Thursday, February 28, 2019

Kisah Kantung Kosong 2 Tahun Lalu

Assalamualaikum wbt.

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Kak Fieza doakan anda sihat walafiat disamping keluarga tercinta.

Entri kali ini Kak Fieza nak share peristiwa yang Kak Fieza alami pada tahun 2017.


Kantung Kosong?
============



Sebelum ni tak pernah hadap kes macam ni. 
"Kantung Kosong"

Air ketuban ada, kantung ada, tapi janin tak de.

Aiks...peliknya.

Sejak usia kandungan 7 weeks lagi saya dah minta doktor scan dan doktor tak dapat kesan janin pun. Bila scan hanya ada kantung kosong.

Tak seperti kandungan sebelum-sebelum ni 7 weeks dah nampak janin.

9 weeks scan lagi, pun sama kantung masih kosong, janin tak nampak. ukuran kantung pun tak membesar. Masih sama saiz macam 7 weeks. Cuak la kita kan.

Doktor kata scan lagi 11 weeks nanti. Kalau tak nampak jugak janin boleh refer ke hospital.

Sehari sebelum appointment Doktor, ada sikit bleeding. Opsss...apakah?

Bila Doktor scan masih kosong, terus doktor buat reference letter ke hospital pakar. Saya pilih Hospital Pakar Annur Hasanah sebab nak consult dengan Doktor O&G feveret saya Doktor Khamsiah Muda.

Sebelum tu saya dah google nak tahu kenapa terjadinya kantung kosong. Saya jumpa blog Dr Zubaidi. Barulah jelas kenapa terjadinya kantung kosong.

Kantung kosong terjadi bila persenyawaan berjaya berlaku tetapi embrio gagal menjadi janin.

Tak retilah nak cerita ayat doktor. Boleh baca blog Dr Zubaidi ni ye utk penjelasan.


Doktor Kham pula kata, kes macam ni sekiranya janin ini berjaya berkembang maybe ia menjadi abnormal baby seperti down syndrom.

Untuk wanita berusia bawah 40 tahun kes begini adalah dalam nisbah 1: 800 . Bermakna dalam 800 wanita hamil berumur 40 tahun ke bawah hanya 1 yang mengalami kes baby abnormal.

Manakala bagi wanita berusia 40 tahun ke atas risiko mendapat abnormal baby adalah 1:40

Baru clear, umur saya 41 sekarang. So, elakkan risiko sebegini.

Kes macam saya ni Doktor panggil "MISS ABORTION"

Apa yang terjadi terhadap diri saya ada hikmahnya. Allah beri sesuatu ujian kepada hambaNya pasti ada hikmahnya.

Mudahan Allah permudahkan proses D&C saya next week. Appointment hari isnin. Seram jugak ni sebab tak pernah ada pengalaman begini. Beranak dah 5 kali, lain rasanya.

Syukur walau dalam keadaan begini saya tetap cergas melakukan tugas harian. Awina pun makin manja. Almaklumlah belum ada rezeki ada 'adik'.

Sampai sekarang saya masih amalkan makanan tambahan nutrisi hebat SET KESIHATAN SHAKLEE disamping memastikan saya ambil makanan yang seimbang untuk pastikan saya sentiasa bertenaga dan tak longlai.

Kepada anda yang mengalami kes seperti saya sila rujuk kepada PAKAR SAKIT PUAN anda. Jangan biarkan bleeding melampau baru nak jumpa doktor.

#MissAbortion
#D&C
#LiveAmazing
#LiveWithShaklee

---------------------------------------------------------------------

Kisah ni kantung kosong Kak Fieza ini berlaku pada 22 Jun 2017. Dah 2 tahun berlalu.

Betul ada hikmah disebaliknya. Alhamdulillah, pada tanggal 7 December 2018 Allah gantikan dengan baby Affan yang comel. 


Waktu gambar ini diambil Affan dah pun berusia 2 bulan 1/2

Alhamdulillah, Affan baby yang ke-6 dalam keluarga Kak Fieza dalam usia Kak Fieza 42 tahun semasa melahirkannya.

Dalam usia begini, syukur Kak Fieza mampu lagi untuk menimang seorang lagi baby.

Insya Allah, sekiranya anda mengamalkan pemakanan sihat dan nutrisi yang seimbang, ditambah lagi dengan suppliment yang disarankan anda akan dapat kualiti kesihatan yang optimum.

Kepada anda yang belum Allah rezekikan cahaya mata jemput baca perkongsian Kak Fieza.

Jemput klik link


Sekiranya ada suka dengan perkongsian Kak Fieza mohon SHARE dan LIKE. Mudah-mudahan dapat manfaat kepada semua.


Monday, February 25, 2019

4 Kandungan Rahsia Vivix Yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum wbt,



Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Kak Fieza doakan anda dikurniakan rezeki kesihatan yang melimpah ruah.


ADA APA DENGAN VIVIX?



Korang tau ke apa yang ada dalam Vivix? Dalam Vivix ada 4 item je tau. Ye! 4 SAHAJA. Semua 100% natural. Kak Fieza share 1-1 ingredients .



Kali ni Kak Fieza nak share 4 kandungan Rahsia Vivix. Mohon anda baca sampai habis ye.


Kak Fieza suka makan anggur.

Tak sangka pulak anggur ni adalah buahan yang mengandungi antioksidan yang tinggi.

Begitu juga dalam Vivix. Antara kandungan Vivix adalah MUSCADINE GRAPE.

Anggur apalah Muscadine ni. Kak Fieza makan ubi kayu je orang kampung. Tak kenal Anggur Muscadine ni.

= = = = = = = = = = = = = = = = = =
1- ANGGUR MUSCADINE ๐Ÿ‡ 
==================



๐Ÿ‡ Anggur bukan sebarang anggur, takde jual kat kedai buah tepi jalan. Satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang bermanfaat untuk kesihatan. 

๐Ÿ‡ Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.

๐Ÿ‡ Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang

๐Ÿ‡ Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 X ganda lebih POLIFENOL yang terbukti memberi manfaat bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah dan melambatkan proses penuaan.

๐Ÿ‡ Saiz anggur muscadine adalah luar biasa. Jauh lebih besar dari anggur biasa. Tengok je gambar kat bawah. 5 kali ganda lebih besar dari saiz anggur biasa. Dapat makan sebiji ni puas hati. 



๐Ÿ‡ Kak Fieza ni dah la peminat anggur. Kalau lah Kak Fieza jumpa anggur muscadine ni jual kat sini, belum tentu Kak Fieza akan beli. Sebab harganya sebiji je hampir RM100 tau!

๐Ÿ‡ Mujur lah ada dalam Vivix. Sebulan baru berapa ringgit je kos nak dapatkan khasiat anggur muscadine ni. Dapatlah makan anggur ni tiap-tiap hari. 



๐Ÿ‡ Anggur bukan sebarang anggur, takde jual kat kedai buah tepi jalan. Anggur paling besar di dunia. Sebiji Anggur muscadine dijual dengan harga RM100. 

๐Ÿ‡ TIDAK PERLU DISEMBUR RACUN PEROSAK kerana mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus. 

๐Ÿ‡ Satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang menjadikannya MAMPU MELINDUNGI DIRINYA SENDIRI jika diserang serangga dan burung.

๐Ÿ‡ Anggur muscadine mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.

๐Ÿ‡ Kulit dan biji anggur muscadine, adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang

๐Ÿ‡ Kuasa antioksida anggur muscadine jauh lebih tinggi dari Vitamin C Dan Vitamin E. 

๐Ÿ‡ Mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol dari anggur biasa yang terbukti membantu meningkatkan kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.





๐Ÿ‡ Anggur Muscadine adalah anggur dari Alam Yang Luar Biasa.


Di antara 8,000 jenis anggur di dunia, anggur Muscadine adalah salah satu anggur terbesar dan luar biasa. Besar, tahan rintangan dan mengandungi antioksidan ia menarik perhatian saintis Shaklee, yang menjadikannya tersedia untuk semua  dalam bentuk minuman yang sihat dan pekat.

=====================


Alhamdulillah, Kak Fieza hari-hari dapat khasiat anggur muscadine ni sebab anggur ni ada dalam sebotol VIVIX! 

OK. Ni ingredient ke-2 yang ada dalam Vivix.

=====================
2- EUROPEAN ELDERBERRY ๐Ÿ’
=====================



๐Ÿ’ Berry yang bertaraf PREMIUM HIGH CLASS kalau dalam salasilah keluarga berry. European Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Antara manfaat yang sangat penting dari jus European Elderberry adalah:

๐Ÿ’ Mengurangkan simptom sakit otot
๐Ÿ’ Menyembuhkan demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza
๐Ÿ’ Mencegah kanser, tinggi dengan kandungan antioksidan
๐Ÿ’ Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu mengurangkan radang penyakit kritikal seperti AIDS dan kanser
๐Ÿ’ Berupaya menurunkan kadar kolesterol dan mencegah penyakit jantung
๐Ÿ’ Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes

๐Ÿ’ Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal

==================
3- PURPLE CARROT 
==================



ANTIOKSIDA
Purple carrot mengandungi kandungan antioksida yang tinggi berbanding lobak biasa. 
Kandungan Vitamin A dalam purple carrot juga adalah tinggi.
.
Ia mengandungi PHYTOCHEMICAL termasuk lah Carotenoids, Phenolics, Polyacetylenes, Isocoumarins dan Sesquiterpenes dan ini membantu tubuh mengekalkan kesihatan dan penglihatan yang lebih baik.
.
.
ANTI-RADANG
Purple carrot mengandungi ANTHOCYANINS yang bertindak sebagai antiradang yang dapat  melegakan kesakitan sendi dan berfungsi untuk melindungi sel badan kita daripada  rosak, punca kepada pelbagai jenis penyakit kritikal terutamanya penyakit kardiovaskular dan diabetes.
.
.
ANTI-CARCINOGEN
Purple carrot bertindak sebagai Anti Carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit kanser dan membantu tubuh melawan penyakit ini. 
.
Kajian juga mendapati lobak ungu atau purple carrot mengandungi lutein dan karotenoid yang mampu melindungi tubuh dari kanser kolon.
.
.
ANTI-VIRAL
Ia juga mengandungi Anti Viral yang membantu tubuh melawan virus dan bakteria. Ia sangat bagus untuk melawan virus & bakteria yang mudah berjangkit dan mudah merebak seperti flu, campak & jangkitan dalaman seperti jangkitan pada salur kencing, mulut & perut.


Kandungan hebat vivix yang terakhir iaitu ke 4 pula.



====================

4. POLYGONUM CUSPIDATUM
====================



๐ŸŒฟ Polygonum Cuspidatum dikenali sebagai Japanese knotweed.

๐ŸŒฟ Polygonum Cuspidatum kaya dengan RESVERATROL.

๐ŸŒฟ  RESVERATROL adalah ANTIOKSIDAN tinggi yang sangat bermanfaat untuk menentang RADIKAL BEBAS.

๐ŸŒฟ RESVERATROL juga sebagai anti viral, anti radang, anti bakteria dan anti kulat.

๐ŸŒฟ Sebagai ANTI PENUAAN kerana ia bertindak melindungi sel dari rosak dan diserang oleh radikal bebas.

๐ŸŒฟ Polygonum Cuspidatum adalah menyumbang menjadikan warna hitam kepada ramuan vivix. Pekat dan gelap menjadikan vivix istimewa yang tiada pada supplimen lain.

" PEKAT DAN GELAP MENJADIKAN VIVIX ISTIMEWA YANG TIADA PADA SUPPLIMENT LAIN


Di sini Kak Fieza nak share video bagaimana vivix bertindak dalam sistem sel tubuh anda. Jemput tonton ye. Klik video penuh.



TESTIMONI VIVIX

1. Emma Maembong : kulit glowing dalam 24 jam

2. Rita Rudaini : Detox darah


3. Perkembangan drastik lepas kemalangan



4. Gula dalam darah terkawal (mengawal tahap diabetis)


5. Asid Urik, Kolestrol dan Berat turun SERENTAK


6. Redakan Simptom Kencing Tikus (Leptospirosis)


7. Turun berat dalam masa sebulan


8. tekanan darah tinggi turun


Siapa yang perlukan Vivix?



Macam mana? Adakah anda salah seorang dari kategori di atas?

Anda layak sebagai pengamal Vivix, minuman botanik semulajadi



Bulan ni ( FEBRUARI 2019) ada Tawaran Hebat VIVIX!!



Jimat hampir RM 300 !! 

Jadi jangan tunggu lama-lama lagi, contact Kak Fieza (019-211 8757) untuk dapatkan VIVIX PERTAMA anda sekarang.

ATAU

Klik je ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡





Nak dapatkan semua produk Shaklee pada HARGA TERENDAH?

Jom register sebagai AHLI SHAKLEE yang sah. Lebih JIMAT dan UNTUNG tau! Diskaun sehingga 20% tau.

ATAU

Dapatkan VIVIX PROMO BULAN FEBRUARI 2019 untuk KEAHLIAN PERCUMA.

Ada banyak kelebihan sebagai ahli, walaupun hanya makan sendiri. 

Nak belajar JANA INCOME dengan Shaklee hanya DARI RUMAH pun boleh!   

Hubungi KAK FIEZA (019-211 8757), kami sedia membantu anda.

JEMPUT BACA PERKONGSIAN KAK FIEZA TENTANG VIVIX (JEMPUT KLIK)

# 5 Pilihan mengatasi sakit batu  karang dalam buah pinggang

# Wonderful Life With Vivix

# Wow! Suamiku jadi badang gara-gara Vivix
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan Maria menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 


Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!




Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:
019-211 8757

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:


pages:


Purplehomeshoppe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Adakah Anda Suka Dengan Perkongsian Di fiezabard.blogspot.my? 

Jika Anda Mahu, Saya Boleh Update Terus Whatsapp Ke Phone Anda Bila Saya Buat Posting Posting Baru, Menarik Dan Bermanfaat. Klik Link Ini: 


So Lepas Ni Bila Ada Update Terbaru, Saya Akan Broadcast Terus Ke Whatsapp Anda Secara Personal.


Sekiranya anda suka dengan entri saya sila tekan button SHARE dan LIKE di bawah. Semoga dengan sekali tekan anda ramai yang akan dapat manfaat. Anda akan dapat pahala FREE je.