Thursday, November 22, 2018

6 Kelebihan Minyak Ikan Omega 3 Dari OmegaGuard Yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum wbt.

Apa khabar pembaca setia fiezabard yang dikasihi?

Saya doakan anda dalam keadaan sihat walafiat disamping keluarga tercinta.

Bagaimana yang anda tahu pengambilan Omega 3 sangat baik dan penting dalam nutrisi harian kita.

IKAN?? Manfaat atau Risiko

Bila sebut saja Omega 3, apa yang bermain difikiran kita adalah kena makan ikan.

Ye, tak dinafikan IKAN adalah sumber terbaik untuk bekalkan Asid Lemak Omega 3 kepada sistem badan kita.

Untuk dapatkan kesihatan yang optimum, kita disarankan mengambil 2-3 hidangan ikan setiap minggu, terutamanya IKAN LAUT DALAM untuk sumber EPA dan DHA yang mencukupi.

Persoalannya, sejauh mana hidangan kita memenuhi keperluan IKAN yang disarankan. Tambahan lagi harga ikan sekarang pun lebih mahal dari harga ayam. Disamping itu ada juga anak-anak yang tak gemar makan ikan. Itu yang memeningkan kepala para ibu.

Tambahan lagi, tahukah anda ikan-ikan yang kita makan sebenarnya terdedah dengan risiko PENCEMARAN contohnya raksa (merkuri), plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar.


Begini rupanya berlaku terhadap IKAN LAUT DALAM akibat dari pencemaran merkuri dan bahan-bahan toksin lain.


Memandangkan risiko inilah ramai yang suka ambil suplimen berasaskan minyak ikan.

Tapi sejauh mana pilihan suplimen minyak ikan yang kita ambil terbaik? Banyak sangat BRAND minyak ikan di pasaran.

Sebagai pengguna bijak, anda perlu membuat pilihan yang betul dengan memilih MINYAK IKAN YANG TERBAIK DAN SELAMAT.

Bagaimana Memilih Minyak Ikan Yang Berkualiti Tinggi?



1. SYARIKAT YANG BERKUALITI

Percayalah, tak semua minyak ikan adalah sama. Cari syarikat yang boleh kita percayai, dan mempunyai sejarah pengeluaran produk yang berkualiti.


2. KETULENAN DAN KESELAMATAN

Penyulingan Molekul iaitu proses yang meletakkan ikan di dalam keadaan vakum membolehkan ia mendidih pada suhu yang lebih rendah untuk melindunginya dari rosak.

Ini membolehkan EPA dan DHA dipisahkan daripada logam berat, yang membolehkan toksin disingkirkan. Proses ini juga mengurangkan bau dan rasa hanyir ikan.


3. IKAN KECIL ATAU IKAN BESAR?

Kehadiran sejumlah kecil toksin tidak menjadi masalah untuk ikan kecil.

Namun, apabila ikan yang lebih besar memakan beribu-ribu ikan kecil, ia mengumpul lebih banyak toksin.

Apabila kita perhatikan rantaian makanan, semakin besar ikan, semakin tinggi bioakumulasi.

Minyak ikan yang diambil dari ikan kecil, mempunyai jumlah bioakumulasi toksin yang rendah.


4. KELANGSUNGAN (SUSTAINABILITY)

Ikan adalah penting dalam pemakanan kita.

Kita harus memastikan sumber minyak ikan yang baik adalah mencukupi untuk masa hadapan.

Sebuah syarikat yang bertanggungjawab akan memberi perhatian terhadap saiz populasi dan had tangkapan serta mengelakkan penangkapan ikan pada musim pembiakan untuk memastikan bekalan jangkamasa panjang sentiasa mencukupi.

Sebab itulah, kami sekeluarga memilih OmegaGuard sebagai sumber Omega 3 harian kami. Nak tahu kenapa?

6 Sebab Kenapa Perlu Pilih OmegaGuard


Ok saya huraikan satu-satu ye.

1. Minyak ikan bergred Farmaseutikal

Sumber minyak ikan yang digunakan dalam OmegaGuard telah diuji hingga keperingkat farmaseutikal untuk menjamin kualitinya.


2. Penyulingan Molekul 3 peringkat

Penyulingan Molekul 3 peringkat ini untuk memastikan kepekatan dan ketulenan minyak ikan. Proses ini adalah proses prioriti untuk memekatkan Omega 3. Disamping itu proses ini juga berupaya menyingkirkan komponen berbahaya seperti raksa, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan bahan-bahan toksin lain.



3. Berkepekatan Tinggi

Mempunyai EPA dan DHA yang berkepekatan tinggi.

Satu sajian mengandungi 990mg asid lemak omega 3 ( 546 mg EPA dan 360mg DHA).


4. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak Omega 3 tulen

OmegaGuard mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega 3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA dan DHA dan banyak lagi.


5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum

Biasanya kalau namanya minyak ikan ini, anda akan bau sesuatu yang tak menyenangkan iaitu bau hanyir yang meloyakan.

Tapi untuk OmegaGuard bau dan rasa hanyir tu tidak begitu ketara memandangkan setiap minyak ikan disaluti dengan kapsul yang tinggi kualitinya. 


6. Diiktiraf oleh Friends of the Sea

Apakah Friend of The Sea tu?
Ianya suatu badan yang dilantik untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar.


Sekarang anda dah faham kan, kenapa OMEGAGUARD SHAKLEE memenuhi semua ciri-ciri MINYAK IKAN BERKUALITI TINGGI DAN SELAMAT? 

Ok, cuba tengok siapa yang layak dapatkan OmegaGuard? Adakah anda salah seorang daripadanya?

Siapa yang perlu ambil Omega Guard?

Ramai dikalangan anda tak tahu sebenarnya anda memerlukan minyak ikan Omega 3 untuk melengkapkan nutrisi harian anda.

Antara set-set yang disarankan untuk mengoptimumkan kesihatan anda bersama-sama Omega Guard ialah:

1. Set Warga Emas Sihat


2. Set Rambut Sihat



3. Set Anak Bijak



4. Set Menyusu Happy Baby



5. Set Hamil Sihat



6. Set Sendi Sihat



7. Set Kurus Slim



8. Set Imun Booster Power



Macam mana? Adakah anda salah seorang dari kategori di atas?
Anda layak sebagai pengamal Omega Guard minyak ikan No 1 terbaik di dunia ni.

Bulan ni ( NOVEMBER 2018) ada Tawaran Hebat OmegaGuard!!

 BELI 6 OMEGAGUARD dapat 7 BOTOL!
BELI 2 BOTOL OMEGAGUARD DISKAUN 5%! 



Jadi jangan tunggu lama-lama lagi, contact Kak Fieza (019-211 8757) untuk dapatkan OMEGAGUARD sekarang.

ATAU

Klik je ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

NAK OMEGAGUARD !!

NAK OMEGAGUARD !!

NAK OMEGAGUARD !!


Nak dapatkan semua produk Shaklee pada HARGA TERENDAH?

Jom register sebagai AHLI SHAKLEE yang sah. Lebih JIMAT dan UNTUNG tau! 

Ada banyak kelebihan sebagai ahli, walaupun hanya makan sendiri. 

Nak belajar JANA INCOME dengan Shaklee hanya DARI RUMAH pun boleh!   

Hubungi KAK FIEZA (019-211 8757), kami sedia membantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan Maria menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 


Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:


pages:


Purplehomeshoppe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Adakah Anda Suka Dengan Perkongsian Di fiezabard.blogspot.my? 

Jika Anda Mahu, Saya Boleh Update Terus Whatsapp Ke Phone Anda Bila Saya Buat Posting Posting Baru, Menarik Dan Bermanfaat. Klik Link Ini: 


So Lepas Ni Bila Ada Update Terbaru, Saya Akan Broadcast Terus Ke Whatsapp Anda Secara Personal.





Sekiranya anda suka dengan entri saya sila tekan button SHARE dan LIKE di bawah. Semoga dengan sekali tekan anda ramai yang akan dapat manfaat. Anda akan dapat pahala FREE je.

Wednesday, October 31, 2018

Rahsia Kekal Cergas Hamil Dalam Usia 40 tahun ke atas

Assalamualaikum wbt.

Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi.

Kak Fieza doakan anda semua dalam lindungan Allah swt hendaknya.

Entri kali ini Kak Fieza nak share Rahsia Kak Fieza kekal cergas hamil walaupun usia dah mencecah 42 tahun.

Kehamilan kali ini tidak dirancang. Tambahan lagi tahun 2017 yg lalu iaitu setahun yang lepas Kak Fieza mengalami keguguran buat pertama kalinya dalam usia kandungan Kak Fieza 2 bulan.

Terngiang-ngiang lagi kata-kata Gynea kesayangan Kak Fieza masa dapat rawatan selepas keguguran tempoh hari.

Dr Khamsiah kata 

"Lepas ni, rehat lah ye. You pun dah ada 5 kids, cukup-cukuplah ye. Lainlah kalau kamu baru anak sorang"



Inilah doktor Gynea kesayangan saya Dr Khamsiah. 4 dari 5 anak saya refer dengan Dr Khamsiah. Beliau dah masak sangat dengan ragam saya. Beliau merupakan pakar O & G dan juga pakar perbidanan di hospital Wanita dan Kanak-kanak Andorra. Beliau juga merupakan founder hospital Andorra.

Kalau ikutkan, Kak Fieza dah pencen pregnant dari tahun lepas lagi. Perancangan Allah adalah sebaik-baiknya. Alhamdulillah. Tahun ni 2018, Kak Fieza disahkan pregnant lagi buat kali ke-7 dan bakal menimang cahayamata ke-6 pula. Setiap anak itu ada lubuk rezekinya. Doakan Kak Fieza menjaga amanah besar dari Allah ini sebaiknya.

Sepanjang hamil kali ini, Alhamdulillah Kak Fieza tak de la mengalami morning sickness yang keterlaluan begitu juga kehamilan sebelum-sebelum nih.

Loya-loya seperti biasa je la. Mood malas je yang melanda semasa 3 bulan pertama (1st trimester) yang tak dapat dielakkan.

Risiko hamil usia 40-an

Memang tidak dinafikan dalam usia begini ada rasa bimbang memikirkan risiko-risiko yang bakal dihadapi hamil dalam usia 40-an. Walaupun kajian menunjukkan ramai wanita berusia lebih 35 tahun mengalami pelbagai komplikasi ketika hamil, namun nasihat saya jangan dengar omong-omong negatif dari orang sekeliling. Sebaiknya dapatkan nasihat doktor perbidanan yang terdekat untuk pemeriksaan kehamilan. Insya Allah doktor akan membantu sepanjang kehamilan dan kelahiran bayi anda.

Biasanya umur seperti saya yang dah masuk 40 series ni banyak risikonya, antaranya:

1. Risiko keguguran.
Jangkaan dari statistik bahawa 25% kehamilan diusia 40-an berakhir dengan keguguran sebelum janin berumur 3 bulan (seperti yang pernah Kak Fieza alami tahun lepas). Namun begitu 75% pula selamat melahirkan bayi mereka dengan selamat. Jadi kita ambil statistik 75% tu ye.

2. Risiko Down Syndrome kepada janin.

Ada kajian melaporkan bahawa 1 daripada 106 wanita yang hamil pada usia 40 tahun akan mendapat bayi yang mengalami Down Syndrome. Namun ini adalah dalam kes terpencil. Insya Allah, bayi yang bakal lahir akan sihat walafiat.

3. Risiko kencing manis dan darah tinggi ketika hamil lebih kerap menyerang wanita hamil usia 40-an.
Jika ini berlaku, anda tidak perlu panik kerana doktor akan memantau masalah ini. Wanita yang mengalami masalah ini serta bayi mereka selalunya akan selamat dan sihat, dengan syarat ikut nasihat doktor gynea anda ye.

4. Risiko kelahiran ceasarian (LSCS)
Kajian menunjukkan bahawa lebih ramai wanita hamil usia 40-an memerlukan pembedahan untuk melahirkan bayi mereka. namun begitu ramai juga berjaya melahirkan secara normal. Doakan Kak Fieza melahirkan secara normal ye.

Risiko di atas tu hasil dari kajian. Manakala pengalaman Kak Fieza pula sepanjang kehamilan kali ini sangat berbeza dengan kehamilan yang sebelum ini.

Symptom Kehamilan Yang Biasa Wanita Hamil Hadapi

Kak Fieza terimbau kembali saat kehamilan pertama Kak Fieza 15 tahun yang lalu.

Pelbagai symptom yang Kak Fieza hadapi antaranya:

๐Ÿ˜ฑ Low Blood Preasure
๐Ÿ˜ฑ Selalu letih
๐Ÿ˜ฑ Sakit pinggang yang teramat sangat
๐Ÿ˜ฑ Gigi rapuh, tetiba sebatang gigi Kak Fieza sumpik. Kesian gigi.
๐Ÿ˜ฑ Gusi berdarah, bila gosok gigi mesti ada kesan darah.
๐Ÿ˜ฑSembelit yang keterlaluan (sehingga 3-4 jam dalam toilet, bayangkan)
๐Ÿ˜ฑ Krem kaki yang keterlaluan
๐Ÿ˜ฑ Sakit tulang belakang
๐Ÿ˜ฑ Hemoglobin rendah
๐Ÿ˜ฑ Kurang selera makan terutamanya trimester pertama ( boleh telan kurma je, air masak pun rasa tak sedap ketika hamil )
๐Ÿ˜ฑ Tak lena tidur
๐Ÿ˜ฑ Pedih hulu hati
๐Ÿ˜ฑ Stress

Bak kata, semua serba tak kena, layankan je la saat kehamilan itu.
Kepada yang sedang hamil pasti akan mengalami seperti Kak Fieza.

Waktu tu Kak Fieza kurang ilmu nutrisi, apa yang Kak Fieza fikir tika itu, semua symptom itu perkara biasa yang perlu dialami oleh setiap wanita hamil.

Bila tanya orang yang lebih berusia pun berkata begitu. Jawapan mereka " Alahhh, biasalah mengandung. Biasalah tu"

Dah tu, terpaksalah kita pun mengiyakan je la kata mereka tanpa sebarang solusi. Tanggunglah sendiri, hadaplah sendiri sehingga menangis tak berlagu.

Rupanya anggapan Kak Fieza tak betul. Semua symptom diatas dapat diatasi sekiranya kita mengamalkan pemakanan mengikut nutrisi yang lengkap ikut keperluan ibu dan bayi.

Kak Fieza fikir, cukuplah makan apa yang kita makan setiap hari dah cukup keperluan ibu dan bayi.

Kalau cukup kenapa masih ada symptom-symptom yang menjengkelkan tu kan?

Doktor pakar pun nasihatkan ambil suppliment semasa hamil


Siapa yang tak kenal Dr Hamid Arshat pakar sakit puan yang tersohor. Beliau amat sarankan para wanita ambil suppliment sepanjang hayat.


Ini adalah senarai suppliment yang disarankan wajib diambil oleh ibu hamil dan selepas bersalin seperti saranan Doktor Hamid Arshat pakar sakit puan.

Kekal Cergas dan Bertenaga Hamil diusia 40-an

Berbeza hamil kali ini, dalam usia 40-an. Kak Fieza rasa lebih bertenaga berbanding usia 20-an. Walau hakikatnya memang tak terlarat nak bawa perut terutamanya dalam usia kandungan trimester ke-3.

Pada awal-awal kehamilan Kak Fieza dalam trimester 1, Alhamdulillah Kak Fieza tidak mengalami alahan yang begitu teruk. Adalah loya-loya, tapi Alhamdulillah Kak Fieza masih boleh menjamah makanan yang dihidangkan. Sebab itu Kak Fieza rasa lebih cergas hamil kali ini. Rasa nak muntah tu ada, tapi tak la diluahkannya balik.

Berbanding hamil yang lalu, lepas makan je Kak Fieza akan terasa nak muntah dan keluar balik apa yang Kak Fieza makan. Mana tak letih.

Pada awal-awal trimester hamil kali ini, ramai rakan-rakan tak perasan yang Kak Fieza hamil memandangkan Kak Fieza cergas seperti biasa.

Bila perut dah memboyot baru la rakan-rakan perasan rupanya Kak Fieza Hamil. Masa tu pun usia kandungan dah 7 bulan baru mereka perasan.

Apa Yang Diamalkan Ketika Hamil Untuk Kekal Cergas

Sepanjang kehamilan kali ini Kak Fieza makan makanan yang rutin seperti biasa disamping ambil makanan tambahan.

Sebenarnya, sebelum hamil lagi Kak Fieza dah amalkan suppliment sejak 5 tahun lalu secara konsisten. 




Dah dekat setengah abad usia barulah Kak Fieza sedar pentingnya suppliment dalam nutrisi harian kita setiap hari terutamanya ibu hamil

Antara makanan tambahan yang Kak Fieza ambil adalah Set Lengkap Kehamilan Shaklee.



Nak tahu setiap kelebihan Set Lengkap Shaklee ni.

1) VITALEA WITH IRON (Multivitamin)

Mengandungi 28 jenis vitamin & minerals yg diperlukan badan. Mengurangkan keletihan, dan untuk kesihatan & kecergasan badan ibu sepanjang hamil, bersalin dan menyusu. Iron penting bagi menjaga tahap hemoglobin (hb) yang sihat untuk ibu. 

Vitalea ni wajib diambil oleh setiap wanita hamil untuk memastikan hemoglobin (hb) normal.

Macam Kak Fieza selalu mengalami tahap Hb yang rendah. Dengan konsisten pengambilan Vitalea, mudahan Hb Kak Fieza bertambah baik.

2) B-COMPLEX WITH FOLIC ACID

Folic acid melindungi bayi dalam kandungan daripada kecacatan sistem sarafnya seperti spina bifida. BComplex adalah vitamin Anti-Stress, terutama bila ibu kurang tidur di akhir kehamilan dan semasa dalam pantang.

3) VITA-C

Tingkatkan sistem imunisasi ibu & bayi.

4) ESP PROTEIN POWDER

Protein membantu kecergasan badan ibu hamil & menyusu. Ia juga menggalakkan kecantikan kulit ibu & baby. Dalam susu ibu, komposisi terbesar juga adalah PROTEIN. Dengan ESP, dapat bantu pekatkan susu ibu & baby akan lebih cepat kenyang.


5) OSTEMATRIX (Calcium & Magnesium)

Kalsium berfungsi untuk pembinaan tulang dan gigi yang kuat. Ketika hamil & menyusu, semua kalsium dlm badan ibu akan disalurkan kepada bayi dalam kandungan dan ke dalam susu ibu yang diminum bayi. Komposisi terbesar dalam susu ibu selepas protein adalah KALSIUM.

Jadi, kalau ibu tidak cukup tambahan kalsium setiap hari, ibu akan mudah mendapat osteoporosis, sakit-sakit tulang & gigi luruh. Itu lah yang terjadi kepada Kak Fieza hamil sebelum ini. 

Ia juga membantu masalah susu merudum ketika haid dan membantu melegakan sakit-sakit badan, pinggang & belakang serta mengurangkan masalah sembelit bagi ibu hamil, berpantang & menyusu
6) OMEGAGUARD (DHA)

Mengandungi DHA yang penting untuk perkembangan sel-sel otak bayi dalam kandungan dan bayi yang menyusu. Omega juga membantu membakar lemak agar ibu cepat kurus semula selepas bersalin.




7) ZINC (Tambahan selepas bersalin)

Cepatkan penyembuhan luka bersalin (Paling penting bagi yang bersalin secara ceaserean). Juga membantu mengurangkan keguguran rambut selepas bersalin.

8) ALFAFA (Tambahan semasa menyusu)

Sebagai milk booster, herba utk bantu tambah penghasilan susu ibu.


Ok, Kak Fieza share dalam bentuk visual pulak. Nampak lebih jelas lagi.


"Apa yang kita makan, apa yang kita ambil dalam nutrisi harian seorang ibu hamil bukan untuk dirinya saja. Ingat ada mahkluk Allah lain dalam dirinya."


Kesan Pengambilan Nutrisi Lengkap SET HAMIL SHAKLEE

Alhamdulillah dengan izin Allah, Kak Fieza cergas dan bertenaga sepanjang kehamilan sambil melayan suami dan anak-anak yang 5 orang lagi tu.




Anak kucing pun akak kena layan tau. Si Cap yang Faris peluk tu bukan main manja lagi dengan Kak Fieza. Kalau Kak Fieza bangun malam solat, Si Cap la meneman di tikar sembahyang.

Apa yang Kak Fieza rasa sekarang, bila ada teman baik Suppliment Mesra wanita hamil ini bukan saja semasa hamil, lepas bersalin dan diusia mencecah setengah abad ini?

๐Ÿ’• Tenaga semakin bertambah
๐Ÿ’• Tiada lagi sakit belakang
๐Ÿ’• Kurang sakit pinggang
๐Ÿ’• Sembelit pun dah tak ada. Lawas sangat.
๐Ÿ’• Tiada lagi kekejangan (krem)
๐Ÿ’• Tidur yang sangat berkualiti bak sleeping beauty
๐Ÿ’• Tiada gusi berdarah
๐Ÿ’• Gigi semakin kuat dan sihat, tak rapuh
๐Ÿ’• Tahap Hemoglobin (Hb) bertambah baik
๐Ÿ’• Kurang rasa loya-loya
๐Ÿ’• Tak ada mengalami kurang selera makan ketika trimester 1
๐Ÿ’• Tiada pedih hulu hati
๐Ÿ’• Kurang rasa stress

Disamping itu Kak Fieza juga terpaksa berulang alik dari tempat kerja ke rumah sejauh 30 km balik dan 30 km pergi yang memakan masa 1-2 jam sekali perjalanan. Tambahan lagi keadaan jalan raya yang Kak Fieza lalui sentiasa mengalami kesesakan. Alhamdulillah dengan bekalan Set Lengkap Hamil Shaklee Kak Fieza dapat kawal tekanan yang dihadapi (BComplex Shaklee suppliment Anti-Stress). Mak Yong mana boleh stress-stress kan. Nanti akan menjejaskan emosi kandungan.

Syukur Alhamdulillah dipertemukan dengan SET HAMIL SHAKLEE yang selama ini saya cari sebagai solusi hebat symptom-symptom yang dialami semasa hamil.

Testimoni Set Hamil Shaklee

Di sini saya nak share beberapa testimoni yang pernah amalkan SET HAMIL SHAKLEE





Sekiranya anda seusia dengan Kak Fieza atau mengalami masalah seperti Kak Fieza suatu ketika dahulu boleh hubungi Kak Fieza untuk khidmat nasihat kekal cergas semasa hamil.

Mudahan Kak Fieza doakan anda juga dikurniakan kesihatan sepanjang kehamilan, melahirkan dan sepanjang berpantang.

Doakan Kak Fieza juga melalui proses kehamilan dan proses bersalin nanti dengan mudah dan bersalin normal ok!

Sekiranya anda suka dengan entri saya sila tekan button SHARE dan LIKE di bawah. Semoga dengan sekali tekan anda ramai yang akan dapat manfaat. Anda akan dapat pahala FREE je.


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Hafizah Mahfoz
[SID : 961265] 
Call/Whatsapp/Telegram/sms:

email:
hafizahmahfoz@gmail.com

facebook:


pages:


Purplehomeshoppe

Friday, October 12, 2018

TWB Success Story : Income Sejam Sekarang Sama Dengan Income Sehari Kerja Dulu


Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat fiezabard sekalian?

Saya doakan anda ceria dan dilindungi Allah sentiasa.

Semalam Kak Fieza berpeluang ikuti perkongsian Fara, salah seorang Beautician TWB yang berjaya transform dirinya dari biasa-biasa ke luar biasa.




Jemput ikuti kisah beliau ye.

Nama saya Farah. Umur 29 tahun, sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak perempuan berumur 4 tahun.

Saya graduan dalam jurusan Diploma Architecture TAPI tak pernah bekerja dalam bidang ni sebab bile minta kerje saya fresh grad. Semua firm nak yang berpengalaman. Walaupon result saya memang okey sangat. Setiap semester dapat anugerah dekan,  tapi tula Allah atur baik perjalanan untuk saya.

Ayah saya orang yang paling KECEWA sebab saya tak keje tetap dalam bidang tu. 

Last-last saya dapat kerja kontrak government tapi sebagai kerani sahaja.  4 tahun kontrak sahaja dan terpaksa PJJ dengan suami sebab saya kerja kat Terengganu dan dia di Putrajaya.

Lepas bersalin, suami ajak saya balik Putrajaya sebab nak jaga anak bersama. Dia rasa sayang sebab tak boleh tengok anak membesar.

Masa ni saya duk fikir nak buat ape bile berhenti kerja. Sebab saya suka fesyen, saya pon belajar menjahit. Saya masuk giat mara 6 bulan pulun belajar menjahit. 

2 tahun saya menjahit tapi saya STRESS sangat. 

Tak boleh keluar, tak ada masa lebih-lebih lagi time puasa. Memang tak tido malam la jawabnya. Saya ingat lagi setiap kali puasa semua beli bungkus. Sebab tak sempat masak. 

And rumah?? 

Macam kapal pecah! Kain perca merata / pola sana sini.

Stressnya menjahit ni sampai tak ada masa nak urus diri sndiri.

Tu kalau dapat customerr yang cerewet lagi stress. Yang  lambat ambik baju lagi la stress.

Hujung bulan baru dapat duit sebab time gaji baru datang. Yang berbulan tak ambik baju pon ada

Stress ni memang musuh kita terutama wanita. Sebab teruk + penat saya dah tak sanggup nak menjahit. Saya nak bisness yang ada masa untuk diri sendiri.

Sebab stress saya tak sempat jaga diri sendiri. Muka saya habis naik berjerawat. Malu kepada diri sendiri. Malu kepada suami. Malu kepada kawan kawan. Malu kepada semua. Saya rasa rendah diri. Tapi itu dulu lah.

Saya start ambik customer 1 bulan lepas traning. Tu pon tak confident. Tapi saya pi jumpa customer pakai mask. Yerlah, nanti customer cakap aper pulak. Muka sendiri tak terjaga, nak jaga muka orang. Macam macam saya fikir masa ni.

Perlahan lahan, kulit wajah saya makin bersih dan cantik. Muka customer saya jaga, muka saya lagilah saya kena jaga.

Sekali dah join bisness cantik-cantik ni, confirm kita sendiri akan jadi nak cantik nak sihat dan nak lifestyle kelas. Syukur Alhamdulillah.

Kehidupan Semakin Berubah

Kenapa saya kata life saya berubah?

First, mentor dalam TWB selalu tekankan jaga 3 perkara.

Dhuha
Tahjud
Sedekah

Jarang ada group yang tekankan perkara-perkara macam ni untuk diamalkan.

Saya jadi insan yang betul betul minta apa-apa dengan Allah. Sebab tu semua yang join TWB memang akan jadi wanita yang sangat-sangat kuat.

Sejak join TWB saya sangat sangat bebas. Saya dapat instant CASH! Tak ada tunggu-tunggu dah orang lambat ambik kain.

Dan perubahan besar saya ialah saya bebas nak balik kampung bile-bile je. Mak saya kurang sihat. Jadi saya nekad tiap-tiap bulan nak balik jenguk dia.. 

YES! Dengan TWB saya boleh beli tiket flight balik Terengganu balikk hari. Pergi awal pagi, balik last flight.

Saya boleh belanja mak ayah makan sedap-sedap.

And balik kampung tak kosong taw. Kawan-kawan saya kat kampung memang tunggu saya balik nak facial. See mana-mana pun jadi wang. Betullah mentor saya cakap, di mana ada wanita di situ ada wang.

Memang enjoy sangat. Dan bayangkan hasil 1 jam FACIAL = 1hari jahit baju.

Dulu saya ambik baju kurung moden RM70 sepasang. Menjahit dari pagi. Pola-gunting-kelim-jahit-jahit tangan. 

Sehari sehelai baju kalau non stop. Kalau berhenti masak, layan anak-anak 2 hari la jadinya. Kerja keras dua hari untuk dapat RM70. Huhhh..

Tapi sekarang.. Dah berbeza. Kerja dua jam setengah dah leh dapat lebih RM200. And yang lagi best tak yah pening-pening nak bayar sewa atau pekerja. Income bersih! 

Cuma saya simpan. Contoh saya dapat RM100. Saya simpan 20% dari RM100 untuk 4 bahagian. ( Modal / Saving/ Sedekah/ Ibu abah )

20% dari RM100 = RM20

Dari RM100 saya asingkan RM20. RM80 lagi saya enjoooyy. Untuk kegunaan peribadi dan keluarga.

Dalam bisnes mobile spa ni, yang perit bila kita malas. Sebab kalau rajin mmg dapat cash. 

Saya pernah tak de customer seminggu. Tapi bile jumpa mentor, lepas coaching memang panas bontot laaa..

Sebab tu sangat-sangat penting bisness ada MENTOR!

Dulu menjahit saya sorang-sorang. Tak ada mentor. Memang ada group menjahit tapi masing-masing semua mengeluh penat. Stress dengan customer.  Dengan-dengan kita down. So nangis la bucu mesin sama sama. 

Sekarang bile stress 'Jom lepakk jumpa mentor' class sangat jahhh.

Geng-geng TWB yang dekat semua macam adik beradik. Boleh jumpa untuk sharing sebab kita dihaluan yang sama.

Kami geng-geng TWB sangat-sangat support antara satu sama lain. 

Enjoy sangat buat spa ni. 

Produk kita guna sangat-sangat powerfull. Tu yang membezakan kita dengan spa lain. Dan saya dah ada hampir 15 orang customerr regular. Dah repeat facial 3x setiap bulan. So saya tak yah marketing kaw-kaw sangat sebab customer memang akan ada.

Sebab tu saya cakap kenal TWB satu rahmat besar buat saya. 360 darjah hidup saya berubah!

Kalau rasa RM1999 tu besar, tapi time kita susah time kite nak cash dari pelaburan ni la yg boleh bantu kita. Insyaallah.

Saya tak rasa RM1999 ni mahal sebab bila join training ni, kita dah dapat semua barang siap. Bayar - Pergi Training One To One - Dapat Semua Barang - Terus Buat Servis.

Tarik beg, terus pergi buat duit berkepok kepok.

Terima kasih sebab sudi baca sharing saya. Saya sangat-sangat menanti korang dalam group ni jadi keluarga baru TWB.

Sekian sharing dari saya. 

Farah

#akuyangdulubukanakuyangsekarang
#thewalkingbeauty
#buatduitharihari

---------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah. Sekarang Dah Ramai Yang Berjaya

Jika ada sahabat yang nak tahu detail pasal bisnes mobile spa ni. Boleh PM Kak Fieza di 019-2118757.

ATAU

klik  ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

Saya Nak JOIN TWB

Nanti Kak Fieza kongsikan detail macam mana anda pun boleh jana pendapatan melalui Mobile Spa seperti Fara. Jangan risau, nak terang tu free jer. Nak join nanti baru bayar. Dah dengar penerangan, tak nak join tak per.

#silasharekegrouplain
#semogabermanfaat
#thewalkingbeauty
#FBEEmpire
#TWB
#fiezaDBeautyHomeSPA

Ini adalah peluang anda untuk mendapat income secara konsisten setiap bulan.

Perlu diingat, ini adalah BUSINES SPA ok! Bukan duduk goyang kaki duit tetiba datang bergolek. No...No...No....

Tiada istilah goyang kaki dapat duit. Sapa usaha dia dapat. Sapa tak buat melopongla dia.

Nak tahu lebih lanjut tentang TWB, jemput baca di sini ye. Klik LINK di bawah





Jangan tunggu lagi!

Trainers TWB berada di SELURUH MALAYSIA!
Jom sama-sama kita jana pendapatan dengan skill mobile spa dengan team TWB sekarang!

Sila hubungi saya untuk menjadi sebahagian daripada 
TWB BEAUTICIAN dalam team
FIEZABARD EMPIRE (FBE) !

Sila klik


Atau 

hubungi talian 019-211 8757

SEKARANG!

Sekiranya anda suka entri ini, sila Tekan Button LIKE dan SHARE supaya lebih ramai yang dapat manfaatnya.

Hafizah
019-211 8757
*Founder Fieza D'Beauty Home SPA*
*Certified TWB Beautician*

Anda mungkin berminat membaca perkongsian seterusnya