Wednesday, July 15, 2015

AWAS JUADAH RAYA!

Assalamualaikum wbt,

Tak lama lagi kita akan menyambut bulan Syawal. Syawal maksudnya Raya yeh!!!!

Bila raya je dah terbayang pelbagai juadah yang dihidangkan penuh tak muat meja.

Cer tengok nih.


beginilah setiap pagi raya. Meja pun dah tak muat dengan pelbagai jenis juadah.


Yummyyy!!! hidangan femes di pagi raya tapi AWASSS!!

Kalau raya mesti ada biskut raya. Raya tak sah kalau tak de biskut raya.

Juadah raya tak bersalah. Tapi kita yang rasa bersalah kalau tak makan betul ke betul!

Tak salah nak makan semua tu. Tapi biar makan dengan berilmu.

Di sini saya nak share makanan yang sangat lazat menjelang hari raya nanti serta kandungan kalorinya.

Juadah Raya dan Kandungan Kalorinya















Ingat!!

Anda kena plan apa yang anda bakal ambil nanti.


Seorang wanita dewasa hanya memerlukan average range pengambilan kalori tidak lebih daripada 1,200 kcal.


Manakala lelaki dewasa hanya memerlukan average range 1,600 kcal pengambilan kalori harian mereka.


Awas dengan pengambilan kalori anda terutama di pagi raya nanti.

Sekiranya anda selesa dengan keadaan BAM BAM anda sekarang, terpulang. Selesalah sangat!

Dalam Now Everyone Can Kurus (NECK) kami diajar bagaimana mengira keperluan kalori dan berapa defisit kalori setiap individu.

Sebab itu ramaaaiiii peserta NECK dapat mengurangkan berat badan dengan MUDAH dengan adanya FORMULA hebat ini.

Amacam?
Best ke best?

Sapa nak join group FB Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus sila taip "Saya Nak Join"  kepada Hafizah ke 019-211 8757 (Telegram/Whatsapp).

Ada banyak tips kurus akan dikongsikan di group tersebut.

Sekadar berkongsi,
Hafizah Mahfoz

~healthy begins from you.

Sekiranya anda suka entri ini sila tekan button SHARE dan LIKE. Insya Allah anda dapat saham kubur sama.

0 comments:

Post a Comment