Thursday, September 27, 2018

TWB Success Story : Income TWB Menjadi Penyelamat Kewangan Ibu Tunggal 2 Anak




Assalamualaikum wbt

Apa khabar sahabat fiezabard? Saya doakan anda dikurniakan kesejahteraan dunia akhirat.

Malam semalam pada 26 September 2018, Di Group Whatsapp kami ada buat sharing pengalaman Beautician TWB yang menjadi inspirasi Kak Fieza.

Sangat-sangat inspirasi

Meh kita ikuti sharing beliau ok!

Sharing Dari Leanna Rafie


First sekali sebelum saya mulakan saya kenalkan diri dulu ye. ๐Ÿ˜

Nama saya Lea. Umur 29 tahun. Saya duduk di Seremban Negeri Sembilan. Saya ada dua orang anak lelaki. Yang pertama 4 tahun. Yang kedua nak masuk 3 tahun.

Saya seorang ibu tunggal baru 2 tahun lepas. Lea masih bekerja as a Sales Marketing dan buat TWB ni part time insyaallah soon FULLTIME.

Lea join TWB baru je last month 1 August 2018. Lea training pada 11 August 2018 dan alhamdulillah seperti yang TWB janjikan training kita pakej heret bag. Kenapa heret bag? Sebab balik dari training terus boleh buat servis.

Lea balik dari training pun malam sebab Lea dengan anak naik train ehehehe.. Tapi sampai sampai rumah je dah gosok muka ayah. Gosok muka adik.

Excited punya pasal sebab Lea dah banyak survey pasal mobile spa lama dah sebenarnya.

Lea memang minat sangat sangat bab bab kecantikan ni. Ada first Lea survey satu mobile spa ni dia downkan semangat sungguh. Dia kata modal product je dekat 50k. Product je ok bukannya siap course and training!!



See 50k and dia sendiri dah malas nak buat katanya.

Kita ni RM1999 je siap training, siap sijil, siap complete barang, lepastu ada support group lagi!

Huish dah terlampau banyak dah apa yang kita dapat compare dengan hanya RM1999! Since Lea masuk TWB ni tak pernah lagi lah kita dibiarkan kontang kanting yang penting kita ni tanya! Usaha!

Satu lagi jangan hidup dengan alasan! Kalau semuanya "kalau", kalau semuanya "bolehke" duduk jelah diam diam tak payah bergerak.

Kenapa Lea cakap macamtu?

Lea start dari zero modal. Lea bukan datang dari orang senang. Family tak kaya. Ayah pun tak kerja. Nak pinjam siapa? Ex husband? Hmmmm.

Mana agaknya nak cekau RM1999 ni.

Otak negatif memang kata "Aduh banyaknya macam mana nak bayar".

Siapa nak bagi pinjam. Tapi kan usaha yang tak pernah putus doa yang tak pernah putus, kawan Lea setuju untuk bagi modal tapi dengan bunga ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Takpe Lea kata Lea sahut asalkan Lea dapat tambah duit. Ya alhamdulillah dipermudahkan dalam masa 10 hari Lea dapat kumpul RM1087!!

Bersyukur dan tak sampai sebulan Lea dapat bayar kat kawan FULL AMOUNT. Mula mula je dia kata bunga tapi dia tak ambil pun.

Nampak tak? Redah

Itu cerita modal, cerita pasal ibu ibu yang fikir anak tak ada siapa jaga. Macam mana nak buat?

Percaya atau tidak anak kita ni rezeki.

Ya Allah besar rezeki kita besarkan mereka ni. Macam Lea family Lea memang jenis yang tak suka kita tinggalkan cucu. Lea memang dah dididik dari awal macam tu. Anak Lea dua dua sekolah dari pagi sampai pukul 6. 

Lea tekad walhal yuran bulanan sekolah anak dua orang dekat RM800 every month tapi Lea tekad. Lea nak cari duit untuk besarkan mereka jadi biarkan mereka belajar dan berdikari kat sekolah. Dan pastikan mereka selesa!

Jadi appointment Lea kadang kadang memang ada bawa mereka. Awal awal dah bagitahu kat customer so far alhamdulillah diorang pun ada anak anak jadi main sama-sama. 

Hidup ini kita jangan terlalu fikir boleh ke mampu ke. Nanti susah, nanti siapa nak bantu, nanti siapa nak jaga! Masa tu tak tunggu kita taw "nanti" tu jadi sampai 10 tahun sudahnya jadi apa?



Lea pernah ye bawak anak anak sampai dua pagi mula mula appointment kat Seremban lepas tu Semenyih.. Lepastu Keramat ada tiga orang. Kawan kawan nak buat. Lea balik drive dekat 2 pagi. Tapi puas hati la sehari je RM4++ collection lagi pulak anak anak dapat upah dari customer ๐Ÿ˜‚

Sekarang ni, waktu Lea memerlukan masa gawat belum gaji ni selalunya TWB la penyelamat buat Lea. Alhamdulillah Lea lebih terbuka minda sejak join TWB. Lea rasa TWB ni sangat boleh pergi jauh bukan sahaja dengan income spa semata. Kita ada 5 penjuru income yang lain. Lea nak pulun semua income ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ˜

Lea tak pernah rasa susah dengan dua kerja, kejar masa untuk anak anak.

Walaupun kadang kadang jadi singa ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Biar kita letih dengan ada income dari kita letih tak ada apa apa.

Alasan tak mampu, alasan tak boleh. Semuanya dari kita sendiri. Akal kita mengerakkan perjalanan kita. Insyaallah positif kan sekeliling kita insyaallah dipermudahkan. Buang aura negatif! Siapapun kita, dari mana pun kita, hanya diri kita yang mampu membentuk apa kita mahukan ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ˜


Betul.. kena ada dlm circle yg positif utk maju ke depan. Support group TWB mmg tempat aura2 positif je. Always support each other . Selalu share tips marketing, tips utk promo spa lah.

Bagi Lea TWB ini adalah platform yang paling murah, paling mesra rasa macam keluarga, paling tak lokek ilmu.

Lea rasa selesa dengan sekeliling Lea.Kita semua perlukan aura positif

Otai otai dalam TWB ni memang membawa aura yang sangat positif yang sentiasa bawak Lea bergerak ke hadapan ๐Ÿ’ช๐Ÿป

Orang tanya, "Lea yakin ke dengan servis mobile spa ni?"

Yakin?

First sekali Lea tau zaman sekarang makanan pun orang nak delivery ke rumah. Servis pun demand dah sangat tinggi. 

Second TWB ini dimana ada wanita disitulah ada jalan untuk kita. 

And paling paling paling meyakinkan Lea product yang kita guna! 

Dan mentor mentor kita yang sangat hebat ๐Ÿ’ช๐Ÿป

Permulaannya memang mostly orang tak de pengalaman, lepas join, kita akan bagi task untuk new member buat. dan masatu dah terus gerak. dah mula terus. Tak perlu tunggu apa apa dah sebab barang complete dah ada

Lepas dari training tu, semua duit yang korang buat hasil dari instant cash spa tu, semua milik korang. Semua ๐Ÿ˜. Tak der share ngan sapa sapa dah. Tak perlu nak bayar komisen kepada sesapa dah.

Marketing kita kena jaga.. Yang penting pastikan customer puas hati sebab apa.. "Mulut ke mulut".

Betul setiap hari ada booking. Dan kadang-kadang booking nya sorang. Sampai rumah jadi dua jadi tiga orang ๐Ÿ˜…. Kebanyakan nya memang repeat service untuk bulan kedua ni.

Siap tambah Pakej pun ada ๐Ÿ˜

Yang kenalkan kat kawan kawan pun sama. Bagi Lea yang penting kita jaga customer kita..

Once dah ada loyal customers thats it la.. Tak penat sangat dah nak buat marketing.

Bisnes yang bentuk services macam mobile spa ni mudah ada repetition.

Kita ada kitab harga.. Lea follow situ. And macam apa lea kata jangan malu bertanya sebab nereka semua tak kedekut ilmu,

Ini sajalah sharing daripada Lea. Semoga kisah Lea ini memberi semangat kepada rakan rakan semua.

Yang Berkongsi

Leanna Raffi

---------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah. Sekarang Dah Ramai Yang Berjaya

Jika ada sahabat yang nak tahu detail pasal bisnes mobile spa ni. Boleh PM Kak Fieza di 019-2118757.

ATAU

klik  ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


Nanti Kak Fieza kongsikan detail macam mana anda pun boleh jana pendapatan melalui Mobile Spa seperti Lea.

#silasharekegrouplain
#semogabermanfaat
#thewalkingbeauty
#FBEEmpire
#TWB
#fiezaDBeautyHomeSPA

Ini adalah peluang anda untuk mendapat income secara konsisten setiap bulan.

Perlu diingat, ini adalah BUSINES SPA ok! Bukan duduk goyang kaki duit tetiba datang bergolek. No...No...No....

Tiada istilah goyang kaki dapat duit. Sapa usaha dia dapat. Sapa tak buat melopongla dia.



Nak tahu lebih lanjut tentang TWB, jemput baca di sini ye. Klik LINK di bawah




Jangan tunggu lagi!

Trainers TWB berada di SELURUH MALAYSIA!
Jom sama-sama kita jana pendapatan dengan skill mobile spa dengan team TWB sekarang!

Sila hubungi saya untuk menjadi sebahagian daripada 
TWB BEAUTICIAN dalam team
FIEZABARD EMPIRE (FBE) !

Sila klik


Atau 

hubungi talian 019-211 8757

SEKARANG!

Sekiranya anda suka entri ini, sila Tekan Button LIKE dan SHARE supaya lebih ramai yang dapat manfaatnya.

Hafizah
019-211 8757
*Founder Fieza D'Beauty Home SPA*
*Certified TWB Beautician*

Anda mungkin berminat membaca perkongsian seterusnya








No comments:

Post a Comment