MY SUCCESS JOURNEY BEGINS

SHAKLEE MOTIVATION AND RECOGNITION.

MY BIG HAPPY FAMILY

My Business Push Factor .

MY AWESOME BUSINESS MENTOR

MFMS THE MOST FANTASTIC AND TEAM SHAKLEE IN MALAYSIA.

EBOOK SORRY BOSS

Ebook PERCUMA. DOWNLOAD SEKARANG!!.

Thursday, June 16, 2016

CARA BERKESAN MENGHALAU NYAMUK TANPA BAHAN AEROSOL (RACUN) YANG WAJIB ANDA MILIKI

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar rakan-rakan fiezabard? Saya doakan anda dalam lindungan Allah swt.

Entri kali ni saya nak cerita kisah satu malam.

Satu malam Awina tak lena tidur. Tengah malam je berjaga, hentak2 kaki dia, gesel-geselkan kaki dia kat cadar. Sekali-sekala garu-garu kat bahagian kaki. Sambil merengek-rengek.

Bila saya nyalakan lampu, aduhai anakku, kesian berbintat-bintat kaki dia kesan kena gigit nyamuk.

Kipas bukan main laju saya pasang. Nyamuk ni power betul. Boleh juga hinggap di kaki Awina. Yang peliknya Awina sorang yang kena gigit. Lagi pelik digigitnya bahagian kaki saja. Bahagian lain tak adalah nak dijamahnya. Ibunya ni tak dijamahnya. Manis kot darah Awina.

Kalau dulu dah lama saya semburkan spray aerosol di keliling bilik nak bunuh nyamuk tu.

Tapi sekarang saya sedar, bukan nyamuk saja terbunuh. Racun yang terkandung dalam penyembur aerosol serangga tu juga boleh membunuh orang-orang yang saya sayang sekiranya kerap terdedah dengannya.

Sebab tu saya tak suka semburkannya lagi dah. Dah tak beli dah penyembur aerosol tu.

Sudahnya anakku jadi mangsa gigitan nyamuk sehinggalah baru-baru ni saya terfikir nak semburkan #BasicH di seluruh ruang bilik saya. Tempat di celah-celah ruang gelap lebih banyak lagi saya spraykan.


Saya sesaja je spray, tanpa tahu mujarab ke tidak kesannya.

Alhamdulillah, sungguh tak disangka, malam tu Awina tidur lena, dah tak tergaru-garu lagi. kaki dia yang comel tidak dinodai nyamuk lagi. Ibu pun dapat tidur dengan lena. syukur sangat.

BasicH telah menyelesaikan masalah nyamuk berkeliaran dalam bilik tidur saya. Kemana nyamuk tu, hidup ke mati ke nyamuk-nyamuk tu saya tak kisah. Asalkan anak saya dapat tidur dengan selesa dan dijauhi dari nyamuk yang merbahaya.

Kepada anda yang mengalami serangan nyamuk di rumah dan ingin tidur lena tanpa gangguan nyamuk boleh cuba semburkan #BasicH ni sebelum beradu.

Saya sangat yakin #BasicH SELAMAT dari kesan-kesan sampingan bahan-bahan beracun yang terkandung dalam penyembur aerosol pembunuh nyamuk yang lain. Ubat nyamuk juga mengandungi racun. Bukan calang-calang racun ye....racun yang menjadi punca Kanser.

Sebaiknya elakkan keluarga kita dari penyakit yang membawa maut.

Gunakan yang SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Basic H dipercayai SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN.

Saya sarankan, setiap rumah wajib ada Basic H. Ianya adalah penyembur serbaguna dan SUPER DUPER HEBAT.

Saya dah pernah guna saya tahu kehebatannya.

Nak tahu kehebatannya, try guna satu cer tengok, Tak caya tak per guna je!

Sekiranya anda suka dengan entri ini sila tekan button LIKE dan SHARE. Semoga ramai lagi yang dapat manfaatnya. Insya Allah anda dapat ganjaran dari Allah.


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:
019-211 8757

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:

hafizahmahfoz

Sunday, June 5, 2016

CARA MENGATASI ALAHAN KEGATALAN WAKTU MENGANDUNG DALAM MASA SEHARI SAHAJA YANG RAMAI ORANG TAK TAHU

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda sihat dan ceria disamping keluarga tercinta.

Baru-baru ini ada sorang kawan saya ni kata kawan dia mengalami kegatalan yang amat sangat sehingga tangan yang cantik dan lembut kelihatan kehitaman disebabkan sentiasa digaru. Bila dah setiap hari digaru akhirnya kesan hitam semakin teruk dan buruk.



Burukkan rupa jejarinya kesan dari digaru hingga meninggalkan kesan kehitaman dan mengelupas pada kulit.


Alahan kegatalan ini bertambah teruk sejak 3 hari yang lepas menyebabkan kawannya sangat tidak selesa.

Ubat farmasi dan doktor tidak beri kesan

Sejak dari mula mengandung lagi tangannya gatal hingga mengelupas kulitnya. Gatal memang tak boleh nak katalah merenyam asyik nak digaru saja. Orang kata alahan semasa mengandung.

Pelbagai ubat dah dicubanya. Dari ubat farmasi hinggalah ubat doktor semua tak beri kesan. Hampir putus asa kawannya menahan kegatalan dan buntu nak mencari jalan penyelesaian.

Bila beliau google kalau-kalau ada penawar yang boleh mengatasi situasinya ini, yang akan keluar Herbablend krim. Google saja, kata Herbablend terbaik. Hebat sangat ke krim herbablend tu? Baca sampai habis nak tengok krim herbablend ni power ke tak power.

Jadi, beliau mengambil langkah terakhir ini dan memesan Herbablend krim ini dengan saya. Kebetulan saya juga peminat setia krim Herbablend ni. Pantang gatal-gatal sikit confirm saya tepek krim ni. Gigit nyamuk ke, gatal-gatal ke, ruam baby ke...semua saya sapukan dengan krim ni. Dah tak de krim lain di mata saya.

Sehari sapu dah baik

Selepas sehari kawan ni menggunakan krim ni...Subhanallah, maha suci Allah. Dia yang menyembuhkan, Dia yang mengizinkan sembuh. Kulit yang hitam legam akibat mengelupas teruk kembali pulih dan gebu semula. Kawan saya ni pun terkejut, tak sangka kesannya begitu pantas. Padahal baru je malamnya dia sapukan herbablend tu, esok paginya dah hilang kesan-kesan hitam dan mengelupas. Kulit dah kembali kemerah-merahan. So wonderful, amazing...kuasa Allah.

Cer tengok gambar sehari selepas disapu krim Herbablend.


Photo sehari selepas menggunakan herbablend

Bezakan banding dengan gambar di atas yang menakutkan?

7 bulan menanggung derita, selesai dalam masa 1 hari

Syukur Alhamdulillah, dapat menyelesaikan situasi gamat kawan kita ni, dah lah risau dengan baby dalam kandungannya yang dah masuk 7 bulan. Kena pulak mengadap tangan yang mengeyam mengerutu kegatalan.

Kawan saya ni sangat gembira kerana kegatalan yang tak boleh ditahan sejak 7 bulan yang ditanggung dapat diatasi dengan izin Allah. Lama tu...bertahan sampai 7 bulan...mujur ingat kat Herbablend.




Photo seminggu selepas menggunakan Herbablend

Tengok selepas seminggu kesan bintik gatal dan mengelupas dah hilang. Sebenarnya kesan mengelupas dah pulih selepas hanya 3 hari saja. Kulit pun semakin cantik berbanding sebelum ini. Tidak meninggalkan kesan parut sama sekali. Cantikkan kulit dia lepas guna Herbablend?

Saya pernah cerita sebelum ni Herbablend krim ni juga sangat bagus untuk menghilangkan kesan parut dengan pantas.

Sila baca entri saya sebelum ni

CARA MENGHILANGKAN KESAN PARUT DENGAN PANTAS (SILA KLIK)

Saya sangat bersyukur kerana dapat menyelesaikan masalah sorang lagi kawan saya ni.



Saya nak share 2 lagi kehebatan krim Herbablend ni yang pernah saya dan kawan saya alami sendiri. Sila baca entri di bawah

CARA MENGHILANGKAN PARUT CHICKEN POX (SILA KLIK)

PETUA MENGELAKKAN BAYI RUAM MELECET DI PELIPAT (SILA KLIK)

Saya percaya ramai ibu-ibu pernah mengalami situasi seperti rakan saya ni kan? Terutamanya bagi ibu yang pertama kali mengandung. Pasti buntu menghadapi situasi begini.

Sekiranya anda pernah ada sedang alami situasi yang sama seperti ini tak perlu ragu-ragu untuk mencuba Krim Hebat Herbablend ini. Insya Allah anda pasti tak menyesal.

Yang menyebabkan saya rasa selamat menggunakan Krim ini kerana ianya diekstrak dari tumbuhan semula jadi tanpa bahan toksin dan racun. Sangat selamat untuk kegunaan kanak-kanak even bayi sekalipun.



Krim Herbablend dipercayai SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN.

Saya sarankan, setiap rumah wajib ada Krim Herbablend. Ianya adalah krim serbaguna dan SUPER DUPER HEBAT.

Saya dah pernah guna saya tahu kehebatannya.

Nak tahu kehebatannya, try guna satu cer tengok, Tak caya tak per guna je!

Sekiranya anda suka dengan entri ini sila tekan button LIKE dan SHARE. Semoga ramai lagi yang dapat manfaatnya. Insya Allah anda dapat ganjaran dari Allah.



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:
019-211 8757

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:

Thursday, June 2, 2016

SET RAMADHAN ISTIMEWA YANG WAJIB ANDA MILIKI

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda beroleh kebahagian dunia akhirat.

Tak lama lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Syukur Alhamdulillah, Insya Allah kita dipertemukan kembali dengan Bulan yang penuh Barakah ini.

Selain dari ibadah dalam bulan ramadhan kita perlu jaga. Makanan yang diambil semasa berbuka dan sahur juga amat perlu dititik beratkan, supaya kita dapat melaksanakan ibadah puasa dan amalan-amalan di dalam bulan yang mulia ini dengan sempurna.

Kalau anda perasan, bila tiba bulan puasa. Ramai pula yang datang ke klinik mengadu gastrik. betul! betul!

Bukan gastrik pura-pura ye...memang gastrik betul-betul tu. Tak baik berburuk sangka.

Gastrik tu puncanya dari perut. Perut sangat perlu dijaga. Sebab itu makanan tambahan sangat diperlukan terutamanya dalam menghadapi bulan ramadhan.

Alhamdulillah, sejak saya kenal SET RAMADHAN sejak 2 tahun yang lalu, saya sekeluarga sangat bersyukur kerana dapat melaksanakan ibadah puasa dengan sempurna.

Keluarga saya juga suka dengan SET RAMADHAN yang saya berikan. Terutamanya Performance Drink merupakan minuman elektrolit yang mengembalikan (cas semula) tenaga yang semakin merudum semasa berbuka. Rasanya pun sangat sedap, rasa oren natural yang menyegarkan.

Mealshake pula kegemaran anak-anak saya. Mealshake mix dengan oat dan susu adalah minuman rasmi sewaktu bersahur anak-anak saya. Rasanya English vanilla dalam mealshake pun sangat lazat.

Saya pula ambil Energyzing Soy Protein (ESP) waktu sahur untuk bekalan tenaga seharian. ESP juga mengenyangkan. Biasanya saya shake ESP dengan aot dan madu. Hmmm....lazat....kenyang pun berpanjangan. 

Kalau anda nak tahu sebenarnya bersahur dengan bijirin seperti aot adalah lebih mengenyangkan dan memberi tenaga berpanjangan berbanding bersahur dengan nasi.

Lechitin pula saya ambik selepas berbuka dan bersahur untuk membantu memecahkan lemak-lemak yang diambil sewaktu makan. So, make sure apa yang masuk dalam badan kita dalah nutrisi yang baik-baik sahaja. Insya Allah, berat badan ideal yang saya semasa program Now Everyone Can Kurus (NECK) berkekalan.

Untuk tahun 2016 ni saya dah booking awal-awal SET RAMADHAN saya, Inilah SET RAMADHAN saya...Alhamdulillah..Yezzaaa!!


SET RAMADHAN ALWAYS SAFE, ALWAYS WORKS, ALWAYS GREEN

Kelebihan Set Ramadhan πŸ’

πŸ’ESP (Energizing Soy Protein)
Membekalkan tenaga berpanjangan sepanjang seharian berpuasa dan membina tenaga segera selepas berbuka.

πŸ’PERFORMANCE DRINK
Menyediakan tenaga karbohidrat bagi tubuh. Mengekalkan imbangan cecair tubuh dan elektrolit bagi mengelakkan penyahidratan semasa berbuka puasa. Sangat best dijadikan minuman rasmi semasa berbuka menggantikan minuman manis.

πŸ’MEALSHAKE
Sumber yang sangat baik untuk serat dietry. Serat segera mengenyangkan.
Minuman kesihatan yang penuh dengan nutrisi sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa.

πŸ’LECHITIN
Membantu memecahkan lemak dan membantu mengurangkan berat badan serta membantu menurunkan kolestrol.

Insya Allah selim melim di pagi raya!πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

Insya Allah Ramadhan ini adalah ramadhan yang menjanjikan kemewahan pahala dan kemewahan kesihatan kepada anda.πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ‘πŸ‘πŸ‘

Anda pula bila nak dapatkan SET RAMADHAN anda?

Tinggal hanya 5 hari saja lagi menjelang Puasa. Jom dapatkan SET RAMADHAN pertama anda hari ini.

HUBUNGI
HAFIZAH
019-211 8757


Kelebihan Order SET RAMADHAN hari ini:

* FREE MEMBERSHIP untuk pembelian 2x Set Ramadhan
* FREE Live Amazing Paper Bag while stock last
* Cash Bonus
* Peluang menjana pendapatan hingga 4-5 angka dengan tunjuk ajar MENTOR BISNES yang berwibawa. 

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!

HAFIZAH
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:
019-211 8757

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:

Mohon SHARE dan LIKE entri ini sekiranya ia memberi manfaat kepada anda semua.


Terima kasih kerana sudi membaca.

Wednesday, June 1, 2016

30 MENU LAZAT SEPANJANG BULAN RAMADHAN

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda dilindungi Allah dunia dan akhirat.

Tak lama lagi kita kaum muslimin akan menyambut bulan Ramadhan.Insya Allah kalau ikut kiraan takwim rakyat di Malaysia bakal menyambut Ramadhan pada 6 Jun 2016 ( 1 Ramadhan 1437 H). 

Alhamdulillah Insya Allah kita dipertemukan dan diberi kesempatan bersama-sama meraikan Ramadhan Al-Mubarak. Seronok rasanya ketemu lagi tahun ni dengan bulan yang penuh Barakah.

Bila sebut pasal Ramadhan sudah tentu anda dah terbayang juadah yang lazat-lazat yang bakal dihidangkan sewaktu berbuka, betul..betul?

Alaaa,....jangan tipu saya lah tak terbayang. Malaysia ni memang terkenal dengan 1001 juadah yang melimpah ruah terutamanya bulan puasa. Kuih muih yang jarang jumpa, Insya Allah akan muncul pada bulan puasa ini.

Namun begitu kesihatan perlu jaga. Perlu diingat makan berlebihan membahayakan kesihatan dan bakal menjadi pembunuh senyap. Islam mensarankan umatnya bersederhana terutamanya dalam memilih makanan.

Kalau anda menyusuri Sirah Rasulullah, Rasulullah hanya makan sebiji tamar untuk berbuka dan sahur. Dan kadangkala Rasulullah mengikat perutnya dengan batu supaya tidak terasa lapar.

Bagaimana pula kita? Kalau meja tak penuh tu bukan berbuka namanya, betul..betul?
    
Sebelum ini dalam entri-entri saya ada saya kongsikan tentang berpuasa dan ramadhan. Jemput baca

1. 10 panduan menghadapai bulan Ramadhan (SILA KLIK)

2. 12 cabaran di bulan Ramadhan (SILA KLIK)

3. Cara Smart Detox di bulan Ramadhan (SILA KLIK)

4. 7 tips menghadapi anak-anak berpuasa (SILA KLIK)
   
Entri kali ini saya nak share dengan anda Menu lazat selama 30 Hari di bulan Ramadhan. Menu ni saya dapat dari group Muslimah. Jom kita kita tengok. Mudah-mudahan sepanjang Ramadhan nanti kita kenyang dengan menu-menu lazat ini.



30 Menu Lazat Sepanjang Bulan Ramadhan

1. Tilawah al Quran sejuzuk sehari paling kurang.
2. Solat tarawih minima 8 rakaat setiap mlm.
3. Solat Witir minima 3 rakaat semalam.
4. Beri makan orang berbuka puasa walaupun dengan sebiji tamar setiap hari.
4. Solat fardhu 5 waktu berjamaah setiap hari.
5. Tahajud setiap malam minima 2 rakaat.
6. Sunat dhuha setiap pagi.
7. Sedekah setiap hari minima seringgit.
8. Pastikan sahur setiap hari.
9. Iktikaf di masjid setiap hari walau sekadar 10 minit.
10. Tadarus al Quran sambil usaha memahami maksudnya.
11. Ziarah orang yg kurang bernasib baik.
12. Kurangkan ziarah ke bazar-bazar ramadhan.
13. Pilih makanan sunnah sebagai menu harian.
14. Elakkan membeli makanan dari tangan-tangan orang yg fasik.
15. Jauhkan aktiviti yg lagha.
16. Zikir harian, banyakkan berdoa.
17. Lazimi bibir beristighfar sekurang-kurangnya 70x dalam sehari.
18. Ajari diri dengan sifat rendah hati kerana Allah.
19. Mudah memohon maaf dan memberi maaf.
20. Menjaga dan menghubung silaturrahim
21. Menjaga dan menutup aurat dengan sempurna ( bukan berpakaian tapi bertelanjang)
22. Menjaga lisan, pandangan, pendengaran & hati dari perkara-perkara yang dilarang.
23. Tidak berlebihan maupun membazir dgn makanan terutama juadah berbuka.
24. Perbanyakkan amalan-amalan sunat- solat sunat rawatib.
24. Lazimi sunnah Rasulullah yg ringan tulang dalam urusan rumah tangga (terutama suami & anak-anak lelaki)
25. Lazimi utk kawal dan tahan marah, didik diri untuk lebih bersabar.
26. Lazimi lidah utk sentiasa bersyukur dan memperbanyakkcan syukur kepada Allah di kala senang maupun susah.
28. Menjaga ikhtilat - hubungan antara lelaki dan perempuan.
29. Membayar zakat fitrah dalam waktu yg telah ditetapkan.
30. Ikhlaskan hati kerana Allah..hadirkan Allah di dalam hati, berusaha menjalani Ramadhan kali ini dgn sebaik mungkin seolah2 inilah Ramadhan terakhir kita.

Banyakkan menu yang paling istimewa khas untuk bulan Ramadhan? Semoga Ramadhan kali ini kita berebut-rebut untuk menambahkan amal ibadah supaya kita kenyang dengan pahala di akhirat kelak.

Insya Allah mudahan, apa yang dikongsikan ini dapat dimanfaat kepada kita semua termasuk yang menulis entri ini.

Semoga Ramadhan kali ini adalah Ramadhan yang paling hebat.

Salam Ramadhan Al-Mubarak dari kami fiezabard sekeluarga. Semoga ukhwah berpanjangan.

Sekiranya anda suka dengan entri ini sila tekan button SHARE dan LIKE. Mudah-mudahan ramai lagi yang dapat manfaatnya dan anda dapat saham kubur di Bulan Ramadhan berlipat kali ganda, Insya Allah.

Love Ramadhan,
Hafizah
019-211 8757 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


INGINKAN TENAGA BERPANJANGAN SEPANJANG BULAN RAMADHAN?

AMBIL SET RAMADHAN SEBAGAI MAKANAN TAMBAHAN ANDA SEPANJANG 30 HARI RAMADHAN.

INSYA ALLAH, ANDA TIDAK TERASA LETIH DAN SENTIASA BERTENAGA UNTUK BERIBADAH DI BULAN RAMADHAN.

  

KLIK GAMBAR UNTUK MAKLUMAT SET RAMADHAN

DAPATKAN SET RAMADHAN ANDA HARI INI, PERCUMA #LiveAmazing BAG UNTUK SETIAP SET YANG ANDA ORDER.

TAWARAN HANYA SAH HINGGA 30 JUN 2016. GRAB IT NOW!

 Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!

Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:
019-211 8757

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:
hafizahmahfoz

Mohon SHARE dan LIKE entri ini sekiranya ia memberi manfaat kepada anda semua.


Terima kasih kerana sudi membaca.