY FAMILY

My Business Push Factor .

MY AWESOME BUSINESS MENTOR

MFMS THE MOST FANTASTIC AND TEAM SHAKLEE IN MALAYSIA.

EBOOK SORRY BOSS

Ebook PERCUMA. DOWNLOAD SEKARANG!!.

Tuesday, December 31, 2013

KUIH BATIK KEGEMARAN KELUARGA

Hari ni gedik pulak nak post pasal kuih batik.
Kuih batik ni kuih kegemaran en. hubby dan anak2 juga. Entah kenapa ntah suka sgt en Badrul Hisham dengan kuih ni. padahal ramuan asasnya cuma biskut marrie je pun....

Kalau biskut marrie kosong tu letak atas meja sure tak habis punya. Pandang pun tak laku. Tapi bila dah di adun dengan coklat dan milo ...ummmpppphhhh....menjilat jari. mak mertua lalu belakang pun tak perasan.



Terliur tak nampak kuih kat atas tu.

Nak buat tak de la susah sangat pun. Sediakan bahan-bahannya seperti di bawah:

Bahan-bahan kuih batik:

Biskut Marrie  600g ( 2 bungkus )
Telur 4 biji
Mentega 250g ( 1 ketul )
Serbuk Koko 1 cawan
Milo 1/2 cawan
Gula 1 cawan ( kalau nak kurangkan gula lagi elok, ikut secukup rasa )
Air 1 1/2 cawan


Caranya:

1. Pukul telur dan gula sehingga kembang. Saya masukkan dalam blender saja, senang.


 2. Cairkan mentega dalam kuali. 
PERHATIAN : panaskan mentega atas api yang kecil ( ingat!! )



3. Bila mentega dah cair keseluruhannya, masukkan telur dan gula yg telah di blend tadi.

dan masukkan serbuk koko dan milo ke dalam kuali tadi.
Kacau rata sehingga agak-agak tak begitu pekat. Kalau pekat nanti tak boleh digaul dengan biskut.

PERHATIAN : Jaga api, api jangan terlalu besar.

4. Masukkan biskut Marrie yg telah dipecah 4 ke dalam kuali tadi.

Gaul sebati biskut dan bahan-bahan cairan tadi.

5. Setelah sebati, tuangkan kesemua bahan yg tergaul sebati tadi ke dalam bekas besar hingga sejuk. TADAAAAAAA......dah siap...


Lepas tu aduan yang telah sejuk boleh dimasukkan ke dalam peti ais utk merasai kelazatannya di tahap optimum....YUMMMMPPP

Senang tak?
Bukan susah pun. campak2 je dah jadi kuih.

~Selamat mencuba~

Dari Hati
fiza


Saturday, December 21, 2013

VITAMIN SEMULAJADI UNTUK ANAK BIJAK

Baru-baru ni keputusan PMR dah keluar. Anak-anak yg lahir pada tahun 1998 tentunya teruja dengan keputusan masing-masing. Tak kurang juga ibu bapa yang tentunya bangga dengan keputusan anak-anak mereka.

Tengokla saja fb anak sedaraku...bangga dengan keputusan PMR yang dia dapat kerana dapat mengalahkan keputusan akaknya. Alhamdulillah Kak Ngah...semoga dapat teruskan dengan mumtaz hingga ke menara gading.


 Antara fb anak-anak saudaraku dlm bercerita tentang keputusan PMR


Tidak dinafikan anak-anak generasi Y ni berebut untuk dapatkan hanya yang cemerlang. Tetapi yang kurang cemerlang jangan pula bersedih. Kerana rezeki Allah yang menentukan. Sekiranya kita gagal hari ini tak semestinya gagal hari esok.

Namun kita harus berusaha. Untuk langkah awal ini saya yang mempunyai 5 orang anak juga berusaha untuk yang terbaik buat anak-anak seadanya.

OMEGA GUARD

Untuk merangsang perkembangan anak-anak saya beri mereka Omega Guard dengan memasukkan Omega Guard ke dalam makanannya. Macam mana caranya saya cucuk kapsul Omega Guard dan campurkan ke dalam nasi atau makanan kegemaran mereka.

http://fiezabard.blogspot.com/2013/12/omega-guard-buat-anak-bijak.html
 kapsul Omega Guard




Namun setelah dikaji, Omega Guard bukan saja untuk kanak-kanak malah baik juga untuk bebarapa penyakit yang disenaraikan di bawah kerana Omega Guard bukan ubat tetapi vitamin hebat dari Shaklee. 


http://fiezabard.blogspot.com/2013/12/omega-guard-buat-anak-bijak.html

 Ikan Laut Dalam

Kenapa saya memilih Omega Shaklee:

1. Minyak ikan terbaik di dunia.
2. Diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.
3. Ia bukan dari hati minyak ikan.
4. Omega Guard 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
5. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulin di dunia mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis Asid Lemak Omega 3 semula jadi termasuk EPA, DHA, ALA dll.
6. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg Asid Lemak Omega 3 EPA dan HDA yang baik untuk perkembangan otak.
7. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard berbanding kaedah penyulingan tekanan tinggi yang digunakan untuk produk lain. Ini akan memusnahkan sesetengah nutrien dan tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.

Shaklee menggunakan proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulin dan paling semula jadi. Di samping itu bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl - bahan kimia industri yang sangat toksik) akan disingkirkan.

Kenapa Ikan Air Laut Dalam?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price telah menemui satu rahsia. Di mana penduduk Eskimo hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis.

Sedangkan kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolestrol menghadapi masalah kesihatan yang berkaitan jantung.

Asid Lemak Tidak Tepu

Ikan air laut sejuk juga mengandungi asid lemak tidak tepu  yang sangat tinggi iaitu EPA dan HDA yang boleh 
            - merendahkan lemak dalam darah
            - menurunkan pengumpulan platlet darah
            - melambatkan pembentukan thrombus
            - merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan

Mencairkan Darah

Minyak ikan bersifat melincirkan saluran darah dan mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah.

Pesakit yang akan melakukan pembedahan dan wanita hamil yang hampir hendak bersalin tidak digalakkan mengambil minyak ikan

Terima kasih kerana membaca~

kredit to Buku Panduan Nutrisi 
  
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!

 

AWESOME MOMMY!!!!



Bestkan jadi mommy cam ni, u will miss it if you dah tua nanti....
Apa yang di lakonkan itu lah saya alami setiap hari bersama anak2 saya seramai 5 orang. 


Betullah kekadang jadi mcm TIGER pun ada.....AAAUMMMM....
Tapi saya rasa hebat dapat
rasa semua ini tanpa MAID you know...dan saya juga bekerja. Dah 10 tahun pun saya bergelumang sebagai 'awesome mommy'.

Tapi, bila org tanya mcm mana akak hadapi semua ni....Saya jawab...
ntah saya tak leh jawab spesifik...betul lah yg kartun tu kata 'It is AWESOME'

Saya tak ingat pun seorg demi seorg anak yg saya hadap, macam mana keadaannya ....alhamdulillah anak2 saya semakin membesar dan sihat. dan saya berpuas hati kerana saya dapat menjaga mereka sendiri disamping suami tercinta.

Cuma impian saya, I want to be Work At HOME MOM (WAHM) suatu hari nanti supaya saya lebih menjadi OWESOME MOMMY.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saya nak cerita sikit kelima-lima anak saya dari yang sulong hingga yg bongsu.

Anak sulong ( Abang Long Eizz )

Muhammad Eizz Aqlan



Ini anak sulong saya. Panggilan manja yang selalu saya panggil along or abang long. Mak saya panggil Eizz...ayah dia pun panggil Eizz. Maksud Eizz dalam bahasa arab diterjemahkan ke bahasa melayu adalah kekuatan. Mudahan anak sulongku kuat menghadapi cabaran hidup sebagai khalifah di muka bumi ini.

Along amat manja dengan ibu. Walau pun dah 9 tahun tapi still nak cium-cium ibu depan orang ramai lagi.....you are my copyright....sebijik macam ibu. Cepat menangis bila terusik. Very sensitif. Gembeng. ....huhuhu...Ibu paham perasaanmu nak.

Tapi yang paling ibu bangga, abang long suka tolong ibu sidai kain, angkat kain, even basuh pinggan mangkuk. sekali-sekala abang menyibuk kat dapur nak tolong ibu potong bawang. Nak jadi Chef ke abang long....hehehhehe.

Anak kedua : Cici

Muhammad Eizz Fitri



Haaaa....ini my sweet heart yang kedua....He is so sweet. Sebab saya kata sweet pasal dialah penyeri dalam keluarga kami. Kalau tak ada dia di rumah rasa sunyi je rumah kami.

Almaklumlah Cici ni suka menyakat. Tak boleh tengok abang atau adiknya duduk senang...ada saja yang nak disakatnya bikin hati panas.

Bila dah panas hingar bingar la rumah.....uwaaaaa sana uwaaaa sini. Ibu doakan Cici jadi anak yang soleh dan dapat memandikan dan menyembahyangkan ibu dan ayah bila ibu dah tak bernyawa nanti....insyaallah.

Ketiga : Kakak Eizzatul

Eizzatul Syarafana

waaaa....she is my princess Eizzatul Syarafana...panggilan manjanya kakak..
Dia suka sgt membaca. Saya notice...masa dia umur 5 tahun habis dia selongkar semua buku-buku tadika abang2 dia dlm kotak yang dah saya kemaskan. Lepas tu si kakak ulangkaji buku-buku tu....dia tulis balik lah latihan2 dalam buku tu. warnakan semula dan baca semua buku2 tu.

Sebab tu la kakak boleh jadi Top 5 best student kat Tadika Lestari Pagi last convocation. Insyaallah, akak dapat meneruskan usaha kakak hingga ke menara gading.


Anak ke empat : Faris

Muhammad Eizz Faris

Yang ni saya bagi gelaran dia berteh jagung. Sebab cakap tak berhenti....tetetetetetetee....fasih pulak tu.

Walaupun usianya baru menjangkau 4 tahun tapi kalau bercakap mengalahkan orang tua. sweettt sgt....

Ada satu ketika tu saya dengar perbualan Faris dalam telefon dengan atoknya di Kampung Kuantan. 
" Atok tinggal sorang ke....kesian atok tinggal sorang tak de sapa temankan"

huhuhu...saya mendengar perbualan mcm nak tergelak pulak bila budak sebesar ini pandai ambil hati atoknya.

kalau you dengar style dia bercakap, macam bahasa persuratan....bahasa buku la lebih kurang. Tak ada pelat langsung budak sebesar ini.

Ibu doakan Faris jadi ahli pemidato yang hebat suatu hari nanti.


Anak bongsu: Awin @ Awina



 
 

 Eizzatul Syazwina
 
Alaaaa...laaaa.....comelnya bucah cilik ni...(bucah cilik dalam bahasa jawa budak kecik).
My little princess...baru masuk 5 bulan usianya, tapiiiiii.....dah pandai berborak. aaaaa....aaaaa....aaaalllahhh....Maybe satu hari nanti nak jadi pemidato jugak kot macam abangnya si Faris.

Tengokla dalam gambar tu, lepas menyarap tergolek dia ke komputer ayahnya. nak jadi pakar IT gak macam ibu ke?

Lahirnya Awina disaat ibu dan ayah menyambut Ulangtahun Perkahwinan yang ke-10 (2003-2013). Sukur alhamdulillah...hadiah anniversary Awinaku ini.
Insyaallah ibu doakan Awina sihat dan ceria, semoga menjadi anak yang solehah.

--------------------------------------------------------------------------

My lovely Family (2003-2013) 

 Outing bersama keluarga jadi satu kewajiban dlm famili kami.
Inilah keluarga saya yang telah dilayari genap 10 tahun pada tahun 2013 ini. Alhamdulillah saya dikurniakan 5 permata hati yang membahagia dan menceriakan lagi rumahtangga kami.

Pahit manis, perit jerih selama membesarkan kelima-lima anak ini bersama-sama en Badrul Hisham dapat diharungi dengan izin Allah. Syukur allah memberi kelapangan kepada kami meharungi segala cabaran dengan tabah.

I LOVE TO BE AWESOME MOMMY!!!

I WANT TO BE WORK AT HOME MOMMY tooo!!!!!

 

Thursday, December 12, 2013

Rank ke 4 Dalam Senarai Dunia

Di pasaran banyak sangat vitamin organic sehingga kita sebagai pengguna sendiri pening nak memilih manakah yang terbaik dan terhebat.

Kadangkala, promosi bagai nak rak menyatakan produk dia saja yang baik tapi apa buktinya? Setakat jual air liur yang ini baik yang itu baik....tup tup merana badan dek kerana termakan pujukan air liur mereka.

Kebiasaannya sekiranya kita mengesyorkan sesuatu produk sudah pasti kawan kita akan tanya " Best sangat ke produk ni", " Berkesan ke?", " Apa side effect dia?", " Dia no berapa dalam dunia?"

Itulah soalan-soalan yang biasa didengari sekiranya mereka belum kenal dengan sesuatu produk.

Begitu juga dengan SHAKLEE.

produk-produk SHAKLEE  tersenarai dalam RANKED YANG ke-4 DI DUNIA.

Di DUNIA tau....bukan dalam NEGARA....bukan NEGERI...bukan DAERAH...bukan jagoh KAMPUNG....

Masih tak percaya lagi tu, mari saya tunjukkan senarai 101 jenama produk supplemen mengikut ranking

Vitamin yang terbaik adalah vitamin yang melebihi skor 8.0. Namun hanya 8 daripada 101 produk sahaja yang melepasi BENCHMARK dunia ini. Para pengguna dinasihatkan dan disyorkan untuk mengambil produk multivitamin yang melepasi skor 8.0 ke atas.

Sekiranya anda sedang mengambil produk supplimen tertentu, tolong semak ranking produk tersebut di dalam jadual di bawah.

Kemudian, anda fikirlah sendiri...

---------------------------------------------------------------------------------
We analysed 101 multivitamin products were and assigned each of them a score from 0 to 10, 10 being the highest. A score of 8.0 and above is a sign of an excellent product. However, only 8 out of the 101 products were able to surpass this benchmark.

Effectiveness scores of all 101 multivitamin brands (listed in order of their rank)



Company Product Effectiveness Rank
Xtend-Life Total Balance 9.6 1
Douglas Laboratories Ultra Preventive X 9.4 2
USANA Health Sciences Essentials 9.3 3
Shaklee Vitalizer™ Gold 8.9 4
Source Naturals Life Force Multiple 8.7 5
FreeLife Reverse! 8.6 6
Nutrilite (Amway, Quixtar) Double X 8.3 7
Life Extension Foundation Life Extension Mix 8.2 8
Vitamin Research Products Extended Plus 7.9 9
Karuna Maxxum 4 7.9 10
Solgar Omnium 7.8 11
Ultimate Nutrition Super Complete 7.7 12
SportPharma Multiguard 7.6 13
Dr. Julian Whitaker’s Forward Multi-Nutrient 7.6 14
Metagenics Multigenics Intensive Care 7.2 15
Mountain Naturals of Vermont Superior Care 7.1 16
amni Added Protection III 7 17
Purity Products Perfect Multi Focus Formula 7 18
GNC GNC Mega Men Sport 6.9 19
Doctor’s Nutrition Mega Vites Woman 6.8 20
DaVinci Laboratories Spectra Woman 6.8 21
Nutrition Dynamics Optimum Health Essentials 6.8 22
TwinLab Daily One Caps with Iron 6.7 23
FoodScience of Vermont Superior Care 6.6 24
Puritan’s Pride High Potency Ultra Vita Man Time Release 6.5 25
Colgan Institute Formula MCS 6.4 26
Rainbow Light Advanced Nutritional System 6.4 27
NOW Foods Multiple Vitamins – Liquid Gels 6.4 28
EAS Multi-Blend 6.3 29
Mannatech PhytoMatrix 6.2 30
Nature’s Way Alive! Whole Food Energizer 6.1 31
Jean Carper’s Stop Aging Now! 6 32
Natural Factors MultiStart Women’s 5.9 33
Advanced Physician’s Products Maximum MultiVitamin/Mineral without Iron 5.8 34
EcoNugenics Women’s Longevity Rhythms Gold 5.8 35
Solaray Iron-Free Spectro Multi-VIta-Min 5.8 36
Nature’s Blend Vitaminix Ultimate 5.6 37
Pharmanex (Nu Skin) LifePak Prime 5.4 38
Melaleuca Vitality Pak 5.3 39
Herbalife Formula 2 Multivitamin Complex 5.3 40
QCI Nutritionals Ultra Vitality #1 5.2 41
KAL Multiple Energy 5.2 42
Essentials by Megafood Essentials for Life 5.2 43
Optimox Androvite for Men 5.1 44
SupraLife Maxum Essentials 5 45
Jarrow Multi E-Z Powder 5 46
Great Earth TNT – Total Nutrition Tablet 5 47
Nikken Kenzen Mega Daily 4 4.9 48
Garry Null’s Supreme Health Formula 4.8 49
Thorne Research Al’s Formula 4.8 50
Atkins Basic #3 4.7 51
Vitamin World Daily 3 With Antioxidant Factors 4.7 52
PhytoPharmica Clinical Nutrients for Women 4.7 53
Centrum Silver 4.6 54
4Life BioVitamins Type III 4.5 55
Bronson Laboratories Performance Edge for Women 4.5 56
One A Day Essential 4.5 57
Country Life Maxine 4.4 58
Nature Made Multi Complete 4.3 59
Quest Maximum Once A Day 4.2 60
Nature’s Bounty Green Source Vegetarian Formula 4.1 61
Matol Matolife 4.1 62
Greens+ Multi+ 3.9 63
Michael’s Naturopathic Programs for Women 3.8 64
Natrol My Favorite Multiple Original 3.8 65
Nu-life Ultimate One for Men 3.7 66
Jamieson Super Vita-Vim 3.7 67
Walgreens Ultra Choice Premium Women 3.5 68
Swiss Natural Sources Super Adult Chewable 3.4 69
Ripple Creek Mega-100 (Slow Release) 3.3 70
Thompson Human Nature Green Multi 3 71
Safeway Select Super Women’s Multivitamin 2.9 72
Perfect Choice Multivitamin Specially Formulated for Women 2.9 73
Watkins Superfood Multiple 2.8 74
Vitamin Power Power Source 100 2.8 75
Pilgrim’s Silver Stars Multi 2.7 76
Absolute Nutrition Dieters’ Multi’s 2.7 77
Nature’s Sunshine Super Supplemental Vitamins and Minerals 2.7 78
Freeda Vitamins Ultra Freeda Iron-Free 2.7 79
ZonePerfect Multi Vitamin & Mineral 2.6 80
Sisu Only One 2.5 81
Schiff Single Day 2.4 82
Nature’s Plus Uitra One 2 83
Kirkland Signature (Costco) Daily Multi 1.9 84
Sunkist Multi-Men’s 1.7 85
Lifestyles Lifecycles for Women 1.6 86
Western Family Multra Forte 1.3 87
Avon VitAdvance Men’s Complete Multivitamin 1.2 88
Flora MultiCaps 1.2 89
Reliv Classic 1.1 90
Sundown Complete Ultra 0.9 91
YourLife Super Multi with Herbs 0.9 92
Rite Aid Whole Source 0.8 93
21st Century One Daily Maximum 0.7 94
Spring Valley Maximum One Dally 0.6 95
Life Brand Optimum 0.6 96
Good Neighbor Pharmacy Balanced Care Complete Multi 0.6 97
Kroger Advanced Formula Complete 0.6 98
Equate (Walmart) One Daily 0.6 99
Action Labs Essential Nutrients 0.5 100
Geritol Complete 0.4 101


NOTA : SILA RUJUK RANKING SHAKLEE DI DUNIA TERKINI DI LINK INI RANKING SUPPLIMENT DUNIA (SILA KLIK)


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!