Monday, October 14, 2019

Success Story TWB : Dari Software Engineer Ke Therapist


Assalamualaikum wbt,

Apa khabar pembaca fiezabard yang dikasihi? Kak Fieza doakan anda dikurniakan kebahagiaan dunia akhirat.

Baru-baru ini Team TWB mengadakan sharing dari salah seorang Beautician TWB seorang suri rumah yang berjaya menjana income pendatan lumayan hanya dengan mobile SPAnya. Kisahnya sangat memberi inspirasi.

Ikuti kisah beliau ye. Jemput baca sampai habis.

----------------------------------------------------------------------------------------

Hai saya Ummi aza speaker mlm ni
Selamat berkenalan semua

kita buka majlis dgn ummul kitab Al-Fatihah
Terima kasih kak imin. jemput ummi jadi speaker mlm ni

Saya dari Kapar Klang Selangor. Berumur 35 tahun. dan ada 3 org anak. 7thn, 4thn, 1thn.

Saya graduate UiTM dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Komputer Sains
dan 9 Tahun bekerja dalam bidang IT company swasta semuanya. Saya sebagai Software Engineer. Kalau korang nak tahu spesifiknya macam programmer la yang buat sistem2 komputer tu.

Ok malam ni nak sharing macam mana saya boleh tukar career path saya. Dan career sebagai Therapist juga punya pendapatan yang lumayan.

Sebenarnya saya berhenti kerja tanpa membuat planning apa-apa pun disebabkan beberapa masalah.

Pertamanya masalah anak saya yang kedua dah 3 tahun++ belum pun pandai bercakap. speech delay. hanya boleh sebut mama.

Kebetulan saya pregnant dengan alahan yang teruk. Ditambah pula banyak appointment saya perlu attend. appointment anak speech delay. appointment pregnant.

Keduanya disebabkan company yang saya kerja tu ada financial problem. Ramai kena berenti sbb retrenchment. Alhamdulillah saya terselamat. 

Tapi kena cover kerja staff yg kena berenti tu la. saya kena cover 3 project dlm 1 masa. 

Bayangkan saya sarat mengandung kena support 3 projects dan projects site yg berbeza. Adalah dalam 5 sistem kena support dan gaji pula tak ada increment.

Owh lupa. Tmpat kerja sy di KL tapi project site kat Putrajaya. semua clients adalah goverment. 

saya ulang alik dari Kapar ke Putrajaya setiap hari. Perjalanan yang jauh. Hadap jem. sampai rumah lepas maghrib tu paling awal la.

Saya bertambah stress bila gaji pun masih sangkut-sangkut. Lewat 2 bulan. Husband advice untuk berenti untuk fokus anak speech delay dan pregnancy. bila dah ok baru kerja balik.

Sepanjang saya tak berkerja tu mmg agak tergugat jugak. Biasalah dah biasa ada duit sendiri. Iye la dari gaji 5K++ terus zero kan. Commitment pun bnyak.

Selalu nampak post kak Affni pasal mobile spa ni. Kak Affni ni pangkat nenek moyang dalam shaklee. Sebab saya pengguna tegar shaklee. Tapi tak buat bisness pun.

Bila dah contact Kak Affni. Memang menarik. Jelas explanation. Saya yakin boleh pergi jauh bisnes ni.

Bila pikir pasal modal mmg sedih. Saya korek saving saya sikit. pinjam suami sikit. haha๐Ÿ˜…

Ummi officially join TWB pada July 2018.

Nekad betul ye ummi dari gaji 5K terus berhenti kerja. Terus sign-up. beberapa hari sebelum pun trainig saya dah up status. Ramai yang tanya. siap booking lagi. lagi la semangat saya.

Baru join TWB tahun lepas. Tapi dasat sekarang kan ๐Ÿ˜Š memandangkan memikirkan saat kritikal bila pikir anak kedua tu(Boy)

Training hanya memakan masa tak sampai sehari dan one to one coaching (Personel Coaching)


Sah sebagai Certified Beautician TWB lepas training one to one coaching.

Lepas training saya terus buat practikal kat suami. pastu buat kat kakak-kakak saya. saya charge murah2 je rm30 sebab masih praktikal. semua feedback sgt positif. Rasa lebih lega, puas, relax keje tanpa tekanan berbanding kerja makan gaji sebelum ini.

lepas tu bru la sy buat kat customer..
konfident.. wlau training x la lama.. kn.
haaa terus jalan buat kan ummi sebab habis training produk semua dah lengkap.. buat terus siap sedia terima duit je . hehe

betul. pakej twb ni mmg dpt produk lengkap. tinggal tarik beg je. hehe
pagi training mlm dah boleh buat praktical.


Lepas training boleh tarik beg buat service

Alhamdulillah saya dapat kumpul rm800++ 3 mnggu pertama sbb saya buat partime sabtu ahad je waktu tu. Weekdays takde sape jaga anak saya. so weekend ada job husband jaga baby dan anak2 yg lain.
Alhamdulillah 6 mggu sy dpt balik modal sy. yg best nye lepas tu totally collect untung je. modal sekali untung berkali2.

2 bulan lepas tu sy join TWB postnatal pulak. upgrade skill mengurut dan confinement care. Amazingly ramai pulak yang mintak ngurut.


Customer saya , SPA SERI PENGANTIN.


Customer Confinement Care saya.

Saya lebih suka service mengurut & confinement care ni. sbb boleh pelbagaikan pakej spa kita tu.
kan kita dah ade ilmu 5 course tu kan. campur pulak ilmu postnatal confinement care. mmg kebabom. hehe

Klu ada skill mengurut mmg orang mencari. pastu service 5 courses tu mmg laku. bnyak pakej boleh buat.

Saya buat confinement care bukan seharian pun. separuh hari. Kita kerja 3 hingga 4 jam je sehari pastu petang kite boleh fokus pada keluarga dan rumah.

Saya seminggu boleh dapat rm1000 min. Sebulan ada 4 minggu x rm1000. boleh dapat rm4k+- sebulan. Yang penting kite kena rajin kuncinya.
semua aktiviti mobile spa post kat media sosial kasi semua tahu kita ada buat service.


Sebenarnya tak ada ruginya kita ada skill mobile spa dan confinement care ni. Sbb dia rapat sangat dengan kita semua. kite kan wanita. kecantikan dan wanita berpisah tiada.


Alhamdulilah dgn bisness ni. saya dah rasa semua 6 penjuru income TWB tau
tu yg best sistem TWB.

Group support Alumni TWB mmg terbaik. buat lagi kita semangat. tak sempat nak lemau2.

Ni bestkan. bab yg kita tak sempat buat spa pun kita ttp boleh dpt income.



Bisnes SPA mobile ni boleh bawa anak. Jadi tak de alasan nak bisnes sebab masih ada anak kecil. Yang penting  you nak buat.
Ok setakat ini perkongsian saya. Jika ada pertanya boleh ajukan di sini yer
terima kasih ummi utk perkongsian mlm ni ye.



Ummi Aza,
TWB Beautician

Menawarkan Servis Mobile SPA sekitar Lembah Klang, Klang, Shah Alam dan sekitarnya.

=====

# Jika anda ingin mendapatkan SERVIS SPA DAN CL Area Lembah Klang, Klang, Shah Alam atau sekitarnya daripada Ummi, mohon klik link di bawah



# Jika anda ingin belajar jana pendapatan harian melalui Mobile Spa seperti Ummi Aza, boleh hubungi beliau juga untuk maklumat lanjut.

---------------------------------------------------------------------------------------

Kisah Ummi ni mengingatkan peristiwa suami Kak Fieza tetiba berhenti kerja suatu ketika dulu.

Masa tu Kak Fieza masih bekerja makan gaji. Jadi masih ada backup dalam keluarga.

Nasihat saya, para wanita sekarang tidak boleh mengharapkan gaji suami sahaja. Anda perlu ada backup at least sekiranya ada emergency kes yang melanda.

Tak pun, anda juga perlukan extra money untuk kebajikan anak-anak yang kian membesar. Takkan anda tak nak menggembirakan orang tersayang.

Alhamdulillah. Sekarang Dah Ramai Yang Berjaya

Jika ada sahabat yang nak tahu detail pasal bisnes mobile spa ni. Boleh PM Kak Fieza di 019-2118757.

ATAU

klik  ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


Nanti Kak Fieza kongsikan detail macam mana anda pun boleh jana pendapatan melalui Mobile Spa seperti Myra.

#silasharekegrouplain
#semogabermanfaat
#thewalkingbeauty
#FBEEmpire
#TWB
#fiezaDBeautyHomeSPA

Ini adalah peluang anda untuk mendapat income secara konsisten setiap bulan.

Perlu diingat, ini adalah BUSINES SPA ok! Bukan duduk goyang kaki duit tetiba datang bergolek. No...No...No....

Tiada istilah goyang kaki dapat duit. Sapa usaha dia dapat. Sapa tak buat melopongla dia.



Nak tahu lebih lanjut tentang TWB, jemput baca di sini ye. Klik LINK di bawah


Jangan tunggu lagi!

Trainers TWB berada di SELURUH MALAYSIA!
Jom sama-sama kita jana pendapatan dengan skill mobile spa dengan team TWB sekarang!

Sila hubungi saya untuk menjadi sebahagian daripada 
TWB BEAUTICIAN dalam team
FIEZABARD EMPIRE (FBE) !

Sila klik


Atau 

hubungi talian 019-211 8757

SEKARANG!

Sekiranya anda suka entri ini, sila Tekan Button LIKE dan SHARE supaya lebih ramai yang dapat manfaatnya.

Hafizah
019-211 8757
*Founder Fieza D'Beauty Home SPA*
*Certified TWB Beautician*


Anda mungkin berminat membaca perkongsian seterusnya






>>> TWB Success Story : Puan Syahida Mampu Jana 4 ANGKA SEBULAN Sambil Jaga 3 Anak Kecil Dengan Bisnes Mobile SPA  (SILA KLIK)


Tuesday, October 1, 2019

10 Manfaat Detox Jutawan Bukan Sekadar Untuk Kurus

Assalamualaikum wbt,

Hai, apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Kak Fieza doakan anda dikurniakan limpahan rezeki kesihatan dan kebahagiaan.

Kalau anda perasan, kebelakangan ni Kak Fieza banyak cerita pasal Detox kan?

Kenapa ye?

Sebab Kak Fieza faham ramai dikalangan anda semua mengimpikan berat idaman anda bukan?

Terasa tak selesa geleber sana geleber sini. Spare tyre sana spare tyre sini.

Sebenarnya, detox bukan sekadar untuk kurus sahaja. Ada banyak manfaat Detox lebih dari sekadar kurus sahaja.

Meh Kak Fieza share manfaat detox bukan sekadar untuk kurus.

10 Manfaat Detox Yang Perlu Anda Tahu

๐ŸŽ Untuk buang Toksin daripada badan
๐ŸŽ Untuk mencegah penyakit kronik
๐ŸŽ Meningkatkan sistem imunisasi badan
๐ŸŽ Mengurangkan berat badan
๐ŸŽ Memperlahankan proses tua sebelum waktunya
๐ŸŽ Meningkatkan kualiti kehidupan
๐ŸŽ Meningkatkan tenaga
๐ŸŽ Kualiti kulit semakin cantik
๐ŸŽ Ketenangan mental dan emosi

๐ŸŽ Mengembalikan kestabilan kepada sistem badan.


Kak Fieza terangkan satu-persatu ye.


1) BUANG TOKSIN.




Seperti yang anda maklum, fungsi utama detox adalah membersihan kotoran atau toksin yang telah lama ada di dalam tubuh badan akibat daripada radikal-radikal bebas yang berpunca dari pelbagai faktor-faktor yang kita alami saban hari. Ibarat longkang yang kotor, berlumut dan berkeladak perlukan pembersihan sebelum ia tersumbat. Begitulah juga dengan badan kita. kerana kebanyakkan penyakit hari ini berpunca daripada radikal-radikal bebas yang ada di dalam tubuh badan setiap individu. Termasuk anda yang membaca ni juga tidak terlepas dari toksin yang bertebaran di persekitaran.

2) CEGAH PENYAKIT KRONIK.




Penyakit kronik selalunya berpunca daripada pelbagai faktor,  ia boleh terjadi disebabkan radikal bebas yang bermaharajalela di dalam badan dan akan memberi kesan buruk kepada sel-sel badan. Sebab itu detox sangat penting kepada setiap individu.

Dalam program Detox Jutawan yang dijalankan fokus kepada pemakanan yang sihat dan berkhasiat atau dikenali sebagai eat clean.

Tambahan lagi, pengambilan suplemen secara bijak dan senaman dengan cara yang betul supaya juga dapat membantu melengkapkan keperluan nutrisi, menghasilkan sel-sel badan yang sihat secara tidak langsung membantu dalam mencegah risiko penyakit kronik.

3) MENINGKATKAN SISTEM IMUNISASI

Sistem imunisasi yang baik juga sangat penting untuk mencegah penyakit-penyakit kronik, bila sistem imum kita lemah, sel-sel badan akan mudah diserang oleh radikal bebas dan ia berisiko boleh mendatangkan pelbagai penyakit. 

Selepas detox badan anda akan mempunyai fungsi pencernaan dan limfatik yang lebih baik. Kedua-duanya adalah kunci kepada sistem imun yang kuat dan seimbang dan membantu anda dalam meningkatkan tahap ketahanan badan.

4) MENGURANGKAN BERAT BADAN




Penurunan berat badan adalah bonus kepada anda yang konsisten detox. Detox membantu menutup nafsu craving makanan yang tinggi kandungan gula, tinggi lemak dan segala makanan yang tidak berkhasiat. secara tidak langsung anda mampu mengawal dan mengurangkan berat badan kepada berat yang anda idam-idamkan.

5) MEMPERLAHAN PROSES PENUAAN




Bonus juga kepada anda memilih Detox Jutawan, ia juga membantu anda untun mendapatkan kulit yang lebih muda dan membantu melambatkan proses penuaan sebelum tiba usianya. bila badan sihat, perjalanan darah lancar, secara tidak langsung akan memberi kesan kepada kulit luaran anda.

6) MENINGKATKAN KUALITI HIDUP

Detox juga memberi penekanan tentang kepentingan gaya hidup yang lebih sihat. dengan cara ini dapat meningkatkan taraf kualiti hidup yang lebih baik dan bermutu.

7) MENINGKATKAN TENAGA




Bila seluruh tubuh badan sihat, mengamalkan gaya hidup yang sihat, pengambilan makanan yang berkhasiat akan membantu meningkatkan tenaga. kerja kita lebih berkualiti cekap dan pantas.

8) KULIT SEMAKIN CANTIK




Nampak tak para pesera Jom Detox. Cantik muluskan kulit mereka?

Ramai peserta yang berjaya mendapatkan kulit yang semakin cantik selepas detox berkali-kali. Kulit cantik terhasil daripada hormon yang sihat perjalanan darah yang lancar, kulit mendapat nutrisi secukupnya seperti protein, vita C, dan lain-lain.

9) KETENANGAN MENTAL DAN EMOSI




Ada feedback peserta yang telah berjaya menyembuhkan penyakit anxiety dan lebih tenang selepas menyertai detox Shaklee dan follow panduan daripada coach dibawah program Jom Detox Jutawan.

10) MENGEMBALIKAN KESTABILAN SISTEM BADAN




Detox mengembalikan kestabilan sistem badan supaya badan dan hormon yang stabil akan membantu anda berasa lebih sihat dan bertenaga. sebab itu tujuan Detox Jutawan disediakan untuk anda yang menghargai nikmat sihat.

Anda yang dah lama ikhtiar hamil boleh cuba dengan Jom Detox Program. Sebab doktor O & G nasihatkan kepada anda yang sukar hamil, please makesure turunkan berat badan dahulu. Insya Allah anda akan mencapai impian anda dengan Jom Detox seperti success story di bawah.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jom! Siapa yang ada misi untuk detokskan badan dengan cara sihat, boleh sertai kami di Jom Detox Jutawan. Setiap bulan kami akan buka batch baru.

Actually, ramai ingat program detoks kami ni hanya untuk turunkan berat badan. Tapi sebenarnya tidak. 

Program Jom Detox Jutawan merangkumi semuanya. 

✔️ Buang toksin
✔️ Get healthier body
✔️ Bersihkan dalaman hingga ke sel

Bila bercakap tentang buang toksin, semua orang memang ada toksin dalam badan. Bezanya sikit atau banyak je sebenarnya.

Jika aircond pun kan. Kita selalu servis bila dah tak rasa sejuk atau dah berdebu lama dah tak servis. 

Tapi paru paru kita? Camne kita servis?
Buah pinggang kita? Camne kita servis? 

Usus kita? Camne kita servis?

Lagi satu, hati kita yang duk tapis 80% toksin luaran masuk dalam badan kita daily ni camne pulak kita servis?

Kita takde filter. Semua masuk terus ke dalam badan. Sebab tu lah kita kena detoks jika nak badan kita sihat.

Kita ada 5 organ detoks. 

Hati, 
paru paru, 
usus, 
buah pinggang dan
kulit. 

Bagaimana kita servis organ detoks yang tukang tapis toksin ni?

Kalau aircond, kita cuci balik kan. Sembur air kuat kuat, keluarlah semua habuk kat ekon tu.

Tapi organ detoks kita? Kita nak buat camne? Sebab tu lah kita servis dengan bekalkan nutrien yang betul padanya. 

Macam paru paru perlukan polifenol untuk servis tiap sel paru paru tu. Dan ia ada dalam Vivix.

Macam hati perlukan macam macam tumbuhan untuk servis tisu sel hati dan kemudiannya bagi recharge pada hati tu. Dan semua tu ada dalam DTX complex by Shaklee. Kita combine semua tumbuhan yang hati perlukan dalam tu. 

Begitu jugak 3 lagi organ detoks yang lain. Sebab tu kami di Jom Detox Jutawan tekankan pengambilan nutrien yang lengkap ini bagi membantu peserta kami detoks secara holistik. Cover semua 5 organ detoks. 

Bukan saja jaga pemakanan dan senaman, tapi juga cukupkan nutrien dalam badan melalui suplimen yang tepat, betul dan dijamin selamat serta berkesan. 

Bila toksin dalam badan hilang, kesan dari tu cepat kita akan dapat. Antaranya:

✔️ Lagi mudah nak turunkan berat badan
✔️ Lagi mudah nak inch loss
✔️ Lagi mudah nak kekalkan kesihatan jantung dan organ lain dalam badan since dah takde toksin
✔️ Badan lagi sihat dari sebelum ni
✔️ Lagi mudah nak hamil
✔️ Lagi mudah nak hilangkan pressure mahupun depression serta anxiety.

Ada banyak lagi yang akan lagi mudah once kita buang toksin dari badan. Sebab semuanya kena flush out dulu. Baru bina baru.

Semuanya begitu. 

Umpama kita nak masuk rumah. Kita nak beli perabot baru semua. Tapi rumah kotor giler, berbau bagai. Jadi sebelum beli yang baru baru ni, kita bersihkan rumah ni dulu kan. Baru hidup bahagia dan tenanga. Haa gitu la. 

Begitulah jugak dengan program Jom Detox Jutawan ni. Nak sihat, flush out detoks dulu ๐Ÿ˜Š.

Jom Join Jom Detox Jutawan



Bagaimana nak join #JomDetoxJutawan?

Ada pelbagai pakej bagaimana nak join #JomDetoxJutawan.

Jemput baca:



______________________________________________________________


ADAKAH ANDA SUDAH BERSEDIA UNTUK SERTAI PROGRAM #JOMDETOX?

Pengambilan berlangsung setiap bulan. Hubungi kami segera!

CONTACT : Click to CALL (019-2118757)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Hafizah Mahfoz

INSTAGRAM : Hafizah Mahfoz

EMAIL : hafizahmahfoz@gmail.com

Jemput baca:



>> 7 Kelebihan Program Jom Detox Jutawan (SILA KLIK)

Terima kasih kerana sudi baca entri Kak Fieza kali ini. Mohon anda klik button SHARE and LIKE. Mudahan dapat manfaat rakan-rakan anda. Didoakan anda dapat saham akhirat dari perkongsian anda.

Friday, September 27, 2019

Saya Yang Dulu Bukan Yang Sekarang

Assalamualaikum wbt,

Hai Apa khabar sahabat fiezabard yang dikasihi? Kak Fieza doakan anda dikurniakan limpahan kebahagian dan kekayaan dunia akhirat.

Tajuk entri blog ni actually dari my Mentor untuk Blog Contest 30 Days. Bila Kak Fieza dapat tajuk "Saya Yang Dulu Bukan Yang Sekarang"

"hmmm...apa aku nak citer ye"

Actually banyak tau perubahan yang Kak Fieza alami sejak join Team Jutawan ni.

First Day Kak Fieza join lagi dah dapat efeknya.

Jemput baca sampai habisnya Kisah Kak Fieza nih

Saya Yang Dulu Bukan Yang Sekarang



Hijau muda ni warna kegemaran Kak Fieza. Bila warna hijau berada dikeliling Kak Fieza rasa full of enery ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Kisah 1 : Dulu Sakit Bekalang, Sekarang Macam Tulang Besi Urat Dawai

Kisah tragis 15 tahun lalu

15 tahun lalu, gembiranya dihati bila kami dapat berita, akan menimang cahaya mata yang pertama setelah hampir 3 bulan mendirikan rumahtangga.

Tapi perkara yang menyeksakan Kak Fieza saat itu masa bulan-bulan pertama usia kandungan, tetiba belakang Kak Fieza seperti ditarik-tarik, dirobek-robek, disiat-siat. Masa tu Allah saja yang tahu. Dah pergi berurut pun sakitnya masih sama. Beberapa bulan juga la Kak Fieza tanggung kesakitannya. Nak nangis pun ada bila menahan kesakitan tu.


Nak baring tak selesa, nak duduk rasa urat tegang. Nak mengiring pun serba tak kena.

Bayangkan masa tu kena driving hampir 30km pergi dan 30 km balik kerja. Tahan je la ketegangan tulang belakang yang ditarik-tarik semasa memandu.

Padahal masih muda lagi tika tu. Baru 27 tahun.

Bila tanya orang yang lebih berusia, mereka kata biasalah tu, mengandung sulong, urat menegang....

Aduhaiii....tak tertanggung rasanya menahan sakit. Kak Fieza redha je la masa tu. Sebab tak de ilmu dan pengalaman. Iyakan je la kata orang-orang lama.

Sakit seperti ini berulang setiap kali Kak Fieza hamil hingga anak ke-5.

Sebenarnya bukan sakit belakang saja yang Kak Fieza tanggung. Ni nak bagitau senarai apa yang Kak Fieza alami sepanjang hamil dan selepas melahirkan:

๐Ÿ˜ฑ Gigi rapuh, tetiba sebatang gigi Kak Fieza sumpik. Kesian gigi.
๐Ÿ˜ฑ Gusi berdarah
๐Ÿ˜ฑ Sembelit yang keterlaluan (sehingga 3-4 jam dalam toilet, bayangkan)
๐Ÿ˜ฑ Krem kaki yang keterlaluan
๐Ÿ˜ฑ Sakit tulang belakang
๐Ÿ˜ฑ Sakit pinggang


Bila diingatkan balik, Allahuakhbar...tabahnya kumenanggung seksaan begitu ketika hamil dan lepas bersalin.

Nak tahu apa yang Kak Fieza lakukan untuk mengatasi semua simptom-simptom tersebut, jemput klik link dan baca sehingga habis


Kisah 2 : Hamil Dulu Lemah Longlai, Hamil Sekarang Bertenaga TOink! Toink!

Terngiang-ngiang lagi kata-kata Gynea kesayangan Kak Fieza masa dapat rawatan selepas keguguran tempoh hari.

Dr Khamsiah kata 

"Lepas ni, rehat lah ye. You pun dah ada 5 kids, cukup-cukuplah ye. Lainlah kalau kamu baru anak sorang"




Inilah doktor Gynea kesayangan saya Dr Khamsiah. 4 dari 5 anak saya refer dengan Dr Khamsiah. Beliau dah masak sangat dengan ragam saya. Beliau merupakan pakar O & G dan juga pakar perbidanan di hospital Wanita dan Kanak-kanak Andorra. Beliau juga merupakan founder hospital Andorra.

Kalau ikutkan, Kak Fieza dah pencen pregnant dari tahun lepas lagi. Perancangan Allah adalah sebaik-baiknya. Alhamdulillah. Tahun ni 2018, Kak Fieza disahkan pregnant lagi buat kali ke-7 dan bakal menimang cahayamata ke-6 pula. Setiap anak itu ada lubuk rezekinya. Doakan Kak Fieza menjaga amanah besar dari Allah ini sebaiknya.

Sepanjang hamil kali ini, Alhamdulillah Kak Fieza tak de la mengalami morning sickness yang keterlaluan begitu juga kehamilan sebelum-sebelum nih.

Loya-loya seperti biasa je la. Mood malas je yang melanda semasa 3 bulan pertama (1st trimester) yang tak dapat dielakkan.

Risiko hamil usia 40-an


Memang tidak dinafikan dalam usia begini ada rasa bimbang memikirkan risiko-risiko yang bakal dihadapi hamil dalam usia 40-an. Walaupun kajian menunjukkan ramai wanita berusia lebih 35 tahun mengalami pelbagai komplikasi ketika hamil, namun nasihat saya jangan dengar omong-omong negatif dari orang sekeliling. Sebaiknya dapatkan nasihat doktor perbidanan yang terdekat untuk pemeriksaan kehamilan. Insya Allah doktor akan membantu sepanjang kehamilan dan kelahiran bayi anda.

Apa yang buatkan Kak Fieza kuat untuk mengatasi risiko-risiko kehamilan usia 40-an. Jemput baca kisah seterusnya. Klik link di bawah ye.



Kisah 3 : Dulu Selalu Nak Pengsan, Sekarang Segar Bugar

VERTIGO??

Semalam dapat je surat MC terus simpan dalam wallet. Tak larat nak belek. Bila tengok balik hari ni check, rupanya saya  didiagnose "VERTIGO".



Apa benda vertigo ni? Jemput baca kisah penuh. Klik link di bawah.



Kisah 4 : Dulu Jelita, Sekarang Lebih-Lebih Bertambah Jelita

Bukan masuk bakul angkat sendiri, tapi tu le hakikatnya. Syukur Alhamdulillah Allah pinjamkan kecantikan kat diriku.

Diri saya sendiri. Walaupun saya telah amalkan suppliment sejak tahun 2013, antara suppliment yang saya makan Omega Guard, ESP, Vitalea, Vita C dan Vivix, saya masih memerlukan penjagaan wajah dari luaran juga.

Sebelum ni saya pakai Nutriwhite Cleanser, Nutriwhite Toner dan Nutriwhite Moisturizer. Namun begitu setelah Nutriwhite di berhentikan pengeluarannya untuk beri laluan kepada produk baru.

Waktu tu kecewa juga sebab saya betul-betul kehabisan stok untuk penjagaan wajah secara semulajadi.

Bila YOUTH telah dilancarkan, tak sabar-sabar saya terus grab satu. Sebab rasa muka dah berkerak nih hahahahhaaaa....

Jemput baca kisah selanjutnya di link


Kisah 5 : Dulu Lagho, Sekarang Dah Sedar Diri

Satu lagi kisah yang paling terkesan dalam hidup Kak Fieza sejak join Team Jutawan ni ialah Kak Fieza dah mula sedikit demi sedikit meninggalkan tabiat lagho Kak Fieza yang diamalkan sejak muda dahulu.

Anda bayangkan dulu Kak Fieza selalu merungut tak de masa. Anda bayangkan bila Kak Fieza beri alasan yang nak mengaji tak sempat.

Padahal banyak masa Kak Fieza dihabiskan dengan perkara-perkara yang tak beri manfaat langsung.

Kak Fieza dulu suka layan cerita drama yang berjam-jam.
Kak Fieza suka tengok rancangan hiburan.

Lepas join Team Jutawan, Kak Fieza akan rasa rimas bila TV di on kan.

Bila anak buka TV Kak Fieza suruh tutup. Bila dengar rancangan hiburan yang melaghokan Kak Fieza rasa resah gelisah.

Masa Kak Fieza lebih terisi dengan didikan jiwa ukhrawi.

Kami dibekalkan dengan Master CheckList oleh Mentor Team Jutawan kami.

Dalam Master ChecList tersebut mengandungi sejumlah senarai yang penuh dengan pengisian jiwa dan task-task yang wajib dilaksanakan.

Bila kita ikut setiap task dalam Master Check List tersebut setiap hari, anda akan dapati masa anda setiap hari diisi dengan sebaik mungkin dengan perkara-perkara bermanfaat. Tiada lagi perkara-perkara yang lagho.

Jemput baca kisah Kak Fieza sedar diri dalam link di bawah


----------------------------------------------------

SETIAP KEJAYAAN BERMULA DENGAN LANGKAH PERTAMA!!



LANGKAH PERTAMA SAYA BERMULA DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE.

ANDA BAGAIMANA? :)

Nak tahu lebih lanjut bagaimana saya bermula?

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah kejayaan Maria menjalankan bisnes online SHAKLEE sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer walaupun bergaji RM5k sebulan. 

Kini Master Maria menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5-angka setiap bulan hanya DARI RUMAH. Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan.



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Hafizah untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

HAFIZAH MAHFOZ
Shaklee ID : 961265
hafizahmahfoz@gmail.com

(Call, SMS, WhatsApp, Telegram)


Terima kasih kerana sudi baca entri Kak Fieza kali ini. Mohon anda klik button SHARE and LIKE. Mudahan dapat manfaat rakan-rakan anda. Didoakan anda dapat saham akhirat dari perkongsian anda.