Thursday, March 8, 2018

8 Petua Mudah Kurangkan Ruam dan Kemerahan Kulit Bayi Yang Perlu Anda Ketahui

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat-sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda diberi rezeki kesihatan melimpah ruah hendaknya.

Baru-baru ini saya dihubungi oleh seseorang yang memperkenalkan dirinya sebagai Shila, meminta tips mengurangkan ruam kemerahan yang bayinya alami.


Shila sangat risau bayinya mengalami ruam yang sangat kritikal. Sebelum ni kat muka bayinya penuh kemerah-merahan hingga meninggalkan kesan buruk pada muka. Dah tak comel dah muka baby.

Tambahan lagi baby pun rasa kurang selesa, terutamanya dalam cuaca panas.


Kesian kan baby. Muka dia penuh merah-merah. Dah tentu gatal-gatal. Dah la tak tahu nak mengadu lagi...nangis dan geleng-geleng kepala saja je la yang baby tahu. πŸ‘ΆπŸ‘ΆπŸ‘ΆπŸ‘Ά

Macam mana nak redakan ruam?

Shila minta tips macam mana nak hilangkan ruam bayinya yang dah merebak hingga ke kaki.

Actually, mudah saja nak kurangkan ruam baby ni sekiranya kita tahu caranya. Tips ni saya ambil dari petua mak saya dalam penjagaan bayi. Maklumlah, mak saya seorang yang telita dalam penjagaan bayi. Antara petua yang mak saya kongsikan :

πŸ’ž Elakkan mandikan anak dengan sabun kerana sabun yang berada di pasaran normally mengandungi chemical based. Kita tak tahu anak kita allergic apa. 

Sebagai alternatif, sekiranya anda nak juga mandikan anak dengan sabun, carilah sabun organic based sebagai contoh πŸ’–Mandian dan penjagaan Shaklee Baby.


Rangkaian Shaklee Baby yang terbukti SELAMAT, SEMULAJADI dan BERKESAN

πŸ’ž Semasa mandi, basahkan tuala kecil dan lapkan di kawasan ruam dengan lembut.
πŸ’žSelepas mandi pastikan lap betul-betul hingga kering baby terutamanya dispot-spot yang sempit sepertu di celah-celah leher, celah pelipat kaki.
πŸ’ž Elakkan guna bedak talkum atau sebarang krim sintetik.
πŸ’ž Pakaikan baby dengan pakaian yang lembut dan tidak tebal
πŸ’ž Pastikan kulit baby bebas dari lelehan air liur, lelehan susu dengan bersihkannya menggunakan sapu tangan bersih.
πŸ’ž Sekiranya ruam tak kritikal boleh sapu dengan tepung ubi.
πŸ’žSekiranya ruam yang sangat kritikal, boleh sapukan baby dengan HERBABLEND, krim organik serbaguna.


Kandungan Herbablend 100% berasaskan botanic iaitu sage leaf, horse chestnut seed, yarrow dan rosemary leaf.

Shila berminat nak cuba Herbablend untuk bayinya setelah dia agak putus asa dengan pelbagai cubaan sebelum ni.


Alhamdulillah, lepas 5 hari sapu HERBABLEND , ruam-ruam kemerahan terutamanya di muka dan lehernya mulai berkurangan. πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Syukur sangat.

Baby pun dapat tidur dengan selesa. Baby pun senyummmm dengan gembira 😊😊😊

Apa istimewanya Herbablend?

Herbablend, krim serbaguna yang wajib ada disetiap rumah. Ianya 

🌿 SELAMAT, SEMULAJADI dan terbukti BERKESAN.

🌿 tiada bahan chemical dan racun yang merbahayakan baby seperti paraben

🌿 Ada ekstrak HORSE CHESTNUT SEED yang berupaya meredakan ALERGIC dan EKZEMA kulit.

🌿 Krimnya tidak merengsakan, tidak berminyak dan selesa dipakai dikulit.

Apa kegunaan Herbablend?

πŸ‘ hilangkan ruam bayi dengan mudah
πŸ‘ meredakan kegatalan dan kesan gigitan nyamuk
πŸ‘ melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
πŸ‘ hilangkan parut campak dan chicken pox
πŸ‘ melegakan ketidakselesaan akibat demam
πŸ‘ hilangkan rasa kulit gatal
πŸ‘ kurang/hilangkan parut luka dengan cepat

Saya doakan baby sahabat saya bertambah sihat dan cergas hendaknya.

Bagaimana dengan anak anda?

Sekiranya anda mengalami masalah yang sama dengan sahabat saya ni jangan segan silu PM Hafizah 019-211 8757 (whatsapp/telegram/sms/call). Insya allah saya akan berikan hanya yang terbaik untuk anak anda.

Sekiranya entri ini boleh memberi manfaat kepada anda dan rakan-rakan anda sila tekan button LIKE dan SHARE.

Salam sayang,
Hafizah Mahfoz 

#testimoniHerbablend
#ShakleeEffect
#LiveAmazing
#HappyWomenDay

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Hafizah untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

HAFIZAH MAHFOZ
Shaklee ID : 961265
hafizahmahfoz@gmail.com
FB: Hafizahmahfoz (sila klik)

019-211 8757 
(Call, SMS, WhatsApp, Telegram)


0 comments:

Post a Comment