Friday, November 11, 2016

WOW! SUAMIKU JADI BADANG GARA-GARA VIVIX

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat-sahabat fiezabard yang dikasihi? Saya doakan anda dalam lindungan ALLAH swt.

Kali ini saya nak cerita kisah suami saya En. Badrul Hisham selaku Director Travel Online Jom Mari Bercuti Prestige.

Tahun 2016 ini dah masuk 3 tahun suami saya bekerja sendiri menjalankan bisnes sebagai AGEN TRAVEL setelah nekad berhenti kerja dengan majikan.

Bekerja sendiri sangat berbeza dengan kerja makan gaji. Yang saya nampak depan mata saya bagaimana suami saya bekerja sendiri, dialah kuli dan dialah bos. Kehidupannya sangat huru huru-hara hara bak kata dr Azizan Osman.  

En. Badrul buat marketing di FB, Insta, WhatsApp. En. Badrul jugalah yang buat booking hotel, Booking Event, Booking tempat lawatan. En. Badrul jugalah yang buat invoice, buat Itenary customer...

Allahuakhbar, saya yang melihat rutin kerja dia setiap hari pun letih. Kerja dioffice pun tak seletih macam tu.

Allamdulillah En. Badrul masih ada rezeki kelapangan, masa dan kesihatan untuk mengimarahkan kudratnya untuk kebajikan anak-anak.

Yang saya solute suami saya pandai membahagikan masa kerjanya dengan tugasan menghantar dan mengambil anak sekolah.

Anak kami 5 orang ye. 4 sudah bersekolah dan seorang baru 3 tahun. 

Rutin harian En. Badrul sangat sibuk. Sekiranya beliau tidak ke luar kawasan. Aktiviti harian di SOHOnya (SMALL OFFICE HOME OFFICE) sangat padat.

Contohnya dalam bulan November dan December setiap tahun adalah hari Cuti-Cuti 1Malaysia. Saat ni huru-haralah keadaan En. Badrul memenuhi kehendak pelanggan yang tak putus inginkan khidmatnya.

Last week baru saja En Badrul ke Ho Chi Minh. Bukan berpoya-poya shopping ye. Tapi beliau diamanahkan sebagai tourist guide di sana.

3 Hari 2 Malam di sana cukup memenatkan. 

Perjalanan En. Badrul ni tak kira masa. Dikala anda sedang diulit mimpi. Ketika anak masih bergelimpangan tidur, jam 4 pagi En. Badrul dah bersiap-siap untuk mengejar flight yang tak tunggu kita.

Saya belanja sikit photo perjalanan En Badrul di Hoo Chi Minh.

Kapal terbang dah jadi kenderaan rasmi En Badrul sekarang. Pemandangan dari udara Bandar Ho Chi Minh.

Sampai di sana kena naik bot pula tu

Cuaca kurang mengizinkan untuk berjimba-jimba. Lebat Hujan tu.

Terpaksalah berselubung baju hujan Tour Guide kita. Demi sesuap nasi, hujan sanggup ku redah...chewaaahhh. Kesian suamiku.

Bukan semua orang boleh buat kerja seperti En Badrul buat. All everything from A to Z beliau lakukan sendiri.

Bila balik rumah dah terbersin-bersin. sok sek sok sek...tetiba

En Badrul : " Yang buatkan Nutriferon untuk abang"

Amende NUTRIFERON ni...

Tada....

NUTRIFERON BOOSTER ANTIBODI SEMULAJADI
Kenapa Nutriferon??

Tentu anda hairankan, kenapa suami saya minta saya Nutriferon untuk melegakan selsema dan sakit kepalanya. Kenapa tak ambil paracetamol?

Kami dah sedar sangat BAHAYANYA PARACETAMOL kepada sistem badan kita sekiranya diambil secara berterusan.

Anda tak tahu bahaya PARACETAMOL?

Meh baca artikel ni (SILA KLIK) BAHAYA PARACETAMOL

Sejak kami sedar BAHAYANYA PARACETAMOL, tiada lagi simpanan paracetamol di dalam rumah.

Kami sekeluarga mengambil NUTRIFERON sekiranya ada tanda-tanda nak demam, selsema, sakit kepala dan juga batuk.

Contoh baru-baru ini saya mengalami MILD VERTIGO dimana saya mengalami sakit kepala berdenyut dan seperti bumi berputar. Saya tak ambil sebarang ubatan sintetik even paracetamol walaupun doktor bekalkan ubat pening. Jom baca kisah saya diserang VERTIGO buat pertama kalinya (SILA KLIK)

Bukan saya nak menidakkan kepada ubatan yang doktor bekalkan tetapi saya nak yang terbaik untuk saya dan saya yakin NUTRIFERON lebih SELAMAT dan LEBIH BERKESAN kerana ia adalah dari sumber SEMULAJADI dan TULEN.

Kandungan NUTRIFERON SEMULAJADI dari biji labu, benih plantago, honeysuckle Jepun dan bunga safflower (TIADA BAHAN SINTETIK/DADAH). Very rare kan tumbuhan ni. Jarang dengar. Yang selalu dengar biji labu betul ke betul?

kredit to www.vitaminkita.com

NUTRIFERON mengandungi INTERFERON!!


Apa fungsi Interferon dalam Nutriferon?

NUTRIFERON berfungsi sebagai pemangkin pengeluaran semulajadi INTERFERON tubuh. INTERFERON pula berfungsi sebagai ALARM untuk mengejutkan ANTIBODI-ANTIBODI yang sedia ada dalam tubuh kita yang selama ini tak berkerja (seolah-olah tidur dalam tubuh kita). ANTIBODI yang paling baik adalah ANTIBODI yang terbina sendiri dari dalam tubuh kita.

Saya dan keluarga tak ragu-ragu sentiasa amalkan NUTRIFERON untuk kesihatan kami.

VITA C PLUS SUMBER IMUNASI SEMULAJADI

Satu lagi suppliment yang saya selalu bekalkan untuk En Badrul sekiranya beliau bertugas di luar kawasan adalah VITA C SUSTAINED RELEASE.


Suppliment ni wajib di bawa sekiranya En. Badrul Travel.


En Badrul sarapan pagi dalam flight Malindo. Mana nak sempat sarapan di daratan sekiranya flight jam 7 pagi. Tak lupa suppliment SHAKLEE di meja makannya.

VITA C berfungsi untuk meningkatkan daya ketahanan/imunasi badan sepanjang En. Badrul travel. Anda bayangkan sepanjang perjalanan En. Badrul terdedah dengan pelbagai sumber radikal bebas dan virus ntah datangnya dari mana. Jadi, VITA C adalah langkah yang paling baik untuk 'protect' dirinya dari mudah dijangkiti penyakit.

Uniknya VITA C SUSTAINED RELEASE ini berbanding vitamin C yang melambak di pasaran adalah VITA C SR ini berupaya 'sustained' bekalan vitamin C dalam badan kita sepanjang hari at least 5 jam selepas pengambilan kerana VITA C hanya akan melepaskan khasiatnya setiap 1 jam 100mg vitamin. VITA C SR ini mengandungi 500mg dalam setiap tablet. Ini bermakna ia berupaya melepaskan khasiatnya sehingga 5 jam untuk mencukupkan habis 500mg vitamin tersebut. Faham ke Faham ni?

Jadi, badan kita sentiasa dilindungi dari dijangkiti penyakit selama mana pengambilan VITA C kita Insya Allah.


Jom kita tengok pulak ke mana En. Badrul selepas ini.


silap-silap orang tak tahan naik bot ni, boleh mabuk bot gitu.


Trip ke Sabah dah lebih 10 kali kot En badrul uruskan

kalau ke Sabah tak pekena Lobster fresh tak sah.
Cam mana En Badrul nak angkat beg-beg ni kena jadi 'badang' dulu
Kenangan di Bali

Selepas satu trip satu lagi trip menanti. Begitulah pekerjaan En Badrul.

Kesihatan, stamina dan kecergasan En Badrul perlu dijaga. Kalau tidak macam mana nak beri yang terbaik untuk customer.

Setiap malam, saya pastikan En Badrul ambil VIVIX untuk meningkatkan staminanya.

Apa pulak VIVIX ni?

Tada....

VIVIX BUAT SUAMIKU JADI BADANG

comelkan botol purple ni? Comel je rupa parasnya. Tapi jangan sangka kecil-kecil cili padi. Kesannya sangat power.

Buktinya, nak cerita ni, 2 hari lepas En Badrul baru saja balik dari Ho Chi Min. Beliau hanya ada 1 hari saja berehat di rumah dan keesokan harinya beliau perlu berangkat pula ke Sabah untuk trip yang berikutnya.

dah sampai pun Sabah En. Badrul

Demam tak jadi lepas ambik VIVIX

Sebenarnya En Badrul balik dari Ho Chi Min dah pun demam, kena hujan di sana agaknya.

Macam mana nak ke trip seterusnya ni sekiranya demamnya tak surut?

Malam sebelumnya saya beri En Badrul SESUDU KECIL VIVIX. Sesudu sahaja ye. Pagi tu jam 3.30 pagi lagi En Badrul dah bangun dari tidur dengan keadaan yang cergas kerana jam 4.00 pagi beliau perlu bertolak ke KLIA untuk ke Sabah.

Alhamdulillah syukur, En Badrul dah beransur sihat, ceria dan cergas pulak tu . Sebelum ni kalau demam ke, selsema ke sudah pasti En Badrul tak bermaya. Terbaring sajalah. 

Hebat sungguh penangan VIVIX, dengan hanya sesudu kecil telah kembalikan semula stamina En Badrul kembali cergas. Tu yang saya kata suamiku jadi badang. Ye lah, badangkan jadi kuat lepas minum tonik dot dot dot (sila baca kisah badang kepada yang belum tahu kisahnya).

Apa kandungan Vivix ni sehingga jadi suamiku badang?




Inilah kandungan utama VIVIX. Pernah jumpa ke?



Nak tahu khasiatnya

Kombinasi Nutriferon, Vita C dan Vivix Alhamdulillah dengan izin Allah En Badrul dapat meneruskan tugasannya sebagai AGEN TRAVEL yang berkaliber.

Saya nasihatkan anda yang suka travel at least membawa bersama Vita C dan Nutriferon sebagai bekalan wajib sepanjang perjalanan anda.

Cuti-cuti kalau sakit tak syok la kan. Jom Mari bercuti bersama badang saya ...hahahahhahahha...


Kombinasi Vivix, Nutriferon dan Vita C menjadikan percutian anda suatu yang menyeronokkan

Mulakan perjalanan cuti-cuti anda dengan Bismillah, tawakal dan pastikan kesihatan anda ditahap optimum. Dapatkan suppliment yang terbaik dan dijamin berkesan untuk melancarkan aktiviti percutian anda.


Rezeki kesihatan ALLAH swt yang beri. Kita BERDOA, BERUSAHA untuk menyembuhkan dan BERTAWAKAL supaya sentiasa dikurniakan kesihatan untuk beribadah kepadaNya. Travel ni satu ibadah juga ye. Salah satu riadah yang baik untuk menikmati keindahan alam ciptaan Allah.

Terima kasih kerana sudi membaca kisah 'BADANG' saya. Sekiranya ada kawan-kawan yang suka travel, mohon anda SHARE perkongsian saya ini supaya lebih ramai yang dapat manfaatnya. Mudah-mudahan perkongsian sedikit yang diberikan ini mendapat syafaat di akhirat kelak.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:
019-211 8757

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:

hafizahmahfoz

pages:

Purplehomeshoppe

0 comments:

Post a Comment